O Ποκετίνο... ψήνεται για Ολντ Τράφορντ!

O Ποκετίνο... ψήνεται για Ολντ Τράφορντ!

bet365

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θέλει Γιουνάιτεντ, ο Λέβι δεν του προσφέρει πολλά εκτός από σεβασμό, όμως υπάρχει και ο Σόλκσιερ που κάνει απίθανα πράγματα!

Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με μεγάλη βεβαιότητα για τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι πως δεν θα αφήσει έτσι απλά κι εύκολα την Τότεναμ κι ας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος έκανε πλάκα για το ότι ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα πήρε την απόφαση να αφήσει την Εσπανιόλ για τη Σαουθάμπτον έξι χρόνια πριν. Ότι είχε βρεθεί στο πιο μικρό δωμάτιο του διαμερίσματός του στη Βαρκελώνη για να αποφύγει την πίεση και τις πιθανές έντονες συζητήσεις με την οικογένειά του ή μέλη του τότε τεχνικού του τιμ.

Με τις εκτιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν ίσως αναγκαστεί να μετακομίσει ξανά και σε νέο και πιο καλό σπίτι από εκείνο που μένει στο Λονδίνο. Και αυτό να γίνει εντός των προσεχών μηνών. Οι «Times» αναφέρουν ότι ο Ποκετίνο έχει την επιθυμία να βρεθεί μες στους εκλεκτούς για την δουλειά στο Ολντ Τράφορντ, άλλωστε είναι ένα πρότζεκτ που τον ενδιαφέρει πολύ. Δεν θα φύγει όμως έτσι απλά από την Τότεναμ, μία ομάδα στην οποία "έχτισε" τόσα πράγματα.


«Θα είναι μία μεγάλη απόφαση για εκείνον. Όλες βέβαια είναι στη ζωή και το ποδόσφαιρο. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο όμως βάζει την καρδιά του και την ψυχή του σε ότι κάνει. Θα είναι δύσκολο και επώδυνο για εκείνον να φύγει από την Τότεναμ, όπως ήταν και με Εσπανιόλ. Όμως το χρωστάει στον ίδιο του τον εαυτό στο να προσπαθήσει και να σκεφτεί ένα τέτοιο πρότζεκτ», λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος του Ποκετίνο στους Times.


Από την άλλη, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι σχεδόν το... αντίθετό του. Ο Νορβηγός με το που αντιλήφθηκε πως του δίνεται η ευκαιρία να γίνει έστω υπηρεσιακός στην Γιουνάιτεντ δεν το σκέφτηκε καθόλου. Ο Νορβηγός ξεκαθάρισε πως ήταν ένα μεγάλο όνειρό του και ότι θέλει να μείνει και μετά το καλοκαίρι στον σύλλογο.


Ο Μουρίνιο από την άλλη απολύθηκε σε μία τετ α τετ συνάντηση με τον Εντ Γουντγουόρντ. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα, Η αξία της μετοχής της Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πήγε 5% πάνω, προσθέτοντας 119 εκατ. ευρώ στην συνολική αξία της ομάδας. Βέβαια ο 46χρονος Ποκετίνο θα κοστίσει 34 εκατ. στην ομάδα ως αποζημίωση στην Τότεναμ. Υπάρχουν και τα 16 εκατ. αποζημίωση στον Μουρίνιο. Εάν δει κανείς πως είναι τα μισά περίπου λεφτά από αυτά που δίνει στον Πογκμπά ο σύλλογος είναι μία καλή επένδυση!


Το συμβόλαιο του Ποκετίνο λήγει το 2023. Έχει κερδίσει πολλούς πόντους από το στιλ παιχνιδιού του και το επιθετικό σκέλος, τους νέους παίκτες που αναδεικνύει από τις Ακαδημίες, αλλά και τις διαδοχικές παρουσίες στο Champions League. Εάν δεν πετύχει η περίπτωση Ποκετίνο η Γιουνάιτεντ θα επιχειρήσει να κλείσει τον Σιμεόνε. Η Μάντσεστερ τους είχε σκεφτεί και τους δύο πριν προσλάβει τον Μουρίνιο το 2016. Ο Πορτογάλος θεωρήθηκε ο πιο ικανός για άμεσες επιτυχίες. Ο Ζιντάν είχε θεωρηθεί επιλογή με ρίσκο.

Για αρκετούς θεωρήθηκε έκπληξη η πρόσληψη του Σόλσκιερ ως υπηρεσιακός και με προοπτική να μείνει μετά το καλοκαίρι. Ειδικά δε αφότου είχε μία αποτυχημένη θητεία στην Κάρντιφ το 2014. Δίπλα του θα έχει τον Μάικ Φέλαν, Νο2 του Φέργκιουσον όταν ήταν στην ομάδα και τους Κάρικ και ΜακΚένα πρώην βοηθούς του Μουρίνιο.


Ο 45χρονος Σόλσκιερ, ήταν προπονητής στις ρεζέρβες της Γιουνάιτεντ όταν ο Πογκμπά ήταν στην πρώτη θητεία του στην ομάδα. Ο Νορβηγός σε συνέντευξή του είχε πει ότι η ομάδα θα πρέπει να 'χτιστεί' πάνω στον Γάλλο. Η Ρεάλ επίσης θέλει τον Ποκετίνο. Όμως στην Μαδρίτη έχουν αντιληφθεί πως ο Αργεντίνος προτιμά το Ολντ Τράφορντ από το Μπερναμπέου. Ο ίδιος ο Φέργκιουσον, αλλά και στελέχη της Γιουνάιτεντ είναι θαυμαστές της δουλειάς του. Την ίδια στιγμή ο τεχνικός της Τότεναμ όταν ρωτήθηκε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της Μάντσεστερ, παρά το έντονο δέσιμό του με την Τότεναμ και την τρομερή σχέση του με τον πρόεδρο, Ντάνιελ Λέβι. Ο Λέβι έχει καταλάβει ότι ο Ποκετίνο ήθελε πιο μεγάλη μεταγραφική στήριξη και ότι παίκτες που δεν ήθελε πια άργησαν να φύγουν, όπως έχει αργήσει και το νέο στάδιο. Ο Αργεντίνος είναι έξυπνος, ικανός και φιλόδοξος και θεωρεί πως μπορεί να έχει άμεσα θετική επίπτωση στην Μάντσεστερ, εάν στηριχθεί μεταγραφικά.


Θα θέλει να πάρει μαζί του τους συνεργάτες του, Χεσούς Πέρεθ, Τόνι Χιμένεθ και Μιγκέλ Ντ' Αγκοστίνο. Πρώτα όμως πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες. Η Τότεναμ έχει συμβόλαιο πέντε ετών με τον Ποκετίνο, αξίας 8.5 εκατ.. Δεν υπάρχει ρήτρα και η Γιουνάιτεντ πρέπει να αγοράσει όλο το συμβόλαιο. Ερωτηθείς για το εάν ενδιαφέρεται για αυτήν την δουλειά ο Ποκετίνο είπε πως «Δεν είναι δουλειά μου το τι γίνεται σε άλλον σύλλογο. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα. Η Τότεναμ κι εγώ έχουμε ακόμα 4,5 χρόνια συμβόλαιο. Όπως πάντα στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι. Τι θα γίνει το καλοκαίρι; Εγώ ρωτάω τι θα γίνει αύριο; Κανείς δεν ξέρει. Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσει κανείς το ταξίδι και την διαδρομή. Είμαι χαρούμενος εδώ στην Τότεναμ και η αφοσίωση και όλη η ενέργειά μου είναι στην ομάδα μου», σχολιάζει.


Ο Πολ Μίτσελ που έχει δουλέψει με τον Ποκετίνο αναφέρθηκε ως πιθανός επόμενος διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Λειψίας. Ο Γουντγουόρντ από μέρους του ένιωσε πως έπρεπε να αντιδράσει μετά τα όσα έγιναν με τον Μουρίνιο. Είχε δε θορυβηθεί από τις αντιδράσεις του κόσμου για το στιλ παιχνιδιού του Πορτογάλου.


Η Τότεναμ είναι απελπισμένη να κρατήσει τον Αργεντίνο, αλλά αναγνωρίζει ότι μετά από πέντε χρόνια προόδου δεν του χρωστά τίποτα πέρα ​​από την ειλικρίνεια και σεβασμό. Δεδομένου ότι ο Λέβι γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε, πως κάθε άνθρωπος έχει το τίμημά του. Ετσι, εναπόκειται στη Γιουνάιτεντ να αποκτήσει τον Ποκετίνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα