Κι αν γίνει τελικά ανταλλαγή Ικάρντι-Ντιμπάλα;

Gazzetta team
Κι αν γίνει τελικά ανταλλαγή Ικάρντι-Ντιμπάλα;

bet365

Μπορούν Γιουβέντους και Ιντερ να μπουν σε πόλεμο με... deal; Το Planet Football καταγράφει όσα ψιθυρίζουν, όλο και πιο δυνατά, στην Ιταλία.

Οταν επισημοποιήθηκε η απομάκρυνση του Μπέπε Μαρότα από τη Γιουβέντους, η αντικατάσταση του από τον Φάμπιο Παράτιτσι και η πρόσληψη του στην Ιντερ, οι Ιταλοί δεν άργησαν να βάλουν μπρος τα σενάρια για τις μεταγραφικές κόντρες τους. Κάθε Ιταλός πιτσιρικάς, της Serie A ή της Serie B, παρουσιάστηκε αμέσως σαν μεταγραφικός στόχος των Μπιανκονέρι και των Νερατζούρι, με το σενάριο της μεγάλης κόντρας να ενισχύεται από την ενόχληση του Μαρότα για ένα σχόλιο του Παράτιτσι για τον Μάουρο Ικάρντι. Κι αφού ενοχλήθηκε, απάντησε χρησιμοποιώντας το όνομα του Πάουλο Ντιμπάλα, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να ενισχύεται μια άλλη φήμη. Αυτή που θέλει τους πρώην συνεργάτες, να ξεκινούν την κόντρα τους... δίνοντας τα χέρια για ένα μεγάλο deal: Ο Ικάρντι στη Γιουβέντους, ο Ντιμπάλα στην Ιντερ...

Αυτό θα μπορούσε να είναι ήδη η πραγματικότητα, αν τα πράγματα εξελίσσονταν όπως "έπρεπε" να εξελιχθούν. Τον Ιανουάριο του 2013 η Γιούβε ήταν σε συζητήσεις με την Σαμπντόρια για τον Ικάρντι αλλά τελικά τον άφησε. Τον Απρίλιο του 2015 η Ιντερ ήταν η πρώτη ομάδα που μίλησε με την Παλέρμο για τον Ντιμπάλα αλλά ο Παράτιτσι πήρε με το μέρος του τον παίκτη και στη συνέχεια ο Μαρότα τα βρήκε με τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Ηταν η μεταγραφή που άγχωσε, λόγω των 40 (32+8) εκατ. ευρώ που δόθηκαν, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τον Μπέπε και αυτός είναι και ο λόγος που πάντα είχε και έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον Αργεντίνο. Ακόμη κι αν τον εκνευρίζει μερικές φορές, όπως για παράδειγμα με την υπόθεση με την αλλαγή μάνατζερ, την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών κλπ. Ο Μαρότα φέρεται να είναι πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με το περιβάλλον του Ντιμπάλα, επειδή ξέρει, αφού το έζησε από πρώτο χέρι, ότι είναι ένα... ασταθές περιβάλλον. Ευάλωτο σε προτάσεις.

Είναι ένα περιβάλλον, το οποίο του επιτρέπει να "κάνει παιχνίδι" τουλάχιστον επικοινωνιακά αρχικά, διαχειριζόμενος την υπόθεση Ικάρντι. Η Γιουβέντους δεν έκρυψε ποτέ ότι ο Αργεντίνος φορ της αρέσει, ο Παράτιτσι το επανέλαβε πριν λίγες εβδομάδες άλλωστε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα και ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι και ένα "παιχνίδι" των Τορινέζων για να αποσταθεροποιήσουν εντελώς τους Μιλανέζους στο θέμα του πρώην αρχηγού τους. Αν είναι έτσι, ο Μαρότα έχει βρει στο πρόσωπο του Ντιμπάλα το αντίβαρο για να μην εμφανιστεί επικοινωνιακά η Ιντερ ως η ομάδα που μπορεί να της πάρει η Γιούβε τον Ικάρντι, αλλά ως η ομάδα που θα δώσει τον Ικάρντι μόνο αν πάρει τον Ντιμπάλα.

