Οι δέκα κορυφαίοι μέσοι στον κόσμο!

Gazzetta team
Οι δέκα κορυφαίοι μέσοι στον κόσμο!

bet365

Είναι οι τοπ χαφ στον κόσμο. H κορυφαία δεκάδα των μέσων του πλανήτη με αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι να έχουν την τιμητική τους...

10. Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου)
Τα προβλήματα τραυματισμών τον άφησαν πίσω και δεν του επέτρεψαν γενικότερα να έχει την απαιτούμενη ώθηση στην καριέρα του. Όμως είναι ένα ατόφιο και αυθεντικό ταλέντο και η αξία του μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστους παίκτες ανά τον κόσμο. Γιος Βραζιλιάνου διεθνή και... απόφοιτος της Ακαδημίας της Μασία, που συνδυάζει εξυπνάδα και θράσος Λατινικής Αμερικής με πολύ καλή ντρίμπλα και τεχνική και ικανότητα στην πάσα από την Ισπανία. Ο Τιάγκο έχει τρομερή άνεση με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να καθοδηγήσει ιδανικά την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις και στο να βγάλει σωστά την μπάλα.


9. Μπερνάντο Σίλβα (Mαν. Σίτι)
Ήταν μία τρομερή χρονιά για τον μικρόσωμο Πορτογάλο playmaker. Το 2017-2018 είχε ξεκινήσει σε μόλις τέσσερα ματς στην Premier αλλά η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη καθώς ανέλαβε έναν μόνιμο και βασικό ρόλο στην ομάδα του Γκουρδιόλα που έσπασε κάθε ρεκόρ. Από τότε έγινε ένα από τα βασικά της στελέχη. Ο παίκτης που κόστισε 43 εκατ. από την Μονακό ανέλαβε να καλύψει το κενό του τραυματία Ντε Μπρόινε και τα πήγε περίφημα. «Τον λατρεύω. Είναι από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που έχω δει ποτέ και μπορεί να παίξει τρεις ή τέσσερις θέσεις. Ίσως φέτος είναι ένας από τους δύο ή τρεις κορυφαίους παίκτες στην Premier».


8. Πολ Πογκμπά (Μαν. Γιουνάιτεντ)
Νέος τεχνικός και νέα στροφή στην καριέρα του Πογκμπά στην Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος διεθνής μέσος έδειχνε ενοχλημένος με την συνεργασία του με τον Μουρίνιο και δεν έβγαζε την ποιότητά του στο γήπεδο. Με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ όλα άλλαξαν. Ο Πογκμπά δείχνει επιτέλους ο παίκτης αξίας 89 εκατ. που πήρε η Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2016, έχοντας κομβικό ρόλο στον άξονα. Μόνο στα ματς με τον Σόλσκιερ έχει βάλει 9 γκολ και έχει δώσει επτά ασίστ, φανερώνοντας τα ηγετικά χαρακτηριστικά που τον έκαναν τόσο καλό στην κατάκτηση του Μουντιάλ με την Γαλλία το 2018.


7. Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)
Έχει περάσει μία δεκαετία όπου ο Μπουσκέτς μπήκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και βοήθησε τον Γκουαρδιόλα στο τρεμπλ της πρώτης του χρονιάς. Ο έμπειρος αμυντικός χαφ είναι τώρα σε μία ηλικία ποδοσφαιρικής εμπειρίας και ωριμότητας με πάνω από 500 ματς στους Μπλαουγκράνα. Παραμένει ένα από τα κορυφαία εξάρια στον κόσμο. Σταθερός, αξιόπιστος, ανθεκτικός στην αντίπαλη πίεση και με δυνατότητα να βοηθά και δημιουργικά. Τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ευάλωτος σε κάποιες στιγμές όμως με τον σωστό σχεδιασμό της διάταξης στο κέντρο ο Ισπανός διεθνής συνεχίζει να είναι σε θέση να δώσει πολλά.


6. Μιραλέμ Πιάνιτς (Γιουβέντους)
Η Ρεάλ μετά τον ηχηρό της αποκλεισμό από τον Άγιαξ έχει συνδεθεί με πολλούς παίκτες. Δεν είναι όμως έκπληξη πως ο χαρισματικός Πιάνιτς είναι σε περίοπτη θέση στην λίστα των Μαδριλένων. Ο Βόσνιος playmaker της Γιουβέντους είναι ένας χαφ ικανός να καθορίσει τον ρυθμό ενός αγώνα και ένας από τους πιο σταθερούς στην Ευρώπη. Κέρδισε το ιταλικό πρωτάθλημα και στις δύο γεμάτες χρονιές του αφότου υπέγραψε από τη Ρόμα το 2016 και θα κερδίσει και τρίτο φέτος. Έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει και το τρόπαιο του Champions League.


5. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μαν. Σίτι)
Ο Βέλγος μπορεί να μην είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο, είναι όμως ο πιο ανταγωνιστικός. Δημιουργικός, δυνατός και με πλούσιο ταλέντο. Μπορεί να σουτάρει, να πασάρει, να ντριμπλάρει, να κάνει τάκλιν και να ξέρει όσο χρειάζεται. Και όλα αυτά και με τα δύο πόδια. Βοηθάει σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Ήταν ο απόλυτος σταρ της Σίτι στα ρεκόρ που έσπασε στον τίτλο της αλλά μετά τον τραυματισμό του έπαιξε επτά ματς μόνο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πιο ψηλά στην λίστα.


4. Νταβίντ Σίλβα (Μαν. Σίτι)
Οκτώ χρόνια πριν πήγε στην Premier και το 2017/18 κέρδισε τον τρίτο τίτλο του μετά από μία τρομερή σεζόν του σε ατομικό επίπεδο. Μπορεί να παίξει στα άκρα, ως επιτελικός χαφ αλλά και εσωτερικά στο κέντρο. Έναν ρόλο που τον είχε με τον Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός είναι ιδανικός στα ματς που θέλουν τρέξιμο και το να βρεις ανοιχτούς χώρους εκεί που φαίνεται να μην υπάρχουν. Οι λήψεις των αποφάσεων του Σίλβα μες στο παιχνίδι είναι σχεδόν αλάνθαστες. Έχει αρχίσει και να σκοράρει πιο συχνά και στα 33 του έχει γίνει πιο ολοκληρωμένος.


3. Τόνι Κρος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο Κρος είναι η... καρδιά στο ποδοσφαιρικό σώμα της Ρεάλ. Ο παίκτης που καθορίσει το τέμπο και τον ρυθμό αλλά και το πως λειτουργεί το κέντρο της. Εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις και τις πάσες και δύσκολα 'πουλάει' την μπάλα. Ο πρώην άσος της Μπάγερν είναι ένας από τους κορυφαίους πασέρ στον κόσμο σε μακρινές ή κοντινές αποστάσεις. Είναι ένας πανέξυπνος παίκτης, ικανός να βρίσκει χώρους εκεί που δεν υπάρχουν κενά και ξέρει ακριβώς πότε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό ή πιο αργό. Η Ρεάλ είχε μία κακή χρονιά αλλά ο Κρος παραμένει από τους πιο αξιόπιστους παίκτες της έχοντας κλείσει εκεί το 2014.


2. Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι)
Ο Καντέ είναι ένας πολύ διαφορετικός τύπος παίκτη από τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές της λίστας. Αναμφίβολα είναι μες στους τοπ στον κόσμο. Δύο φορές πρωταθλητής στην Premier και κάτοχος Μουντιάλ. Ο 27χρονος έκανε... μόδα στο ποδόσφαιρο τον τρόπο διεκδίκησης και του κλεψίματος της μπάλας. Ήταν καθοριστικός στον τίτλο της Λέστερ το 2015 - 2016. Γρήγορος, δυνατός αλλά και έξυπνος ο Καντέ δεν είναι ένας στατικός χαφ που απλώς κρατά την θέση του. Έχει παίξει και σε πιο προωθημένο ρόλο με τον Σάρι και παρότι δεν είναι η θέση που αποδίδει πιο καλά, δείχνει ξανά την αξία του. Όλες οι ομάδες θα τον ήθελαν.


1. Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο Μόντριτς στα 33 του τον προσεχή Σεπτέμβριο έχει γιορτάσει ήδη την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, σπάζοντας το δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο - Μέσι. Πέρυσι ήταν η κορυφαία σεζόν στην καριέρα του. Βοήθησε τη Ρεάλ να κερδίσει το τρίτο σερί της Champions League. Επίσης ο πρώην άσος της Τότεναμ ήταν βασικό στέλεχος της Κροατίας που πήγε πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ. Ο Μόντριτς είναι επιδραστικός μέσος, που 'χτίζει' πάνω του το παιχνίδι. Δεν ξεκίνησε καλά φέτος αλλά δύσκολα θα βρει κανείς πιο καλό ή πιο σταθερό πασέρ στον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα