Η Εβερτον... πληγώθηκε, αλλά ο Σίλβα ξέρει τον τρόπο!

Gazzetta team
Η Εβερτον... πληγώθηκε, αλλά ο Σίλβα ξέρει τον τρόπο!

bet365

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα πλήγωσε τα «Ζαχαρωτά», ωστόσο η Εβερτον βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, με τον ιδανικό προπονητή κι ένα εξαιρετικό ρόστερ.

Ο Πίκφορντ σήκωσε τα χέρια του σα να απολογείται για την ήττα της Έβερτον στο 232ο ντέρμπι του Μέρσερσαϊντ. Άλλοι παίκτες της ομάδας βρέθηκαν στο έδαφος και απλώς ατένιζαν το... κενό. Ο Λούκας Ντιν από την άλλη όρμησε προς τα αποδυτήρια σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πολλοί προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν. Το γκολ της Λίβερπουλ στο 96' πλήγωσε αρκετά τα Ζαχαρωτά και δύσκολα... χωνεύεται!

Το Άνφιλντ παραμένει ένα γήπεδο που προκαλεί... εφιάλτες στην Έβερτον. Όπως ο Κλοπ είχε προβλέψει αυτή η αγωνιστική αποστολή ήταν η πιο δύσκολη σε ντέρμπι του Μερσερσάϊντ. Δεν είχε καμία σχέση με το ματς του 4-0 με μία κάκιστη Έβερτον, την περίοδο που είχε προπονητή τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ήταν ένα παιχνίδι που αποτύπωσε το σχόλιο ειδικά για το β' μέρος «ότι δεν υπήρχε καν μάχη πλέον».

Αντίθετα αυτό το ματς ήταν μία πραγματική... μάχη από το πρώτο έως το 96ο λεπτό, όταν και κρίθηκε. Ο Πίκφορντ άπλωσε τα χέρια του πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και επανέφερε την μπάλα εντός, για να πάρει το δώρο ο Οριζί και ολομόναχος να χαρίσει το 1-0 στη Λίβερπουλ. Ο Βέλγος είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο της Έβερτον και τελικώς έμελλε να της κάνει τη... ζημιά και να προκαλέσει τον έξαλλο πανηγυρισμό του Κλοπ. Η τελευταία νίκη της Έβερτον στο Ανφιλντ χανόταν το 1999!

Ο Πίκφορντ από την άλλη άρχισε και τελείωσε άσχημα το ντέρμπι αυτό. Είχε ένα πολύ καλό... στοπ στον Σακίρι αλλά έκανε λάθη και το ένα, το πολύ σοβαρό το πλήρωσε στο τέλος. Τα άλλα λάθη θα ξεχαστούν. Αυτό του 96ου λεπτού όχι. Ο Μάρκο Σίλβα έκανε λόγο για μία τυχερή Λίβερπουλ και δεν είχε πολύ άδικο. Σίγουρα στην Έβερτον υπήρξε πολύ σοβαρή και σημαντική βελτίωση στους πέντε πρώτους μήνες του Πορτογάλου. Χωρίς να έχει την πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή νίκη βάζει ξανά την Έβερτον σε πολύ καλό δρόμο. Στην Premier το βλέπουν όμως. Βλέπουν μία διαφορετική, ξεχωριστή και πολύ καλύτερη ομάδα, που αν είχε έναν δυναμικό φορ, όπως τον... Ζιρού θα έκανε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Όμως υπάρχει ακόμα... δρόμος προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Στα τελευταία 10 χρόνια η Έβερτον έχει μόνο πέντε νίκες σε 64 εκτός έδρας αγώνες με ομάδες που ηγούνται στη βαθμολογία ή είναι της τοπ εξάδας. Έχασε 36 ματς και πήρε 23 ισοπαλίες. Η πιο πρόσφατη νίκη της με ομάδα της τοπ εξάδας ήταν το 2013, μήνα Δεκέμβριο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Ήταν η πρώτη της σε διάστημα 26 ετών.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία νίκη με Σίτι, δέκα με Τότεναμ, 22 με Άρσεναλ και 24 με Τσέλσι. Το σύνολο του Σίλβα έχει πλάνο, επιθετική προσπάθεια και ανάπτυξη και ποιότητα και στο ντέρμπι είχε ευκαιρίες και με τον Γέρι Μίνα και τον Ντιν. Ο Άλισον επίσης είχε μεγάλη επέμβαση στον Αντρέ Γκόμες. Όμως η Έβερτον είχε και εύκολες φάσεις για τον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους παίκτες που αποκτήθηκαν λόγω Σίλβα. Στην Μπαρτσελόνα είχε δεχθεί κριτική και είχε τραυματισμούς, αλλά την Έβερτον την έχει βοηθήσει, δημιουργικά και ποιοτικά. Είναι μία νέα ώθηση στην καριέρα του που την χρειάζεται και ήδη η Έβερτον σκέφτεται να πληρώσει την ρήτρα του και να τον κρατήσει.

 

Τελευταία Νέα