Ο Ράσφορντ στα... παπούτσια των μεγάλων φορ!

Gazzetta team
Ο Ράσφορντ στα... παπούτσια των μεγάλων φορ!

bet365

Ο Σόλσκιερ τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης και ο Μάρκους Ράσφορντ βρίσκει δίχτυα και σπάει ρεκόρ! Οι αριθμοί που αφήνουν πολλές υποσχέσεις.

Ο Μάρκους Ράσφορντ γιόρτασε τις 150 εμφανίσεις του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με... στιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο σκοράροντας στο 2-1 επί της Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ. Μετά την έλευση του Σόλσκιερ, εδώ και επτά ματς ο Άγγλος φορ έχει βάλει πέντε γκολ, ενώ είχε τέσσερα στην εποχή Μουρίνιο σε 19 ματς που είχε παίξει πριν.

Το... χτύπημα του Ράσφορντ με το τέρμα του κόντρα στη Μπράιτον τον επανέφερε στο προσκήνιο με ένα δυνατό και καλό σερί σκοραρίσματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο έχει αλλάξει η εικόνα του ταλαντούχου φορ στις τελευταίες έξι εβδομάδες. Σε επίπεδο στατιστικών πάντως έχει το ενδιαφέρον του να γίνει σύγκριση του Ράσφορντ με άλλους παίκτες.

Ο 21χρονος δεν είναι προφανώς Μέσι: έπειτα από 150 ματς ο Αργεντίνος είχε σκοράρει ήδη 71 γκολ για την Μπαρτσελόνα. Επίσης, ο Μπαπέ έπειτα από 117 ματς έχει 62 γκολ. Τον Νοέμβριο του 2006 ο Πορτογάλος σταρ - που τώρα έχει μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα - ήταν όπως ο Ράσφορντ στην 4η του χρονιά στο Ολντ Τράφορντ. Ο Ρονάλντο μετά από 150 αγώνες είχε 31 γκολ, 10 λιγότερα από τον 21χρονο.

Επίσης, ο Άγγλος άσος σκοράρει τις στιγμές που αξίζουν και μετράνε. Τα τέρματα του Ράσφορντ έχουν αλλάξει την ροή ενός αγώνα: από ήττα σε ισοπαλία και από ήττα σε νίκη: σε 21 από τις 36 αναμετρήσεις που βρήκε δίχτυα συνέβη αυτό, όπερ σημαίνει ποσοστό 60%. Για τον Ρονάλντο από τα 27 παιχνίδια που σκόραρε με την Γιουνάιτεντ στην αρχή της καριέρας του άλλαξε το αποτέλεσμα μόνο σε οκτώ περιπτώσεις, δηλαδή στο 30%. Οι επιδόσεις του Ράσφορντ συγκρίνονται και με κορυφαίους Άγγλος φορ της Premier League. Μετά από 150 αγώνες υπολείπεται μόνο 4 γκολ από τα 45 του Ρούνεϊ και ένα πίσω από τα 42 του Κράουτς. Επίσης είναι πιο ψηλά από τα 37 του Ντέλε Άλι, τα 30 του Γουέλμπεκ, τα 29 του Στέρλινγκ και τα 16 του Τζέραρντ.



Ο Ράσφορντ είναι 2ος top σκόρερ της φετινής χρονιάς για την ομάδα του. Έχει 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με Λουκάκου και Μαρσιάλ. Ο Πογκμπά έχει παραπάνω με 10 τέρματα σε 26 αγώνες με τον Γάλλο να είναι πάντως ο παίκτης που εκτελεί και τα πέναλτι. Σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ο άσος της Γιουνάιτεντ έχει πια τον ίδιο αριθμό γκολ μετά από 27 ματς. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει το... φράγμα των 20 γκολ κάνοντας ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα