Ο λυτρωτής της Νάπολι

Ο λυτρωτής της Νάπολι

Ο λυτρωτής της Νάπολι

bet365

Ο Ντρις Μέρτενς έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Νάπολι, καθώς έφτασε τα 116 τέρματα και ξεπέρασε το «θρυλικό» Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια από τα παιχνίδια, που τα γκολ του Βέλγου άσου «ξελάσπωσαν» την ιταλική ομάδα.

Νάπολι – Σπάρτα Πράγας 3-1 (18/9/2014)
Τα πρώτα του ευρωπαϊκά γκολ με τη φανέλα της Νάπολι βοήθησαν την ομάδα του να μπει με το δεξί στο Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της σεζόν (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά). Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, οι «παρτενοπέι» είχαν κολλήσει απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, με το σκορ να είναι στο 1-1 μέχρι το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κάπου εκεί ο Μέρτενς ανέλαβε δράση και με δύο δικά του γκολ, η ιταλική ομάδα έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1.

Νάπολι – Τσεζένα 3-2 (18/5/2015)
Οι «παρτενοπέι» μάχονταν με τη Φιορεντίνα για την τέταρτη θέση και στο παιχνίδι της 36ης αγωνιστικής, απέναντι στην Τσεζένα, ήθελαν τη νίκη, ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, έναντι των «βιόλα». Το παιχνίδι έδειχνε να... στραβώνει, όμως ο Μέρτενς ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 3-2 (είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της ομάδας του). Η Νάπολι διατηρήθηκε στο +5 δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, όμως στη συνέχεια έκανε δύο σερί ήττες και έπεσε τελικά στην πέμπτη θέση.

Ρόμα – Νάπολι 1-2 (4/3/2017)
Με τη Γιουβέντους να έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, οι δύο ομάδες μάχονταν για τη δεύτερη θέση, με το μεταξύ τους ντέρμπι για την 27η αγωνιστική της Serie A να είναι καθοριστικό. Η Νάπολι ήταν πέντε βαθμούς πίσω από την αντίπαλό της και ήθελε μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανή. Ο Μέρτενς σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο Ολίμπικο, με τους «παρτενοπέι» να επικρατούν της Ρόμα με σκορ 2-1.

Νάπολι – Μίλαν 3-2 (25/8/2018)
Οι «ροσονέρι» έδειχναν έτοιμοι να επιστρέψουν σε τροχιά επιτυχιών στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν και στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής είχαν προηγηθεί με 0-2 στο Σαν Πάολο. Τα δύο γκολ του Ζιελίνσκι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Μέρτενς ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στη Νάπολι. Διαμόρφωσε το τελικό 3-2, με τους «παρτενοπέι» να κάνουν το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα.

Νάπολι – Μπολόνια 3-2 (29/12/2018)
Έντονα με τη γκέλα φλέρταρε η Νάπολι στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, απέναντι σε μία εκ των ουραγών της βαθμολογίας. Μέχρι το τέλος το σκορ ήταν στο 2-2, όμως ο Μέρτενς βρήκε δίχτυα στο 88’ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη κόντρα στην Μπολόνια. Ένα αποτέλεσμα, που τη διατήρησε σε θέση ασφαλείας από την τρίτη Ίντερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα