Παίκτες - θρύλοι που απέτυχαν ως προπονητές!

Gazzetta team
Παίκτες - θρύλοι που απέτυχαν ως προπονητές!

bet365

Ο Φρανκ Λάμπαρντ, θρύλος της Τσέλσι επιστρέφει ως προπονητής και στόχος του να πετύχει, κάτι που δεν έκαναν στις ομάδες τους οι Σίρερ, Σάουθγκεϊτ, Αρντίλες.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς το πήρε πάνω του, «έψησε» τον θρύλο της Τσέλσι και νυν προπονητή της Ντέρμπι Κάουντι ώστε να επιστρέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Λάμπαρντ πείστηκε να πει το «ναι» και βασικός λόγος ήταν η πίστωση χρόνου που θα του δώσει ο Ρώσος μεγιστάνας τουλάχιστον για δυο σεζόν προκειμένου να φτιάξει τους Μπλε όπως επιθυμεί. Ποιοι ήταν όμως αυτοί οι αστέρες των ομάδων που επέστρεψσαν και δεν τα κατάφεραν;


Αλαν Σίρερ - Νιουκάστλ
Τι θα μπορούσε να πάει λάθος με μία τέτοια επιλογή; Ή τελικά μπορούσε; Την Πρωταπριλία του 2009 η Νιουκάστλ έκανε την έκπληξη με την ανακοίνωση πως ο Άλαν Σίρερ θα αναλάμβανε τεχνικός μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν για να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό με τον Τζο Κινίαρ να αναρρώνει από επέμβαση στην καρδιά.

Τα διαπιστεύτηρια του Μεγάλου Αλ ήταν αδιαμφισβήτητα, καθώς απέρριψε την Γιουνάιτεντ το 1996 για να υπογράψει με την ομάδα της γενέτειράς του και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη Νιουκάστλ. Ήταν ο μεγάλος τοπικός ήρωας. Ωστόσο από την αρχή κάτι δεν... κολλούσε με την περίπτωση Σίρερ.

Έφερε τον ειδικό συνεργάτη Ίαν Ντάουι, έναν άνθρωπο τέτοιων αποστολών (σ.σ. για ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό) και φυσικά είχε το πάθος και την πίστη του για την ομάδα. Η Νιουκάστλ πήρε μόλις δύο πόντους από τα πέντε πρώτα ματς του Σίρερ, προτού πάρει τη νίκη με 3-1 επί τη Μίντλεσπρο για να δείξει πως αποφεύγει τον υποβιβασμό. Όμως ο πανηγυρικός τόνος έληξε άδοξα. Η ομάδα έχασε τα δύο τελευταία της ματς με 1-0 από την Φούλαμ και μετά από την Άστον Βίλα έπεσε και ο Σίρερ δεν προπόνησε ποτέ ξανά.

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Μίντλεσμπρο)
Ο πρώτος αρχηγός που πήρε ένα μεγάλο τρόπαιο με την Μπόρο ήταν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με το Λιγκ Καπ το 2004. Επίσης οδήγησε την ομάδα στο Κύπελλο UEFA και τον τελικό του 2006 και καθιέρωσε τότε έναν χαρακτηριστικό πανηγυρισμό με τον ώμο. Την σεζόν μετά την απώλεια του Κυπέλλου UEFA από την Σεβίλλη ο 35χρονος Σάουθγκεϊτ ανέλαβε να διαδεχθεί στον πάγκο τον Στιβ ΜακΛάρεν, που πήγαινε για προπονητής της Εθνικής Αγγλίας. Είχε ορισμένα καλά αποτελέσματα στην αρχή μαζί με το 8-1 επί της Σίτι, σκορ που η Μπόρο δύσκολα θα ξαναδεί. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα στην συνέχεια δεν ήταν τόσο καλά και μετά από τρεις φουλ σεζόν του η ομάδα έπεσε ευρισκόμενη στην 19η θέση το 2009. Μετά από λίγους μήνες στην Championship απολύθηκε. Τώρα όμως είναι ο άνθρωπος που αποθεώνουν όλοι οι Αγγλοι.


Οσβάλντο Αρντίλες (Τότεναμ)
Ο Οσβάλντο είναι μία περίπτωση Αργεντίνου που ξεσήκωσε τους οπαδούς της Τότεναμ την δεκαετία του '80, τότε που οι ξένοι παίκτες αντιμετωπίζονταν ως κάτι πολύ ξεχωριστό. Όσο ικανός όμως ήταν στο γήπεδο άλλο τόσο καταστροφικός ήταν εκτός αυτού. Ο Οσβάλντο Αρντίλες - που είχε υποδοχή ήρωα όταν ανέλαβε ως τεχνικός την Τότεναμ το 1993-1994 - έπαιζε ένα ποδόσφαιρο σε στιλ... καμιζάκι κάνοντας τον Κέβιν Κίγκαν να δείχνει... Μουρίνιο. Η έμφαση στην άμυνα δεν υπήρχε αλλά ήθελε φουλ επίθεση. Αυτό δούλεψε για λίγο και όσο ήταν και καλά ο Σέριγχαμ και άντεχε, όμως η Τότενα, υπέστη ένα σερί επτά ηττών και τερμάτισε 15η. Ο Αρντίλες απάντησε υπογράφοντας τους επιθετικούς Κλίνσμαν και Ντουμιτρέσου το καλοκαίρι του 1994 αλλά απολύθηκε τον Οκτώβριο από την Τότεναμ και ενώ ήταν στην μέση στης βαθμολογίας. Τουλάχιστον το ποδόσφαιρό του ήταν διασκεδαστικό για τον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα