Μπαπέ, φαινόμενο που μαγεύει!

Μπαπέ, φαινόμενο που μαγεύει!

Gazzetta team
Μπαπέ, φαινόμενο που μαγεύει!

bet365

Μπάπε, ρεκόρ, κυριαρχία! Το φετινό πρωτάθλημα της Παρί έχει τη σφραγίδα του και ο 20χρονος εξελίσσεται σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή!

Με τα τρία γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μονακό έδωσε και τον τίτλο μαθηματικά στην Παρί Σεν Ζερμέν, μιας και η Λιλ έμενε στο 0-0 με την Τουλούζ. Ένα πρωτάθλημα φέτος που δεν θα γραφτεί στην ιστορία επειδή είναι το όγδοο της Παρί, ούτε επειδή είναι το έκτο στα τελευταία επτά χρόνια με τον Κελαϊφί στο τιμόνι της. Δεν θα είναι ούτε για τον Τούχελ. Η φετινή Ligue 1 θα περάσει στην ιστορία ως το πρωτάθλημα του Κιλιάν Μπαπέ, του απόλυτου πρωταγωνιστή με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 20χρονος έχει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις, μία με Μονακό και δυο με Παρί.

Ο Μπαπέ έχει πλέον ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Μία τρομερή επίδοση σε τίτλους, καθώς μόλις έγινε 20 ετών και στην τροπαιοθήκη του διαθέτει τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Μουντιάλ, ένα League Cup κι ένα ευρωπαϊκό U19! «Έχει εκπληρώσει όλα τα όνειρά του και τα όνειρά της οικογένειάς του», λέει συγκινημένος ο πατέρας του Γουίλφριντ, στην «Parisien». Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν ήταν τόσο αποφασιστικός και ουσιαστικός όσο στο φετινό πρωτάθλημα της Παρί. Ο Μπαπέ σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του με αφορμή και τους τραυματισμούς των Νειμάρ και Καβάνι. Ο Ουρουγουανός είχε χάσει 17 ματς και ο Βραζιλιάνος 20.


Ο Μπαπέ έχει στο πρωτάθλημα 27 ματς με 30 γκολ, 9 ασίστ και συνολικά σε 40 ματς μετρά 36 γκολ και 17 ασίστ φέτος. Είναι μία τρομερή σεζόν για τον Γάλλο διεθνή που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ζιντάν. Πέρσι, είχε σε 46 ματς είχε πετύχει 21 γκολ και μοίρασε15 ασίστ Και το 2016-2017 σε 44 παιχνίδια μέτρησε 26 τέρματα και 14 ασίστ. Υπάρχει «ταβάνι» για εκείνον; Κανείς δεν ξέρει. «Δεν μπορεί να ξέρει κανείς το τι θα κάνει σε πέντε ή δέκα χρόνια, όμως ο Μπαπέ είναι τρομερός. Είναι εξαιρετικός παίκτης», σχολιάζει ο Μουρίνιο, ενώ ο πατέρας του επισημαίνει πως «Πραγματικά, αν δεν ήταν ο γιος μου θα έλεγα ξεκάθαρα πως για την ηλικία του κάνει απίστευτα πράγματα». «Θα πάρει σύντομα την Χρυσή Μπάλα. Τα έχει όλα», είπε ο θρυλικός Γάλλος, Ζαν Πιέρ Παπέν, που είχε πάρει το βραβείο το 1991.




«Αν συνεχίσει έτσι θα γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο», λέει με βεβαιότητα ο Πελέ. Είναι ο Πιτσίτσι της Ligue 1 με τρομερά στατιστικά σε όλες τις κατηγορίες. Είναι πρώτος σκόρερ με 30 γκολ, έχοντας αφήσει πίσω τους Πεπέ με 19, Καβάνι με 17 και Νειμάρ με 13. Είναι στους πέντε καλύτερους πασέρ της Λίγκας με οκτώ ασίστ. Έχει συμμετοχή σε 42 από τα 95 γκολ της Παρί στο πρωτάθλημα: 39% ποσοστό. Στην Ligue 1 δεν έχει αντίπαλο και στην Ευρώπη είναι μόνο ο Μέσι. Ο σταρ της Μπάρτσα με 33 γκολ ξεπερνώντας τα 30 του Γάλλου άσου. «Ο Κιλιάν δεν είναι ο Μέσι, αλλά μπορεί να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο. Είναι στον σωστό δρόμο», είπε ο κόουτς του Τόμας Τούχελ. Μπορεί να θυμηθεί κάποιος ότι στο 5-0 με την Λιόν είχε βάλει τέσσερα γκολ. Η αλήθεια είναι πως ο Μπαπέ θέλει περισσότερα. «Θεωρώ ότι έχω πετύχει πολλά σημαντικά πράγματα αλλά έχω ακόμα να δώσω και να κάνω αρκετά. Δεν μπορείς να πετύχεις όσα θέλεις σε δύο χρόνια. Αλλιώς το ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ εύκολο και δεν είναι», είχε πει ο ίδιος μες στην χρονιά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μία έρευνα που έγινε από το δίκτυο CIES τον ανέδειξε ως τον πιο ακριβό παίκτη στον κόσμο. Ο Μπαπέ κοστολογείται με 216 εκατ. ευρώ. Πίσω του ο Κέιν με 197 εκατ., ο Νειμάρ με 197 εκατ., ο Σαλάχ με 173 εκατ. και ο Μέσι με 170 εκατ. Η Παρί αρνείται πεισματικά να του βάλει τιμή. Λογικό είναι αυτό. Το όνομά του είναι εξαιρετικά δυνατό και θα προσελκύσει μεγάλα ποσά. Η ομάδα του Τούχελ γιορτάζει τον τίτλο Νο8 (1986, 1994, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018 και 2019) μπαίνοντας και αυτή στα παλμαρέ των μεγάλων ομάδων του Σαμπιονά. Η Παρί έχει κερδίσει τα έξι από τα τελευταία επτά πρωταθλήματα. Ένα σερί που έσπασε μόνο η Μονακό από το 2017, ενώ υπάρχουν οι Μαρσέιγ (με 9 τίτλους) και Σεντ Ετιέν (με 10) αν και ο τελευταίος τίτλος των Στεφανουά ήταν το 1981.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα