Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

bet365

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν γνωστά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση για τις ομάδες που έμειναν ικανοποιημένες από την κλήρωση και τις ομάδες που είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη.

«Ποτέ καμία ομάδα δεν προκρίθηκε, ούτε αποκλείστηκε, μετά την κλήρωση». Μία φράση... κλισέ, την οποία χρησιμοποιούν συνήθως οι προπονητές, προκειμένου να μην πέσουν σε παγίδα, που όμως αντικατοπτρίζει 100% την αλήθεια. Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ φαίνονται μόνο στον αγωνιστικό χώρο, όμως σε θεωρητικό επίπεδο πάντοτε υπάρχουν κάποια δεδομένα, ώστε για μία ομάδα η κλήρωση να χαρακτηριστεί ευνοϊκή ή το αντίθετο. Από την κλήρωση βγήκαν ζευγάρια τριών κατηγοριών. Πρώτον, αυτά που θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη και σε τελικό (Λίβερπουλ-Μπάγερν, Ατλέτικο-Γιούβε), δεύτερον αυτά με ξεκάθαρο φαβορί (Λυών-Μπάρτσα, Σάλκε-Σίτι) και τρίτον αυτά που είναι λιγότερο εμπορικά (Ρόμα-Πόρτο). Ποιες, όμως, ομάδες χαμογελούν και ποιες όχι;

Στα ζευγάρια με ξεκάθαρο φαβορί είναι δεδομένο ποιες ομάδες έμειναν ικανοποιημένες και ποιες όχι. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να αποκλειστούν από Λυών και Σάλκε, αντίστοιχα. Ξεκάθαρο φαβορί – θεωρητικά - υπάρχει και στο ζευγάρι Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αν αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο, πόσο εύκολο θα ήταν για τη «βασίλισσα» να περάσει το εμπόδιο του «Αίαντα»; Τα παιχνίδια θα γίνουν τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, οπότε κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή, όμως, η ανάλυση γίνεται για αυτή τη στιγμή και με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Άγιαξ μόνο ξεγραμμένος δεν είναι απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (φέτος δεν υπάρχουν στο Μπερναμπέου Ρονάλντο και Ζιντάν) και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Έδειξε, άλλωστε, τη δυναμική του απέναντι στην Μπάγερν.

Μία Μπάγερν, η οποία πιθανότατα ήταν η πιο άτυχη από τις θεωρητικά ισχυρές της κλήρωσης. Η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Λίβερπουλ, δείχνει πως έχει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και ποιότητα σε σχέση με την περσινή σεζόν, αντίθετα με τους Βαυαρούς, οι οποίοι μέχρι τώρα... ψάχνονται. Η γερμανική «μηχανή» δείχνει γερασμένη και με έλλειψη έμπνευσης (σε πάγκο και αγωνιστικό χώρο), ενώ η εικόνα της στη φάση των ομίλων και στην Μπουντσελίγκα είναι σχεδόν αποκαρδιωτική. Μέχρι τον Φεβρουάριο μεσολαβεί η διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται στο κυνήγι της πρώτης Πρέμιερ Λιγκ στην ιστορία της. Οπότε τα τότε δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά, σε σχέση με τα τωρινά.

Ένα ακόμη μεγαθήριο και φαβορί – κατά πολλούς – για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν μπορεί να αισθάνεται... άνετα μετά την κλήρωση. Η Γιουβέντους σίγουρα θα επιθυμούσε μία αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας από την σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης. Ειδικά στα νοκ άουτ, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε αποτελεί εφιάλτη για οποιονδήποτε, ακόμη και για την παρέα του CR7. Δεδομένα, η «Μεγάλη Κυρία» είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, όμως το κεφάλι της ήσυχο δεν μπορεί να το έχει και πιθανότατα θα... φτύσει αίμα για να προκριθεί στην οκτάδα. Σημειωτέον, ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο των «ροχιμπλάνκος». Αυτό δε λέει τίποτα από μόνο του, όμως ίσως αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες της Ατλέτικο.

Ένα ακόμη μεγάλο ζευγάρι είναι αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, βάσει της φανέλας και της ιστορίας των δύο ομάδων, η γαλλική ομάδα όχι μόνο είναι το φαβορί, αλλά έχει κάθε λόγο να αισθάνεται και ανακουφισμένη στο άκουσμα της αντιπάλου της. Αν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω στις δύο προηγούμενες σεζόν, η Παρί είχε αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την Μπαρτσελόνα (2017) και την Ρεάλ Μαδρίτης (2018). Και μάλιστα πέρσι, οι Γάλλοι προέρχονταν από το γκρουπ των ισχυρών και η «βασίλισσα» από αυτό των αδυνάτων. Οπότε, φέτος, το συναπάντημα με τους «μπέμπηδες» μοιάζει με κάτι σαν... δώρο για τους Παριζιάνους. Άλλωστε, μέχρι τώρα, μόνο η φανέλα θυμίζει Γιουνάιτεντ. Ίσως μόνο αυτό το «κάτι» του Μουρίνιο στα νοκ άουτ να δίνει ελπίδες στην αγγλική ομάδα, όμως πόσο σίγουρο είναι πως μέχρι τότε θα βρίσκεται ακόμα στο Ολντ Τράφορντ ο Πορτογάλος τεχνικός;

Το πιο «αντιεμπορικό» ζευγάρι δεν είναι άλλο από αυτό της Ρόμα με την Πόρτο, με την ομάδα του Κώστα Μανωλά να βρίσκει απέναντί της την πιο «βατή» αντίπαλο από το γκρουπ των ισχυρών. Πέρσι, οι Ρωμαίοι είχαν αντιμετωπίσει την Σαχτάρ στην ίδια φάση και είδαν και φέτος την κληρωτίδα να τους χαμογελάει. Γιατί μπορεί οι «δράκοι» να ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στη φάση των ομίλων (16 πόντοι), όμως όλες οι «ανίσχυρες» την επιθυμούσαν για αντίπαλο στα νοκ άουτ. Γιατί άλλο σε κάποια ομάδα να τύχει η Μπάρτσα, η Παρί ή η Σίτι και άλλο η Πόρτο.

Για το τέλος, το ζευγάρι της Τότεναμ με την Ντόρτμουντ είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό που οι πιθανότητες πρόκρισης είναι στο 50-50. Ίσως η «ισχυρή» Μπορούσια να αισθάνεται λίγο άτυχη, πέφτοντας πάνω στους «ανίσχυρους» Λονδρέζους, όμως τα δύο παιχνίδια σε Γουέμπλεϊ και Βεστφάλεν ενδεχομένως να είναι τα πιο εντυπωσιακά, βάσει γκολ και θεάματος, στη φάση των «16». Καλά να είμαστε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και να απολαύσουμε ματσάρες σε όλα τα γήπεδα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα