Οι «σαμουράι» της Πρέμιερ Λιγκ

Οι «σαμουράι» της Πρέμιερ Λιγκ

bet365

Ο Τακούμι Μιναμίνο είναι ο πρώτος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους συμπατριώτες του νέου άσου των «κόκκινων» που έχουν αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Γιουνίτσι Ιναμότο
Το 2001 έκανε το μεγάλο βήμα για την Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» δεν έπιασε (αγωνίστηκε μόνο σε κάποια παιχνίδια για το Λιγκ Καπ), όμως παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ. Η διετία 2002-2004 βρήκε τον Ιναμότο να φορά τη φανέλα της Φούλαμ, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Γουέστ Μπρομ. Ο Ιάπωνας χαφ έμεινε στην Αγγλία μέχρι το 2006, περνώντας για ένα διάστημα και από την Κάρντιφ, που συμμετείχε στην Τσάμπιονσιπ.

Καζαγιούκι Τόντα
Ο παίκτης με τη μικρότερη παρουσία στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ από κάθε άλλο συμπατριώτη του. Τον Ιανουάριο του 2003 έφυγε από την πατρίδα του, με προορισμό το Λονδίνο και την Τότεναμ. Ο Τόντα έμεινε στους «πετεινούς» για έξι μήνες και αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου αποχώρησε και πήγε στην Ολλανδία.

Χιντετόσι Νακάτα
Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Νακάτα έκανε σπουδαία καριέρα στην Ιταλία, φορώντας τις φανέλες της Περούτζια, της Ρόμα, της Πάρμα, της Μπολόνια και της Φιορεντίνα. Ωστόσο, η τελευταία ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Μπόλτον. Τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στο Ρίμποκ και μάλιστα είχε μια γεμάτη χρονιά. Στο τέλος, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Σίντζι Καγκάβα
Ο Γιούργκεν Κλοπ τον ανακάλυψε και τον πήρε στην Ντόρτμουντ το 2010. Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός έβγαλε μάτια με τους Βεστφαλούς και μπήκε στα «ραντάρ» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τον πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2012. Ωστόσο, ο Καγκάβα δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ και δε θύμισε ποτέ τον παίκτη που έλαμψε στην Μπουντεσλίγκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2014 να επιστρέψει στη Γερμανία και την Ντόρτμουντ.

Ρίο Μιγιάκι
Το καλοκαίρι του 2010, σε ηλικία 18 ετών, πέρασε από τα δοκιμαστικά της Άρσεναλ και εντυπωσίασε τον Αρσέν Βενγκέρ. Λίγους μήνες μετά, ο νεαρός μεσοεπιθετικός υπέγραψε με τους «κανονιέρηδες» και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός. Στην Πρέμιερ Λιγκ πέρασε από την Μπόλτον και τη Γουίγκαν, επιστρέφοντας αργότερα στην Άρσεναλ. Ο Μιγιάκι αγωνίστηκε ελάχιστα με τους Λονδρέζους και το 2015 αποχώρησε.

Μάγια Γιοσίντα
Ο μακροβιότερος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του (με 100 συμμετοχές) βρίσκεται στην Αγγλία από το 2012, φορώντας από τότε τη φανέλα της Σαουθάμπτον. Έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 150 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα και όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες στο κέντρο της άμυνας της ομάδας. Φέτος, δεν έχει κερδίσει θέση βασικού, όμως εξακολουθεί να δίνει λύσεις.

Σίντζι Οκαζάκι
Το 2015 πήρε μεταγραφή από τη Μάιντζ στη Λέστερ και ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε εκείνη τη χρονιά. Οι «αλεπούδες» έφτασαν στο απόλυτο ποδοσφαιρικό θαύμα, κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ, με τον ίδιο να έχει ενεργή συμμετοχή. Ο Ιάπωνας φορ ήταν παρτενέρ του Βάρντι στην επίθεση, σημειώνοντας πέντε τέρματα εκείνη τη σεζόν. Ο Οκαζάκι έμεινε στη Λέστερ μέχρι και το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν αποχώρησε για την Ισπανία.

Γιοσινόρι Μούτο
Ανήκει στη νέα γενιά Ιαπώνων ποδοσφαιριστών και είναι ο τελευταίος, πριν τον Μιναμίνο τώρα, που πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ. Την τριετία 2015-2018 αγωνίστηκε στη γερμανική Μάιντζ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Νιουκάστλ. Στην πρώτη του σεζόν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ είχε αρκετές συμμετοχές στην επιθετική γραμμή της ομάδας, όμως φέτος έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

 

Τελευταία Νέα