Ετσι θα επιστρέψει στην elite η Γιουνάιτεντ!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ετσι θα επιστρέψει στην elite η Γιουνάιτεντ!

bet365

Η Γιουνάιτεντ προσγειώθηκε ανώμαλα στο Ολντ Τράφορντ και χρειάζεται μερικά βήματα ακόμα για να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!

Το αήττητο του Σόλκσκιερ σταμάτησε από την ποιοτική Παρί και πλέον οι «Κόκκινοι» αναζητούν τρόπους για να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα και στην ευρωπαϊκή σκηνή. Τι χρειάζεται η Μάντσεστερ για να μπει ξανά στην Elite;

Αλλαγή νοοτροπίας από τον Ράσφορντ

Αμέσως μετά την εντός έδρας ήττα από την Παρί με 2-0 ο Σόλσκιερ στάθηκε στην ποιότητα της Παρί και τον απίθανο Μπαπέ, τον παίκτη που τρομοκράτησε την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Μόλις ο Ντι Μαρία έκλεψε τη μπάλα, ο Μπαπέ παρέσυρε τους αντιπάλους και... σκότωσε τη Μάντσεστερ. Αυτό που ζητούσε ο Νορβηγός από τον Μάρκους Ράσφορντ, αλλά δεν το είδε το βράδυ της Τρίτης. «Στο δεύτερο γκολ φάνηκε η ποιότητα της Παρί. Η κίνηση που κάνει ο Μπαπέ να μπει στο κουτί ήταν εντυπωσιακή. Ηταν μια ενέργεια παράδειγμα για όλους τους επιθετικούς. Εχω μιλήσει με τους επιθετικούς μας.

Ο Ράσφορντ είναι στους κορυφαίους της Μάντσεστερ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Σόλσκιερ. Πέτυχε έξι γκολ από τη στιγμή που ο Νορβηγός τον έφερε από τα αριστερά, στο κέντρο της επίθεσης. Ο νέος τεχνικός της Γιουνάιτεντ θέλει ο νεαρός φορ να αλλάξει άμεσα νοοτροπία και στυλ παιχνιδιού, επιθυμεί να βασίσει το παιχνίδι του στο ένστικτο και να μπαίνει στο κουτί όσο πιο γρήγορα μπορεί!

Σόλσκιερ: «Μεγάλη η ποιότητα της Παρί»

Εναν εκρηκτικό δεξιό εξτρέμ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ένα μεγάλο δεξί εξτρέμ από τη στιγμή που ο Σερ Αλεξ άφησε την ομάδα το 2013. Ο Βαλέντσια έπαιξε αρκετά χρόνια σε αυτή τη θέση πριν αποφασίσει ότι δεν είχε τα πόδια για να εκτελέσει άλλο αυτόν το ρόλο και μεταφέρθηκε προς τα δεξιά της άμυνας. Ο Νάνι άλλαξε από αριστερά προς τα δεξιά και πάλι, αλλά ήταν εξαιρετικά ασυνεπής. Τότε ήρθε η άφιξη του Χουάν Μάτα. Ο Ισπανός είχε παίξει όλη του τη ζωή ως επιτελικούς, αλλά ο Μόγιες αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να παίξει ως εξτρέμ, ζητώντας τους να γίνει ο παίκτης που θα προκαλεί τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Σόλκσιερ και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, υποψήφιος τεχνικός της Μάντσεστερ για το καλοκαίρι δεν τους αρέσει να παίζουν από τα άκρα. Ο Νορβηγός έχει κολλήσει με το 4-3-3 περνώντας τον Λίνγκαρντ στα δεξιά. Συναρπαστικός παίκτης, ανεβασμένος με τον Σόλσκιερ, αλλά ξέρει πως δεν έχει και ανταγωνισμό. Ο Μάτα δεν μπορεί και συχνά μετακινείται στο κέντρο και κάπου εκεί σταματούν οι λύσεις για το τεχνικό τιμ της Γιουνάιτεντ...Η Μάντσεστερ θέλει την υπέρβαση σε αυτό το κομμάτι, έναν εξαιρετικό δεξιό εξτρέμ, αριστεροπόδαρο, ο οποίος μπορεί να δώσει έκρηξη στη δεξιά πλευρά. Ο Nτάγκλας Κόστα της Γιουβέντους και ο Νίκολας Πεπε της Λιλ έχουν αναφερθεί ως πιθανοί στόχοι.

Μπαπέ: «Θα προετοιμαστώ να το βάλω στη ρεβάνς»

Εμπειρία στην άμυνα

Από αμυντικής πλευράς η Γιουνάιτεντ αποδίδει πιο καλά στην περίοδο Σόλσκιερ. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να θέλει έναν έμπειρο μπακ κι έναν πιο μεγάλο ηγέτη στα μετόπισθεν. Οι Λίντελοφ και Μπαϊγί είναι ταλαντούχοι, αλλά δεν έχουν ακόμα την εμπειρία σε τοπ επίπεδο. Για παράδειγμα ο Ιβοριανός έβαλε στο ματς με την Παρί τον Γιανγκ σε κίνδυνο με λάθος τάκλιν στον Μπαπέ.

Ο Γάλλος με τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν κατάφερε να βρει χώρο να τρέξει για να σκοράρει. Ο Γιανγκ δεν μπορούσε να έχει τον ρυθμό του Μπαπέ και τον τράβηξε για να τον ρίξει και να δει κάρτα. Ένας έμπειρος αμυντικός δεν θα έκανε το λάθος του Μπαϊγί. Ο Ιβοριανός είχε παίξει μόνο 40 ματς στην La Liga πριν πάει στην Γιουνάιτεντ από τη Βιγιαρεάλ το 2016. Οπως και ο Λίντελοφ είναι 24 ετών, θέλουν χρόνο και δουλειά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν. Ορισμένοι καλοί μπακ της Γιουνάιτεντ έφτασαν στα καλύτερά τους στο τέλος της καριέρας τους, όπως ο Πάλιστερ που που πήρε νταμπλ με την ομάδα το 1994. Ο Σταμ είχε πάρει τέσσερα τρόπαια με την Αϊντχόφεν πριν πάει στην Μάντσεστερ το 1998. Ήταν 26 όταν πήρε το τρεμπλ του 1999. Ο Κρις Σμόλινγκ, 29 ετών και ο Φιλ Τζόουνς, 26 ετών έχουν περισσότερη εμπειρία, αλλά δεν αποπνέουν εμπειρία και ηγετικές ικανότητες όπως οι Σταμ και Πάλιστερ. Η Γιουνάιτεντ καιγόταν για τον Ράμος, ο Μουρίνιο ήθελε τον Κιελίνι. Ο Κουλιμπαλί μοιάζει εξαιρετική περίπτωση, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί στην Premier League.

Έπεσε πάνω στον επόπτη και χτύπησε ο Αλέξις Σάντσες!

Κάτι να γίνει με τον Αλέξις...

Τι θα γίνει με τον Αλέξις Σάντσες; Ο Μουρίνιο δεν κατάφερε ποτέ να πάρει από τον Χιλιανό το 100%, ο Σόλσκιερ δεν έχει μεγάλη τύχη. Ο Σάντσες μοιάζει με μια απομίμηση του παίκτη που τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες στην τετραετία του στην Αρσεναλ. Αργός, απρόσεκτος, δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Μπορεί να μη δαπάνησε πολλά για να τον αποκτήσει, αλλά μέχρι στιγμής η Μάντσεστερ του έχει προσφέρει περισσότερα από 20 εκατ. λίρες σε μισθούς. Το αντάλλαγμα; Τρία γκολ στην Premier League! Την Τρίτη του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει στον κόσμο πως μπορεί να σταθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές σκηνές, μάταια όμως... Βλέποντάς τον η Παρί σε αυτή την κατάσταση δε θα χρειάζεται να ανησυχεί που ο Μαρσιάλ δεν προλαβαίνει τον επαναληπτικό! «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τον Σάντσες. Οταν παίζεις πρέπει να βρίσκεις τον καλό σου εαυτό».

 

Τελευταία Νέα