Φαν Ντάικ, το μεγάλο λάθος της... Γιουνάιτεντ!

Φαν Ντάικ, το μεγάλο λάθος της... Γιουνάιτεντ!

bet365

Οταν η Γιουνάιτεντ διαπίστωνε την αξία του Φαν Ντάικ, ο Ολλανδός υπέγραφε στους Reds. O «βράχος» των Reds είναι αυτό που ψάχνει η Μάντσεστερ!

Υπάρχει μία ιστορία που συνοψίζει σε μία πρόταση την αποτυχία της Γιουνάιτεντ στο σκέλος του σχεδιασμού της. Άνθρωποι της ομάδας είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για να δουν εάν είναι διαθέσιμος την στιγμή που ο Ολλανδός άσος περνούσε ιατρικά στην Λίβερπουλ! Μία τέτοια πολύ κακή κίνηση, που έδειξε άσχημα αντανακλαστικά, αλλά και απελπισία. Θύμισε το story με την προσπάθεια της Γιουνάιτεντ για κρούση στον Μπέιλ, όταν είχε κλείσει στη Ρεάλ από την Τότεναμ.


Φανερώνει την έλλειψη συνεννόησης των στελεχών της ομάδας με τους αρμόδιους για μεταγραφές και τους προπονητές. Κυρίως όμως την πλήρη απουσία ενός βασικού και συγκροτημένου πλάνου. Είναι ένα από πολλά που πρέπει να διορθώσουν στο Ολντ Τράφορντ. Η Λίβερπουλ τα έκανε όλα σωστά στην περίπτωση του Φαν Ντάικ. Επέμενε δίχως να γίνεται φορτική και έδειξε το πόσο πολύ ήθελε τον παίκτη. Οι Reds έδειξαν με την επιλογή τους αυτή ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ικανούς και τους ποιοτικούς παίκτες. Ο Φαν Ντάικ είναι ο MVP της σεζόν στην Premier. Τίποτα δεν είναι συμπτωματικό ή τυχαίο και η διαφορά των δύο συλλόγων στο θέμα αυτό είναι μεγάλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για φαν ντάικ gazzetta

Η Γιουνάιτεντ έχει κάνει σοβαρά λάθη. Επέλεξε κι έκλεισε τον Πογκμπά, αλλά τον διαχειρίστηκε τόσο λάθος που τα χαρίσματά του και η ποιότητά του δεν φαίνονται. Άφησε στην άκρη τον Αζάρ που διαπρέπει στην Τσέλσι και φυσικά υπάρχει και η ιστορία με τον Στέρλινγκ. Ο άσος της Σίτι είναι παίκτης άλλου επιπέδου και το πιστοποιεί και φέτος όπου μπορεί να αναδειχθεί κορυφαίος της σεζόν από τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Αγγλίας. Η Σίτι βγαίνει κερδισμένη και η Γιουνάιτεντ ξανά χαμένη και από αυτήν την διαδικασία.

Η Λίβερπουλ με την επιλογή του Φαν Ντάικ βρήκε έναν τρομερό και ηγέτη στόπερ. Είναι σπάνιο και δύσκολο να το πετύχει κανείς αυτό ακόμα και με 75 εκατ. κόστος. Αυτήν την στιγμή ο 27χρονος είναι ο πιο ακριβός σέντερ μπακ στον κόσμο, αλλά ποιος αμφισβητεί τις ικανότητές του; Κανείς. Μόνο και μόνο εάν δει κανείς την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της Λίβερπουλ ο Ολλανδός τα καταλαβαίνει όλα. Ο Φαν Ντάικ δεν κρατάει μόνο αμυντικά την Λίβερπουλ αλλά προσφέρει δημιουργικά ενώ σκοράρει κιόλας.


Η Λίβερπουλ παίρνει credits για τον σχεδιασμό της. Είχε το πρόβλημα πέρυσι με τον Κάριους που της στοίχισε τον τελικό του Champions League και πλέον έχει τον Άλισον. Επίσης παίκτες σαν τους Ρόμπερτσον και Άρνολντ. Ωστόσο, ο Φαν Ντάικ όμως είναι ένα επίπεδο μόνος του σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Το στατιστικό που θέλει τον Φαν Ντάικ να μην έχει χάσει σε προσωπική μονομαχία ή εάν θέλετε στο ένας με έναν κανέναν αντίπαλό του φέτος θα δοκιμαστεί έντονα στα προσεχή ματς της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα. Φαν Ντάικ εναντίον Μέσι στον πρώτο ματς των ημιτελικών του Champions League. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η μονομαχία με τον Ολλανδό να έχει δείξει πως με την φετινή του φόρμα μπορεί να "μεταμορφώσει" οποιαδήποτε ομάδα.


Η Σαουθάμπτον είχε απορρίψει προτάσεις για τον 27χρονο στόπερ, αλλά η επιμονή, το σχέδιο της Λίβερπουλ, αλλά και η πρόταση που σόκαρε απέδωσαν καρπούς. Αυτό λέει πολλά για την στρατηγική των άλλων ομάδων, για το πως δουλεύει ο Κλοπ αλλά και στον πολύ υψηλό ανταγωνισμό που έβαλε φέτος στη Σίτι με αυτόν τον παίκτη. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως ο Φαν Ντάικ είναι ένας βασικός λόγος που η Λίβερπουλ έχει μείνει τόσο δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου. Η Τότεναμ δεν θα έδινε ποτέ τόσα λεφτά για έναν αμυντικό. Η Άρσεναλ το σκέφτηκε, αλλά το μπάτζετ της ήταν μέχρι 50 εκατομμύρια.
Στην Τσέλσι ο Κόντε ήθελε τον παίκτη, όμως η ιεραρχία λειτουργεί εκεί διαφορετικά σε σχέση με τις επιλογές των προπονητών και τις μεταγραφές. Δεν ήταν η πρώτη ή τελευταία φορά που στους Μπλε δοκιμάστηκαν οι σχέσεις διοίκησης - προπονητή λόγω μεταγραφών.


Η Σίτι είχε στην λίστα της τον Φαν Ντάικ, αλλά είχε και τον Ομερίκ Λαπόρτ, που δικαιολόγησε αρκετά τα 57 εκατ. που δόθηκαν στην Αθλέτικ. Όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολλανδό. Η Λίβερπουλ στο πλάνο της δεν είχε απλά τον 27χρονο ως έναν από τους παίκτες που ήθελε. Ήταν βασικός της στόχος και το έδειξε από την αρχή αυτό.


Παρά τις αρνήσεις της Σαουθάμπτον περίμενε υπομονετικά για την κατάλληλη στιγμή. Όπως περίμενε και 12 μήνες για τον Κεϊτά από την Λειψία. Αποδείχθηκε πως ο Φαν Ντάικ δικαιολογεί και με το παραπάνω και τα λεφτά και την αναμονή. Η Σίτι είχε ήδη τίτλους και δόξα. Η Λίβερπουλ ήθελε να φτιάξει τον νέο ποδοσφαιρικό της μύθο. Τον νέο ποδοσφαιρικό ήρωα και διψούσε για επιστροφή του τίτλους και κυρίως για το πρωτάθλημα. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έλεγε πως ποτέ μην κρίνεις έναν στόπερ πριν τα 24 του.


Ο Φαν Ντάικ στα 27 του δείχνει πιο καλός και πιο ώριμος από ποτέ. Στη Βίλεμ δεν ήταν καν σίγουροι πως θα έπαιζε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μικρός ήταν ένα κοντό παιδί και ακραίος μπακ. Ωστόσο, μεγαλώνοντας έγινε ένας ψηλός και πολύ δυνατός στόπερ. Του πήρε κάποιον καιρό να βελτιώσει το παιχνίδι του. Στην Γκρόνιγκεν δεν έκανε το πρώτο του επαγγελματικό ξεκίνημα μέχρι τα 20. Δεν έπαιξε στην Εθνική μέχρι τα 24, ενώ έμεινε έξω από την Εθνική του 2014 για τον Μουντιάλ γιατί ο Φαν Χάαλ προτίμησε τον Κονγκολό, που παίζει τώρα στην Χάντερσφιλντ.


Ο Φαν Χάαλ είχε πει ότι ο Φαν Ντάικ δεν αμύνεται παίζοντας μπροστά και ότι δεν πιέζει καλά. Και άλλοι προπονητές είχαν αμφιβολίες όταν ο Φαν Ντάικ πήγε στην Σέλτικ για 2.7 εκατ. από την Γκρόνιγκεν το 2013. Ο Άντβοκαατ είχε προσπαθήσει να τον κλείσει για την Σάντερλαντ, όμως η Σαουθάμπτον μετά από scouting θα τον κλείσει για ένα ποσό στα 13 εκατομμύρια. Υπήρχαν όμως και τότε scouts που αναρωτιόνταν εάν άξιζε μία τέτοια επένδυση. Ο Φαν Ντάικ όμως δεν πτοήθηκε από όλα αυτά. Το ταξίδι το απόλαυσε περισσότερο από κάθε τι άλλο καθώς η βελτίωση δεν ήρθε γρήγορα αλλά σταδιακά. Έτσι εκτίμησε και όλο αυτό που βίωσε μέχρι την απόλυτη καταξίωση στην Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός είναι απλός και έχει το κεφάλι χαμηλά. Ακόμα προσπαθεί να χωρέσει καλά στο μικρό του αμάξι ενώ έχει ήδη οικογένεια και είναι ευτυχισμένος, χωρίς να είναι αλαζόνας για τίποτα. Μέσα σε 18 μήνες στο Άνφιλντ έχει ήδη παίξει σε έναν τελικό Champions League, όπου με τέτοια εικόνα του Κάριους δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, ενώ παράλληλα έχει βοηθήσει την Λίβερπουλ στο να φτιάξει το πιο καλό σύνολό της εδώ και δεκαετίες.


Η Γιουνάιτεντ έχει μεγάλη ανάγκη από έναν τέτοιον παίκτη. Θα ήθελε τον Ντε Λιχτ, όμως η Μπαρτσελόνα έχει "δέσει" τον παίκτη. Υπάρχει ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ που δεν ξέρει ακόμα το τι θα κάνει με το μέλλον του με την Τότεναμ. Επίσης το κόστος για τον Κουλιμπαλί της Νάπολι μπορεί να πάει πάνω από 100 εκατ.. Στην αγορά ο Φαν Ντάικ δείχνει φέτος μία τρομερή επιλογή. Είναι όμως και η ιστορία που διαχωρίζει την προσέγγιση της Λίβερπουλ με την Γιουνάιτεντ!

 

Τελευταία Νέα