Ο Μουρίνιο δεν έχει σύστημα, αλλά μόνο... ατάκες!

Ο Μουρίνιο δεν έχει σύστημα, αλλά μόνο... ατάκες!

Gazzetta team
Ο Μουρίνιο δεν έχει σύστημα, αλλά μόνο... ατάκες!

bet365

Το μόνο δημιουργικό της Γιουνάιτεντ είναι οι... ατάκες του Μουρίνιο. Οσο για το σύστημα; Αγνοείται... Μια ομάδα σε κρίση και ο Ιβηρας κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει τα αποδυτήρια.

Όταν μία ομάδα έχει φτιάξει και 'χτίσει' την φήμη της σε μία ιστορία επιθετικού ποδοσφαίρου 'πονάει' όταν το μόνο δημιουργικό είναι οι... ατάκες του προπονητή της στις συνεντεύξεις Τύπου. Αν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ θέλουν πραγματικά να απαντήσουν στον προπονητή τους, Ζοσέ Μουρίνιο, το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να εστιάσουν στην αρνητικότητά του. Ο Πορτογάλος εξάλλου διαρκώς τους ασκεί δημόσια κριτική.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Μουρίνιο είχε έτοιμες τις ατάκες του και τα αρνητικά σχόλια μετά από ένα κακό ματς με την Σαουθάμπτον, που ήταν ο λόγος που η Μάντσεστερ έχασε κι άλλο... έδαφος στην προσπάθειά της για την πρώτη τετράδα και για να μείνει εκεί. Το πρόβλημα όπως εξήγησε ο ίδιος είναι πως δεν έχει πια αρκετά... τρελά σκυλιά. Σύστημα έχει; Ιδέες; Ο ίδιος υπερασπίστηκε το... σύστημά του κι έδειξε με το δάχτυλο ότι δεν έχει δυνατούς χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες. Κατηγόρησε μετά τους μέσους του που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το 'απλό είναι ιδιοφυές'. Είναι ένας... πόλεμος αυτοσυντήρησης και επιβίωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουρίνιο gazzetta

Κανένας από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν είχε διάθεση να απαντήσει ή να μιλήσει μετά το 2-2 με την Σαουθάμπτον, μία ομάδα που δεν σκοράρει εύκολα και που είναι 18η με μία νίκη στα πρώτα 14 ματς. Δεν υπήρξε καμία... επανάσταση. Ούτε καν από τον Πολ Πογκμπά, που είχε πάντα τις κόντρες του με τον Μουρίνιο. Ένας Γάλλος που καιρό πριν μετά από εντός έδρας ισοπαλία με την Γουλβς έλεγε πως «Είμαστε εδώ για να κάνουμε επιθέσεις. Νομίζω ότι οι ομάδες φοβούνται όταν κάνουμε επίθεση εμείς. Όταν κάνουμε την μία επίθεση πίσω από την άλλη. Αυτό είναι το λάθος μας». Όταν κλήθηκε να απαντήσει για το τι φταίει ο Πογκμπά είπε «Δε μπορώ να το πω γιατί είμαι παίκτης. Δεν είμαι εγώ όμως. Δεν φταίω εγώ...».


Βέβαια υπήρχαν και προβλήματα στο ματς με Σαουθάμπτον. Οι Μπαγί, Λίντελοφ και Σμόλινγκ ήταν τραυματίες και ο Ρόχο ανέτοιμος. Ο Τζόουνς ήταν ο μόνος διαθέσιμος σέντερ μπακ. Οι ΜακΤομινέι και Μάτιτς τοποθετήθηκαν σε αμυντικούς ρόλους που δεν ήξεραν καλά σε μία αμυντική πεντάδα που φάνηκε κάτι λογικό για τον Πορτογάλο.


Και πάλι οι επιλογές του Μουρίνιο ξενίζουν. Εννέα χρόνια πριν ο Φέργκιουσον είχε ματς με την Γιουνάιτεντ εκτός έδρας με την Γουέστ Χαμ. Είχε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών και τελείωσε το ματς με τετράδα πίσω με Φλέτσερ, Γκιγκς, Κάρικ και Εβρά. Αποτέλεσμα; 0-4 η Μάντσεστερ. Στον κόσμο του Μουρίνιο βέβαια η επίθεση είναι σπάνια ο πιο καλός τρόπος άμυνας. Φανταστείτε πως η Σαουθάμπτον είχε κερδίσει μόνο μία φορά στην έδρα της στο 2018 και είναι καθαρά θέμα χρόνου να απολύσει τον Μαρκ Χιουζ. Και όμως η Γιουνάιτεντ αυτήν την ομάδα δεν την κέρδισε. Οι Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ και Μάτα έμειναν στον πάγκο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουρίνιο gazzetta

Ο Μουρίνιο έβαλε ως εξάρι τον Φελαϊνι και τον Ερέρα δίπλα στον Πογκμπά. Άφησε τον Λουκάκου και Ράσφορντ να είναι... απομονωμένοι στο σχήμα αυτό. Η Σαουθάμπτον βρήκε τα γκολ από τους Άρμστρονγκ και Σοάρες. Ο Μουρίνιο το πήγε παθητικά και συντηρητικά το ματς σε μία ομάδα που είχε δεχθεί 23 γκολ και είχε αρνητική διαφορά τερμάτων. Όταν έχει κανείς πρόβλημα και με Μπράιτον, Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ είναι θέμα και η Μάντσεστερ έχει 'εγκλωβιστεί' στην διαχείριση του προπονητή της που αδυνατεί να της δώσει ένα καλό επιθετικό πλάνο.


Ακόμα και όταν κάνει το come back είναι από ατομικές ενέργειες και... ξεσπάσματα παικτών. Τρεξίματα ή ενέργειες του Ράσφορντ ή γκολ των Λουκάκου και Ερέρα. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει έμπνευση και είναι προβλέψιμη κάτι στο οποίο έχει βασική ευθύνη ο Ίβηρας. Ακόμα και στις αλλαγές του. Οι Μαρσιάλ και Λίγκαρντ αντικατέστησαν τους Ράσφορντ και Λουκάκου και οι Φελαϊνί και Ερέρα έμειναν στον αγώνα μέχρι τέλους. Ο πανάκριβος Βραζιλιάνος φορ Φρεντ έμεινε στον πάγκο και για τον Μάτα δεν υπάρχει χώρος...


Ακόμα και τα τρεξίματα και οι μεταβιβάσεις της ομάδας είχαν θέματα. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πει κάποτε πως η Γιουνάιτεντ με το ρυθμό της σταματούσε κάθε ελπίδα στον αντίπαλο. Σαν να τους... ρουφούσε έτσι όπως έπαιζε την ενέργεια και την όποια διάθεση. Τώρα μπαίνει στο γήπεδο και περιμένει να δεχθεί γκολ μήπως και αντιδράσει...

 

Τελευταία Νέα