Κρύο ντους για Βοσνία και... Game of Thrones!

Κρύο ντους για Βοσνία και... Game of Thrones!

bet365

H Βοσνία μπήκε σαν... Δράκος με φλόγες στο ματς, αλλά η Ελλάδα είχε τον τρόπο να τον εξολοθρεύσει. Οι Βόσνιοι γράφουν για τα άσχημα που αντίκρισαν από την ομάδα του Προσινέτσκι!

Οι Βόσνιοι τα... έχασαν με την αντίδραση της Ελλάδας και αρχίζουν να αφήνουν σπόντες για τον Προσινέτσκι. Το Football Planet φιλοξενεί την άποψη του διακεκριμένου Βόσνιου δημοσιογράφου, Saša Ibrulj (Τelesport), ο οποίος στέκεται στα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και στην επόμενη μέρα της ομάδας των Τζέκο, Πιάνιτς. Μια ψυχρολουσία δεν είναι ποτέ μία ευχάριστη κατάσταση. Στο κρύο ντους δε ένας οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Το σώμα στο πολύ κρύο μπορεί να υποστεί αρχικά ένα... σοκ και θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί ανάλογα. Η καρδιά αρχίζει να χτυπά πιο δυνατά και η αδρεναλίνη πάει στα ύψη. Μπορεί να νιώσει κανείς πανικό ή άγχος.

Κάτι ανάλογο αισθάνθηκαν παίκτες και Εθνική στη Βοσνία το βράδυ της Τρίτης. Στην κρύα Ζένιτσα ήρθε η ψυχρολουσία του 2-2 με την Ελλάδα. Σαν ένα απότομο κρύο ντους που δεν ξέρεις πως θα ανταποκριθεί ο οργανισμός... Η Βοσνία αντιμετώπισε την ομάδα που θα είναι η βασική της ανταγωνίστρια για την 2η θέση. Την Ελλάδα. Είναι μία πραγματικότητα εάν θεωρήσει κανείς πως η Ιταλία είναι το φαβορί για την πρωτιά.

Αυτό το ματς λοιπόν για τους Βόσνιους και τον Προσινέτσκι ήταν μία ευκαιρία. Θα ήταν η συνέχεια μίας πρώτης καλής εικόνας που είχε δώσει ο Κροάτης τεχνικός. Στο Nations League οι Βόσνιοι πήγαν εξαιρετικά σε έναν όμιλο με Βόρεια Ιρλανδία και Αυστρία με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Η Βοσνία το προηγούμενο διάστημα έδειχνε μία ομάδα με ποιότητα, οργάνωση, ήταν ένα συμπαγές σύνολο.

Το ματς με την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικό διότι θα ήταν σαν ένα στάδιο μετάβασης. Με μία νίκη θα ανέβαινε επίπεδο και θα βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Δεν ήταν μόνο ότι ο συγκεκριμένος αντίπαλος είναι ο πιο επικίνδυνος. Ήταν το πρώτο σημαντικό εμπόδιο αυτήν την εποχή. Ο Προσινέτσκι είχε την ευκαιρία να δείξει και ο ίδιος ότι έχει ένα σαφές πλάνο και μπορεί να το υπηρετήσει και να το παρουσιάσει στο γήπεδο.


Η Βοσνία τα είχε όλα υπέρ της στον αγώνα και τα είχε από νωρίς. Κι όμως στη συνέχεια τα έκανε όλα τόσο άσχημα που θα μπορούσε ακόμα και να χάσει στο τέλος! Ένα κλασικό λάθος των Βόσνιων είναι ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν τους. Είναι μία απάντηση και θεωρία που μπορεί να έχει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο των Βόσνιων. Το 2-0 είναι ένα αποτέλεσμα που εφησύχασε. Οι Βόσνιοι στο πρώτο 20λεπτο έδειχναν μία πανίσχυρη ομάδα.

Ζέκα για το Βοσνία - Ελλάδα 2-2: «Ο Οδυσσέας ζήτησε τρεις παίκτες, μόνο εγώ ήμουν εκεί» (vid)

Ένα σύνολο που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο σε εκείνο το διάστημα. Η αρχική εικόνα ήταν πως η Βοσνία θα κυριαρχούσε πλήρως στο παιχνίδι με τη συμβολή και του Προσινέτσκι και παρά τις αλλαγές που έκανε στο αρχικό της σχήμα συγκριτικά με την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020. Οι Έλληνες που ήρθαν στην Ζένιτσα με αρκετές βασικές απουσίες και νέα πρόσωπα έδειχναν χαμένοι στο γήπεδο.

Αποδείχθηκε όμως ότι στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό, επανήλθαν και αντέδρασαν στην πίεση. Η αρχή στο ματς αυτό θύμιζε σκηνές από το... Games of Thrones όπου ο δράκος με τη φωτιά που βγάζει έχει απέναντί του έναν αντίπαλο με ένα τόξο κι ένα βέλος που προσβλέπει στην τύχη του για να γλιτώσει.

Χωρίς καμία αλλαγή από τον πάγκο ή κίνηση του Προσινέτσκι οι Βόσνιοι έσπασαν την αμυντική πεντάδα των Ελλήνων. Έγινε και το εξής περίεργο: ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα γρήγορο φάουλ και οι Έλληνες δεν είχαν στήσει τείχος. Κι όμως ενώ οι Βόσνιοι έκαναν "το καλύτερο α' μέρος της ιστορίας τους" ο Προσινέτσκι είχε στο μυαλό του πως η Ελλάδα ήταν στο σημείο που την ήθελε στον αγώνα. Αντίθετα όμως με τους Βόσνιους η αντίπαλος εντόπισε τα λάθη της κι άλλαξε την εικόνα της.

Είναι σα να διαπίστωσαν πως ακόμα και οι μεγάλοι και φοβεροί δράκοι αντιμετωπίζονται εάν έχεις το κατάλληλο όπλο. Μετά την είσοδο του Μασούρα στο ματς οι Έλληνες απέκτησαν δημιουργικότητα και πιο καλά πατήματα και άρχισαν να χτυπούν τους Βόσνιους εκεί που έχουν πρόβλημα. Στα άκρα της άμυνάς τους. Οι Βόσνιοι έδειχαν να ξεμένουν από δυνάμεις και ενέργεια σε μία στιγμή όπου η Ελλάδα ανέβαινε και δημιουργικά και επιθετικά. Προφανώς και τα δύο γκολ που δέχθηκε η Βοσνία δεν ήταν μόνο θέμα λαθών και αβλεψίας. Ήταν και η τύχη και η συγκυρία που πήγε με το μέρος των Ελλήνων.

Αντί όμως να γράφουμε και να μιλάμε για την πιο μεγάλη βραδιά των Βόσνιων η Εθνική της χώρας κατέρρευσε κι έμεινε προς το τέλος του αγώνα ειδικά να παλεύει κυριευμένη στον πανικό, το χάος και το άγχος. Οι γηπεδούχοι τα είχαν όλα με το μέρος τους στην αρχή προκειμένου να πετύχουν νίκη με πολύ μεγάλο σκορ. Όμως κατέληξαν στα 20 τελευταία λεπτά του απόλυτου χάους με τον Προσινέτσκι ανήμπορο να κάνει το οτιδήποτε για να το αλλάξει αυτό. Η Βοσνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Πιάνιτς και Τζέκο. Όλοι το βλέπουν αυτό.

Τα πώς και τα γιατί της... επιστροφής στη Ζένιτσα (vid)

Θα υπάρξει η στιγμή όπου θα χάσεις τον αρχηγό σου, τον ηγέτη σου. Θα υπάρξει η στιγμή που ο τοπ φορ σου θα χάσει ευκαιρίες ή στιγμή σαν την αποβολή του Πιάνιτς. Το βασικό πρόβλημα των Βόσνιων είναι πως δεν είχαν εναλλακτικό πλάνο. Ούτε ο προπονητής τους είχε. Με την Αρμενία οι Βόσνιοι δεν πλήρωσαν το β' μέρος, όμως με την πιο καλή και σοβαρή Ελλάδα το πλήρωσαν και θα μπορούσαν το πληρώσουν αγωνιστικά πολύ πιο ακριβά. Άλλωστε τα προβλήματα στο σκέλος της ψυχολογίας και της φυσικής κατάστασης έχουν βγει και πιο παλιά στη Βοσνία. Το θέμα είναι η διαχείριση και σωστή αντιμετώπιση. Στο ματς αυτό η Ελλάδα έμαθε από τα λάθη της και αντέδρασε και τακτικά και από τον πάγκο αλλά η Βοσνία όχι.

Για τη Βοσνία το ψυχολογικό σοκ και η ψυχρουλουσία στο 2-2 με την Ελλάδα μπορεί να της κάνει καλό. Αν "διδαχθεί" από τα λάθη της και την έλλειψη σωστής αντίδρασης μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη. Η Βοσνία βέβαια δεν έχασε μόνο τους βαθμούς της νίκης. Αρκέστηκε στην ισοπαλία και ενώ έχασε με αποβολή τον Πιάνιτς. Σε βάθος χρόνου ένα κρύο ντους μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για έναν οργανισμό. Μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Η Βοσνία σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία πρέπει να βγει πιο ενωμένη από ποτέ και να αντιμετωπίσει την ασθένεια και το πρόβλημά της με τα κατάλληλα... φάρμακα και εφόδια. Τα προκριματικά είναι ακόμα στην αρχή. Για κάθε πρόβλημα πάντα υπάρχει μία λύση. Η Ελλάδα έδωσε ένα πολύ σκληρό και καλό μάθημα στη Βοσνία. Μένει τώρα θα διδαχθεί ανάλογα και στο επόμενο αγωνιστικό της... διαγώνισμα να γράψει έναν πολύ καλό βαθμό.

 

Τελευταία Νέα