Το ερυθρόλευκο «κάστρο» του Βελιγραδίου

Το ερυθρόλευκο «κάστρο» του Βελιγραδίου

Το ερυθρόλευκο «κάστρο» του Βελιγραδίου

bet365

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι αήττητος στην έδρα του απέναντι σε Άγγλους στο κύπελλο πρωταθλητριών. Με αφορμή τον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ, στο Μαρακανά, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι έγινε τις προηγούμενες φορές, που αγγλική ομάδα επισκέφθηκε τη σερβική πρωτεύουσα για την ίδια διοργάνωση.

Ερυθρός Αστέρας – Λίβερπουλ 2-0 (6/11/2018)
Η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης «έφτυσε αίμα» για να περάσει πέρσι από τους ομίλους και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην «γκέλα» της στο Βελιγράδι. Με δύο γκολ του Πάβκοβ, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-0 της Λίβερπουλ, για την τέταρτη αγωνιστική, βάζοντάς τη σε μπελάδες. Αυτή ήταν η μοναδική νίκη των Σέρβων στην περσινή διοργάνωση, σε ένα αποτέλεσμα που δε στάθηκε ικανό να τους στείλει – έστω - στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ερυθρός Αστέρας – Λίβερπουλ 2-1 (24/10/1973)
Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν τον κακό δαίμονα της αγγλικής ομάδας, αφού η νικηφόρα παράδοση των Σέρβων στο Βελιγράδι έχει ξεκινήσει από τη σεζόν 1973-74. Στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Παρά το ρευστό αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εντυπωσιακή πρόκριση μέσα στο Άνφιλντ, επικρατώντας και στον επαναληπτικό με το ίδιο σκορ.

Ερυθρός Αστέρας – Γουλβς 1-1 (11/11/1959)
Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο γήπεδο της Παρτιζάν, αφού εκείνο το διάστημα χτιζόταν το σημερινό Μαρακανά. Παρά το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας προηγήθηκε στο σκορ, ο Ερυθρός Αστέρας απέσπασε το ισόπαλο 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Ωστόσο, ο επαναληπτικός εξελίχθηκε σε μονόλογο της Γουλβς (3-0), που πήρε εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (5/2/1958)
Ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία, όχι για τη διακύμανσή του, αλλά γιατί μετά από αυτό σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, στην οποία ξεκληρίστηκε αγγλική ομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με 0-3 στο Βελιγράδι, όμως ο Ερυθρός Αστέρας μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς και να γράψει το τελικό 3-3. Η ισοπαλία έδωσε στη Γιουνάιτεντ το εισιτήριο για τα ημιτελικά (2-1 το πρώτο ματς), όμως η χαρά της πρόκρισης κράτησε για λίγες ώρες, αφού την 6η Φεβρουαρίου 1958 γράφτηκε ο τραγικός επίλογος με την πτώση του αεροσκάφους, που μετέφερε την ομάδα στην Αγγλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα