Κομπανί, ο απόλυτος αρχηγός!

Κομπανί, ο απόλυτος αρχηγός!

Κομπανί, ο απόλυτος αρχηγός!

bet365

Βινσέντ Κομπανί, ο αρχηγός που θα ήθελε κάθε σύλλογος! Ο Βέλγος είπε αντίο στη Σίτι και οι Πολίτες θα θυμούνται με νοσταλγία τον παίκτη που βοήθησε στην εκτόξευσή της.

Στον Βινσέντ Κομπανί, μία τέτοια προσωπικότητα για την Σίτι, θα μπορούσε να συγχωρεθεί κάθε λάθος. Σχεδόν το οτιδήποτε παρότι ο ίδιος ο έμπειρος άσος είχε ταλαιπωρηθεί από αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Φαινόταν όμως πια ότι δεν θα υπήρχε χώρος για εκείνον στο City Ground. Στο ντεμπούτο του στην Premier με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ στις 24 Αυγούστου του 2008 ξεκίνησε παίζοντας στο κέντρο, μαζί με τους Άιρλαντ, Τζόνσον και Πετρόφ. Όλα αυτά προτού μπει στην αμυντική τετράδα με Τσόρλουκα, Μπεν Χαΐμ και Μπολ. Ο νεαρός Ντάνιελ Στάριτζ ξεκινούσε μπροστά μαζί με τον Έβανς στην αρχή. Ο Ελάνο είχε σκοράρει δύο φορές στη νίκη της Σίτι με σκορ 3-0, με τον ιδιοκτήτη της Τhaksin Shinawatra να παρακολουθεί από τις εξέδρες.


Τότε έγινε γνωστή πληροφορία για έναν όμιλο Αράβων επιχειρηματιών που ήθελαν να αναλάβουν την ομάδα. Ο χρόνος έδειξε πως ο Σεΐχης Μανσούρ πήρε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της Σίτι, λύνοντας τα όποια οικονομικά θέματα και δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς στα χρόνια της παρουσίας του η ομάδα κυριάρχησε. Η Σίτι "μεταμορφώθηκε" από μία ομάδα που βόλοδερνε σε έναν σύλλογο που έφτασε στην ελίτ και άρχισε να κατακτά πρωταθλήματα με αποκορύφωμα τα δύο συνεχόμενα τα τελευταία δύο χρόνια στην Premier. Μία ομάδα με τέσσερις τίτλους, δύο Κύπελλα και τέσσερα Λιγκ Καπ μαζί με ένα τρεμπλ, που ήταν το φετινό. Οι ήρωες πάνε κι έρχονται, όμως πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις αλλαγές. Ο Κομπανί ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν και κατάφεραν να αντέξουν στις συνθήκες και την αλλαγή δεδομένων. Ο Βέλγος έγινε αρχηγός της ομάδας και ήταν εκείνος που όριζε τα δεδομένα. Ηταν ο ηγέτης της για σειρά ετών. Η αποχώρησή του έπειτα από έντεκα σεζόν για να αναλάβει παίκτης - προπονητής στην Άντερλεχτ είναι ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία της Σίτι.


Μπορεί να ξεκίνησε σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις τις τελευταίες δύο χρονιές όμως ήταν φανερό το πόσο στηρίχθηκε πάνω του σε δύσκολες στιγμές ο Γκουαρδιόλα και ειδικά τους τελευταίους μήνες. Είναι πολύ λίγοι οι ηγέτες που εμπνέουν στη σημερινή Premier League τόσο με την παρουσία τους στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια. Ως επιρροή ο Κομπανί ξεχωρίζει από... χιλιόμετρα. «Είναι ένας πολύ ξεχωριστός χαρακτήρας που ανταποκρίθηκε σε όλες τις απαιτήσεις της ομάδας», θα πει ο πρόεδρος Αλ Μουμπάρακ για τον Βέλγο άσο. Ένας πιο εγωμανής και εγωπαθής παίκτης θα ήθελε να κερδίσει πολλά από μία τέτοια αποχώρηση. Όχι όμως ο Κομπανί, που φαινόταν ότι διαπραγματευόταν καιρό με την Άντερλεχτ. Ο Βέλγος όμως δεν ήθελε να διαρρεύσει το παραμικρό για την περίπτωση που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πρόβλημα στην Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι - Κομπανί: Τίτλοι τέλους μετά από 11 χρόνια! (vids)


