Η Λίβερπουλ έμαθε από τη... Σίτι!

Η Λίβερπουλ έμαθε από τη... Σίτι!

Gazzetta team
Η Λίβερπουλ έμαθε από τη... Σίτι!

bet365

Η Λίβερπουλ μιμείται τη Σίτι στα γκολ στο φινάλε και δείχνει πως έχει ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα της στη μάχη για τον φετινό τίτλο στην Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας προπονητής που θαύμαζε ορισμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά της Σίτι. Τα θαύμαζε και πέρυσι με τον τίτλο της και δείχνει να... ζηλεύει λίγο και φέτος. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα... εφόδια και τις τρομερές εγκαταστάσεις της Σίτι συν το μπάτζετ που έχει διαθέσιμο ο Γκουαρδιόλα όσο με τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα που βγάζει στο γήπεδο. Στοιχεία όπως το γκολ του Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις εκτός με τη Μπόρνμουθ, όπως και τουλάχιστον άλλες τρεις ανάλογες περιπτώσεις στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου.


Ο Στέρλινγκ έκανε την διαφορά και στο γκολ του 84' με την Χάντερσφιλντ και λίγες ημέρες μετά με νικητήριο τέρμα και με την Σαουθάμπτον προς το τέλος του αγώνα. Η Σίτι είχε και το γκολ του Σίλβα στο 83' με την Γουέστ Χαμ. Με αυτόν τον τρόπο η Σίτι έδειξε σε όλη την Premier το πως κερδίζονται τα ματς από μία ομάδα που έχει την ποιότητα και την αποφασιστικότητα να γίνει πρωταθλήτρια. Πέρσι, στην τελευταία στροφή της σεζόν η Σίτι έπιασε 100 πόντους με τον Ζέσους να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στο Σεντ Μέρις για να σφραγίσει τη νίκη. Η διάρκεια, η σταθερότητα αλλά και η δυνατότητα της Σίτι να σκοράρει στο τέλος και ειδικά οταν χρειάζεται τη νίκη είναι κάτι που αναγνωρίζει και εκτιμά ο Κλοπ.

Stats from Opta show how Liverpool’s late goals in this campaign have been key to putting pressure on City


Η Λίβερπουλ διέπρεψε στο πως καθόριζε τα ματς της στο τέλος στην σεζόν 2017-18. Κατάφερε να γυρίσει ματς που πήγαιναν προς την ισοπαλία όπως απέναντι στη Μπέρνλι και την Κρίσταλ Πάλας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Λίβερπουλ είχε και τις συγκυρίες με το μέρος της το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει το παράδειγμα του Πίκφορντ στο ντέρμπι με την Έβερτον και το λάθος του Γιορίς της Τότεναμ στο 2-1. Δύο ματς που απέφεραν τέσσερις βαθμούς στους Reds ενώ θα μπορούσαν να τα είχαν χάσει και τα δύο. Πριν την διακοπή λόγω των Εθνικών ο πορτιέρο της Φούλαμ, Ρίκο, έκανε το πέναλτι που επέτρεψε στον Μίλνερ στο 81' να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη με 2-1.

Κι άλλοι πόντοι εκεί για την Λίβερπουλ στο τέλος. Το χτύπημα του Στάριτζ από μακρινή απόσταση προς την εστία του Κέπα χάρισε το 1-1 με την Τσέλσι. Ήταν μία ακόμα βαθμολογική "ανακούφιση" τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο σύνολο επτά βαθμοί και ενώ σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να μπει και η νίκη με την Παρί στις καθυστερήσεις στο Άνφιλντ. Ματς που έκανε την διαφορά για την πρόκριση των Reds στη νοκ άουτ φάση του Champions League. Στη Λίβερπουλ ίσως και να ταιριάζει ένα παλιό ρητό που λέει όσο πιο σκληρά δουλεύει κανείς τόσο πιο τυχερός γίνεται.
Ο Ρόμπερτσον είχε να σταθεί στην ενέργεια, την κατάθεση ψυχής και στην καρδιά που δείχνει η ομάδα.

Ένας παίκτης που αν και ακραίος μπακ εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας και έδωσε την 9η ασίστ του στο γκολ του Φιρμίνο, που ήταν το πρώτο στο 2-1 επί της Τότεναμ. «Ξέρουμε ότι έχουμε την ενέργεια, γνωρίζουμε ότι έχουμε την καρδιά να πάμε μέχρι τέλους σε κάθε παιχνίδι. Οι εμφανίσεις δεν έχουν σημασία σε αυτό το σημείο της σεζόν, εφ 'όσον κερδίζουμε».

 

Τελευταία Νέα