Αν δεν είναι επικοινωνιακό, όμως, αλλά υπάρχει όντως θέμα; Η συμπεριφορά του MI9 δείχνει ότι η κατάσταση με τους Νερατζούρι μπορεί να πάει στα άκρα και γίνεται σαφές πλέον ότι είναι πολύ πιο πιθανή η πώληση του το καλοκαίρι, παρά η ανανέωση του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ μάλιστα, όπως το σημερινό (5/3) της Gazzetta dello Sport, ο Αργεντίνος θέλει να παραμείνει στην Ιταλία. Κάποια άλλα δημοσιεύματα, μάλιστα, κάνουν λόγο και για κάποια νομικά θέματα της Γουάντα Νάρα με τον Μάξι Λόπες για τα παιδιά, τα οποία πρέπει να παραμείνουν στην Ιταλία. Ετσι, δύο είναι οι ομάδες που έρχονται σε πρώτο πλάνο: Γιουβέντους και Νάπολι.

Αν πιστέψουμε τον Στίβεν Ζιανγκ, μένει μόνο η Νάπολι. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα κάνουμε ποτέ δουλειές με τη Γιούβε, αλλά ο Ικάρντι δεν θα πάει ποτέ εκεί», είπε πριν 20 μέρες ο πρόεδρος των Νερατζούρι και αυτό το "ποτέ" θα είναι δύσκολο να το... καταπατήσει. Εκτός κι αν κάνει το αντίθετο δρομολόγιο ένας άλλος Αργεντίνος, το μέλλον του οποίου μπορεί να μην απασχολεί τόσο πολύ τον Τύπο όσο του Ικάρντι, αλλά απασχολεί...

«Η... αόρατη εμφάνιση του στη Μαδρίτη, επανέφερε τις αμφιβολίες. Η αγωνιστική κατάσταση του Ντιμπάλα, δείχνει και την ψυχολογική του. Και όχι μόνο επειδή ο Αλέγκρι τον άφησε στον πάγκο. Αστεράκι ανάμεσα σε αστέρια, η εκτόξευση του Πάουλο δεν έχει έρθει ακόμη, αν και όλοι την περιμένουν. Τα πρόσφατα λόγια στήριξης του Παράτιτσι, δείχνουν ότι η Γιουβέντους θα τον κρατήσει σφιχτά... μέχρι να εμφανιστεί υποψήφιος αγοραστής», γράφει η Gazzetta dello Sport, η οποία εστιάζει και σε μια άλλη παράμετρο της υπόθεσης. Οχι την καθαρά αγωνιστική, το γεγονός δηλαδή ότι οι Μιλανέζοι χρειάζονται έναν παίκτη όπως ο Ντιμπάλα ή ότι οι Τορινέζοι θέλουν να εξασφαλίσουν έναν γκολτζή για τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά την οικονομική. Και το πώς τα δύο κλαμπ μπορούν να βγουν κερδισμένα από ένα τέτοιο deal.

Στα βιβλία της Ιντερ, ο Ικάρντι θα "κοστίζει" 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι. Στα βιβλία της Γιούβε, ο Ντιμπάλα κοντά στα 17. Σε μια ενδεχόμενη ανταλλαγή, τα δύο κλαμπ μπορούν να κάνουν πολύ δυνατές plusvalenze, να βγουν δηλαδή κερδισμένες χοντρά στον οικονομικό τομέα από παραχώρηση του ενός ή του άλλου. «Οι εμφανίσεις του Πάουλο έχουν ως συνέπεια να κοστολογείται σήμερα εμφανώς χαμηλότερα από ό,τι πριν ένα χρόνο. Το θέμα Ικάρντι, από την άλλη, έχει ως συνέπεια να κοστολογείται εμφανώς χαμηλότερα από τα 110 εκατ. ευρώ της ρήτρας. Μπορεί να γίνει, επομένως, μια ανταλλαγή που θα έχει ισορροπία οικονομικά», γράφει η Corriere dello Sport, προσθέτοντας ότι αν θέλουν, τα δύο κλαμπ μπορούν να τους κοστολογήσουν με... εννιαψήφιο ποσό: «Με αυτόν τον τρόπο, η Ιντερ θα ξεμπερδέψει οριστικά με το FFP και η Γιουβέντους θα έχει όπως θέλει τα βιβλία της, για να αντέξει την επένδυση Ρονάλντο».

Και αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το γεγονός ότι οι Ανιέλι-Ζιανγκ έχουν άριστες σχέσεις, όπως και το γεγονός ότι τα δύο κλαμπ έχουν πολύ καιρό να κάνουν deal (σε αντίθεση για παράδειγμα με τις Γιούβε-Μίλαν), τότε μπορεί να βρει κανείς λόγους για να πιστέψει ότι ίσως και να παίζει σαν σκέψη, τουλάχιστον, μια τέτοια ανταλλαγή σε Τορίνο και Μιλάνο...

 

Τελευταία Νέα