Δεν ήθελε τίποτα να του αποσπάσει την προσοχή από τις υποχρεώσεις του στη Σίτι. Δεν ήθελε τίποτα να επιφέρει προβλήματα στην ομάδα του. Το standing ovation από τον κόσμο ήταν δεδομένο για έναν παίκτη που μέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι τα έδινε όλα. Ο Κομπανί θα μείνει στην ιστορία της Σίτι ως ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες, όπως ισχύει για τους Ζαμπαλέτα, Γιάγια Τουρέ, Νταβίδ Σίλβα, Αγουέρο! Ο Κομπανί είχε μία τεράστια προσφορά σε μία πολύ πιο ένδοξη και σημαντική περίοδο του συλλόγου με μεγάλη συγκομιδή τίτλων. Τα γκολ του είναι... συλλεκτικά μεν, αλλά τεράστιας σημασίας (όπως με Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο του 2012, με Γουέστ Χαμ για τον τίτλο δύο χρόνια μετά, με την Άρσεναλ στο Λιγκ Καπ πέρυσι και φέτος με την Λέστερ τον "κεραυνό του).


Έχουν δεδομένα παρατηρηθεί περίοδοι όπου φαινόταν επηρεασμένος στις αντοχές, τις αντιδράσεις και την ταχύτητά του λόγω ηλικίας και τραυματισμών. Φαινόταν ότι σε κάποιες στιγμές υπήρχε αβεβαιότητα ή κίνδυνος σε «μονομαχίες» του. Ωστόσο, για πολύ μεγάλο διάστημα υπήρξε εξαιρετικός αμυντικός στην Premier κι αν φτιάχναμε την κορυφαία 11άδα της τελευταίας δεκαετίας τότε θα ήταν μέσα σίγουρα. Ο Κομπανί θα ήταν στα πρώτα ονόματα για την 11άδα αυτή και δεν απέχουν πολύ οι Σίλβα και Αγουέρο. Στην εποχή που η καλή άμυνα δείχνει χαμένη υπόθεση ο τρόπος που "διάβαζε" το παιχνίδι ο Βέλγος η ικανότητά του με την μπάλα, η δύναμή του και η επιθετικότητά του και η μαχητικότητά του στην άμυνα ξεχώριζαν. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, καθώς είχε ξεκινήσει από το κέντρο στην Premier. Ωστόσο, ο Μαρκ Χιούζ είδε διαφορετικά τον Κομπανί θεωρώντας ότι μπορεί να γίνει τοπ επιπέδου αμυντικός και είχε δίκιο.


Ο Γκάρι Νέβιλ τον είχε περιγράψει ως τον παίκτη «που ο καθένας εύχεται να παίζει στην ομάδα του». Η Γιουνάιτεντ είναι μία ομάδα που θα ήθελε τον Κομπανί ή έναν παίκτη σαν και αυτόν. Ως αμυντικός, ως αρχηγός και ως άνθρωπος πρωτοστάτησε για να μαζευτούν χρήματα για τους άστεγους στο Μάντσεστερ. Δύσκολα θα βρεθεί τόσο σπουδαία, εμβληματική και σημαντική προσωπικότητα στο αγγλικό ποδόσφαιρο αυτά τα 11 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τους ανθρώπους της Σίτι ακόμα και για μηχανή του καφέ στο προπονητικό κέντρο της. Η κληρονομιά του θα ζει για πάντα και ήταν μεγάλη.

 

Τελευταία Νέα