Μάχη... αποδείξεων στο Ανφιλντ

Gazzetta team
Μάχη... αποδείξεων στο Ανφιλντ

bet365

Λίβερπουλ vs Γιουνάιτεντ και Κλοπ εναντίον Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος ξέρει από... ψυχολογικό πόλεμο, όμως καλείται να αποδείξει πως γνωρίζει να κερδίζει και τα ντέρμπι!

Λίβερπουλ vs Γιουνάιτεντ: Ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια του Κλοπ και να τον ρίξει στο καναβάτσο. Η Λίβερπουλ είναι σε τρομερή φόρμα, αλλά δεν έχει κερδίσει την Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο του 2013 κι έπειτα. Επίσης δεν έχει σκοράρει κατά της Μάντσεστερ από τον Μάρτιο του 2015 (εντός για την Premier), με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτό.

Υπήρξαν στιγμές που Μουρίνιο και Κλοπ κοιτάχθηκαν ως προς τις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το τι άλλαξε. Ο Πορτογάλος έχει να λέει πως ο Γερμανός του θυμίζει τον εαυτό του σε πιο νεαρή ηλικία. Ο Κλοπ από την άλλη έχει να θυμάται δυνατές στιγμές αγωνιστικά που έχει κερδίσει τον Special One, όπως με το 4-1 της Ντόρτμουντ κόντρα στη Ρεάλ ή το 3-1 της Λίβερπουλ απέναντι στην Τσέλσι.

Η... μάχη αυτή των πάγκων προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο. Μοιραία πίσω από τέτοιες αναμετρήσεις υπάρχει και η αναδρομή στον χρόνο και το πως ήταν οι ομάδες την δεκαετία του '90. Η Λίβερπουλ είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια. Χτίζοντας ένα καλό σύνολο με έναν χαρισματικό και έξυπνο τεχνικό.


Σύμφωνα με την παράδοση που υπάρχει, η Γιουνάιτεντ δεν θα πρέπει να φοβάται τόσο πολύ την... έξοδό της στο Άνφιλντ. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέκτεινε το αήττητο της ομάδας απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους της σε οκτώ ματς και ενώ ήταν στον πάγκο στα τελευταία τέσσερα. Έτσι, Μάντσεστερ και Μουρίνιο ελπίζουν ακόμα πως μπορούν να γυρίσουν τον... διακόπτη και να πάρουν αποτέλεσμα στο Ανφιλντ, παρά το τρομερό ξεκίνημα των Reds και το αήττητό τους.

Κανένας δεν πρέπει να μπει σε διαδικασία να υποτιμήσει τον Μουρίνιο γιατί θα το πληρώσει. Εξάλλου, ο Πορτογάλος είναι ικανός να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και ξέρει τα χαρακτηριστικά του Κλοπ. Η περηφάνεια του και οι ικανότητές του έχουν... χτυπηθεί οπότε θα το δει πολύ έντονα και αποφασιστικά. Ήδη ο Special One έχει κάνει κάποια σχόλια για τον Κλοπ και το πως φέρεται για να δημιουργήσει κλίμα και ατμόσφαιρα.


Το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι... Υπάρχουν σχετικές ιστορίες ψυχολογικού πολέμου του Μουρίνιο. Μία πίσω στο καλοκαίρι του 2016 οπότε και ο Πορτογάλος ήταν στην Γιουνάιτεντ και τον είχαν καλέσει σε ένα event, όπου δεν ήθελε πολύ να βρεθεί μέχρις ότου διαπίστωσε ότι θα διάβαζαν το όνομά του και θα έκαναν αναφορά για εκείνον. Ήταν η χρονιά που πήγαν στην Premier League Κόντε και Γκουαρδιόλα.

Ο παρουσιαστής έλεγε ονόματα αφήνοντας τον Μουρίνιο για το τέλος. Ωστόσο ένα πρόβλημα στον προγραμματισμό έβγαλε το όνομα του Κλοπ, με τον Πορτογάλο να λέει: «Όχι αυτόν. Δεν έχει κερδίσει τίποτα...». Όταν του το αμφισβήτησαν αυτό, ο Πορτογάλος άρχισε να λέει για τις φορές που ο Γερμανός έβγαινε 2ος, αλλά και ότι η Μπάγερν Μονάχου ήταν... χάλια όταν ο Γερμανός κέρδισε δύο τίτλους της Bundesliga με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.


Ψυχολογικός πόλεμος; Ο 55χρονος τεχνικός πάντα αμφέβαλλε για τον Κλοπ. Υπήρχε η άποψη ότι ο Γερμανός δίνει απλώς μεγάλα κίνητρα και βοηθά στην ψυχολογία και τίποτα παραπάνω. Όλο αυτό προκάλεσε μία... ψύχρα ακόμα και στις σχέσεις των δυο ομάδων. Το απόγευμα της Κυριακής ο Μουρίνιο καλείται να αποδείξει πως η διαφορά των 16 βαθμών που χωρίζει τις δυο ομάδες είναι... πλασματική. Μπορεί;

 

Τελευταία Νέα