Να δούμε και λίγη μπάλα ρε Γιούβε

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Να δούμε και λίγη μπάλα ρε Γιούβε

bet365

Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς αποχαιρετάει το 2018 με την ευχή να χαρεί περισσότερο την Κυρία το 2019.

Ενα από τα χαρακτηριστικά ή "προνόμια" του να είσαι Γιουβεντίνος, είναι το γεγονός ότι εκτιμάς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οπαδό του πλανήτη τις νίκες με 1-0 ή 0-1. Ειδικά κάτι μεσημέρια στη Γένοβα, στην Μπολόνια ή στο Παλέρμο, μπορείς να ερωτευτείς ξανά την Κυρία που απλά θα βάλει ένα γκολ και θα πάρει το ματς. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι απαιτήσεις σου (πρέπει να) περιορίζονται σε αυτό. Στη νίκη. Και σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει στο τελευταίο ματς για το 2018, εκεί που έχεις αράξει χαλαρός για να το δεις και βλέπεις τον Ρονάλντο να βάζει γκολ στο 2', ένα 90λεπτο μετά να στέλνεις στον Τσαμπά «καλά να πάθουμε» και αμέσως μετά «δικαιοσύνη», σε κατάσταση σύγχυσης...

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Οι αριθμοί, βέβαια, δεν τα εξετάζουν αυτά. Οι αριθμοί λένε ότι με το 2-1 επί της Σαμπντόρια η Γιούβε έκλεισε με ρεκόρ βαθμών τον πρώτο γύρο (53), με ρεκόρ βαθμών το ημερολογιακό έτος (101), δεν έκανε καμία ήττα -η μοναδική στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα- εκτός έδρας. Ωραίοι όλοι αυτοί οι αριθμοί, ακόμη καλύτεροι αυτοί από τις πωλήσεις της φανέλας σε χώρες εκτός Ιταλίας ή αυτοί από το χρηματιστήριο όπου η μετοχή της Γιουβέντους ήταν αυτή με τη μεγαλύτερη άνοδο στο 2018 (+39%). Μέχρι και στο FTSE-Mib, ως μία από τις πιο δυνατές και ελκυστικές προς επένδυση μετοχές, μπήκε αυτή των Τορινέζων. Και σαν χριστουγεννιάτικο δώρο, όπως έγραψε και η Gazzetta dello Sport, ήρθε η ανακοίνωση για την ανανέωση με την Adidas.

Ολα αυτά, ακόμη κι αν δεν αρέσουν σε όποιον έχει συνηθίσει σε μια άλλη φιλοσοφία γενικά τη Γιούβε, δεν αξίζουν καλύτερο θέαμα εντός των τεσσάρων γραμμών; Το 2018 είναι ένα έτος στο οποίο οι Μπιανκονέρι έπαιξαν καλή ή μεγάλη μπάλα εκτός γηπέδου, αλλά δεν έχουν αρχίσει ακόμη να το κάνουν και εντός. Να έχουν ως φιλοσοφία τους το γεγονός ότι πρέπει να παίζουν καλή μπάλα. Μπορεί να βρει κανείς πολλούς λόγους για να στηρίξει τον πραγματισμό του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από το γεγονός ότι η φύση του πρωταθλήματος του επιτρέπει να παίρνει το μάξιμουμ με το μίνιμουμ και να "κρύβεται" από τους αντιπάλους στην Ευρώπη μέχρι και το ψυχρό "το αποτέλεσμα μετράει, γιατί το αποτέλεσμα φέρνει τίτλους, οι τίτλοι χρήμα, το χρήμα καλύτερους παίκτες κλπ", αλλά αυτή η λογική από ένα σημείο κι έπειτα λειτουργεί "περιοριστικά" για τη Γιουβέντους. Και μπορεί να της στοιχίσει αρκετά ή να της έχει στοιχίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Οταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, άπαντες υπέθεσαν ότι θα αρχίσει και η μετάλλαξη στην αγωνιστική φιλοσοφία των Μπιανκονέρι, το πρώτο δίμηνο της σεζόν είχε κάποια ενθαρρυντικά ματς αλλά γενικά η Γιούβε είναι ακόμη στη λογική του "μάξιμουμ με το μίνιμουμ" στο πρωτάθλημα. Και το πρόβλημα δεν είναι το γεγονός ότι έτσι επιτρέπει "πολεμικές" αν δοθεί κάποια αφορμή, αλλά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να το πληρώσει ακριβά στο Champions League. Ο Αρίγκο Σάκι είναι πολλές φορές άδικος στα σχόλια του για τον Αλέγκρι, είναι μερικές φορές που σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί να θεωρούνται... δέκα εντολές τα λεγόμενα του, αλλά καμιά φορά δεν έχει άδικο όταν λέει ότι στην Ευρώπη για να κυριαρχήσεις πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο σαν αφεντικό.

Με τον Μαξ, η Γιουβέντους το έχει κάνει αυτό στο Champions League μόνο όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Και το έκανε πολύ καλά. Μπορεί να το κάνει και τώρα πολύ καλά, αν δηλαδή κάποια πράγματα που είδαμε στο πρώτο δίμηνο της σεζόν είναι "από τα προσεχώς" τότε είμαστε εντάξει, αλλά ο allenatore δεν πείθει ότι είναι 100% έτοιμος να το τολμήσει. Με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων δεν μπορείς να πας στο άλλο άκρο, αλλά φέτος, το έχουμε ξαναγράψει, στη Γιούβε ζουν όλοι με ένα ΠΡΕΠΕΙ. Αν ο Αλέγκρι το αντέχει αυτό, τότε το 2019 μπορεί όντως να... Αν δεν το αντέχει, θα έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει από τη Γιουβέντους έχοντας μπει -εκ του αποτελέσματος- δίπλα σε Μαρτσέλο Λίπι και Τζοβάνι Τραπατόνι. Και η βασική ευθύνη θα είναι δική του.

Η κλήρωση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, πάντως, ήταν καλή. Γιατί αν λες ότι θες να πάρεις το Champions League και το πιστεύεις, έχεις από νωρίς την ευκαιρία να κάνεις τους άλλους να σε... ακούσουν με προσοχή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα