Μπέρνλι: Η τελειότητα της απλότητας

Μπέρνλι: Η τελειότητα της απλότητας

Gazzetta team
Μπέρνλι: Η τελειότητα της απλότητας

bet365

Ο Σον Ντάιτς έχει βρει την ισορροπία στην Μπέρνλι, που εντυπωσιάζει, έχοντας ως στόχο την απλότητα.

Κάθε πρωί οι παίκτες της Μπέρνλι φτάνουν ένας-ένας στο προπονητικό κέντρο. Πρώτος ο ΜακΝιλ, επόμενος ο Μι και ύστερα από περίπου μία ώρα φτάνουν και οι υπόλοιποι. Όλοι φοράνε τις ίδιες φόρμες. Το μοναδικό που διαφέρει είναι αν η ζακέτα είναι ανοιχτή ή όχι ή αν όπως στην περίπτωση του Ταρκόβσκι στον ώμο του. Κανένας δεν φτάνει, φορώντας κουκούλα και έχοντας ακουστικά. Όλοι έχουν φτάσει εκεί για να δουλέψουν και όχι να κλειστούν στους εαυτούς τους.

Το μόνο στο προπονητικό κέντρο είναι απλό, αλλά ουσιαστικό: «άφησε τον εγωισμό σου στην είσοδο και βρες τον ξανά στην έξοδο». Αυτή την κουλτούρα έχει δημιουργήσει σε όλα τα επίπεδα στον σύλλογο ο Σον Ντάιτς. Αυτές τις αρχές ακολουθεί από την πρώτη του μέρα ως προπονητής, τότε στην Γουότφορντ. Στους παίκτες επιτρέπεται να φορούν ακουστικά μόνο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Πριν λίγες ημέρες στα social media εμφανίστηκε μία λίστα με τις οδηγίες του προς τους παίκτες. Έτσι, αν κάποιος τραυματίας αργήσει να εμφανιστεί για την θεραπεία του θα πληρώσει πρόστιμο 250 λιρών. Υπάρχουν κανόνες και όρια που διατηρούν την πειθαρχία. Και κανένας παίκτης δεν έχει προνομιακή μεταχείριση στην Μπέρνλι. Κάθε Παρασκευή όσοι δεν τήρησαν τα στάνταρ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στέκονται μπροστά σε έναν «τροχό» και όποιος τον γυρίσει θα πρέπει να κάνει διάφορα «ντροπιαστικά» πράγματα, όπως να τραγουδήσει καραόκε, να χορέψει μπροστά σε όλους ή απλά να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο. Είναι μία πρακτική που όλο και περισσότεροι σύλλογοι ακολουθούν σε όλη την Ευρώπη.

Εκείνοι που προσέχουν και αποφασίζουν ποιος θα λάβει μέρος στη διαδικασία είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτά σε ό,τι αφορά τους κανόνες εκτός γηπέδου. Στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Όταν ένας παίκτης κάνει λάθος τότε όλοι οι υπόλοιποι θα τον βοηθήσουν να το διορθώσει. Αυτό φέρνει μία εμπιστοσύνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Ντάιτς δεν είναι από τους προπονητές που φορτώνουν τους παίκτες με πολλές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η απλότητα είναι ο στόχος. Δίνει στους παίκτες του ρεπό κάθε Τετάρτη και Κυριακή, εκτός και αν υπάρχουν παιχνίδια εκείνες τις ημέρες.

Ο κύκλος των προπονήσεων ξεκινάει το μεσημέρι της Δευτέρας και αυτό που περιμένει είναι να δίνουν το 100% σε κάθε μία από αυτές. Αυτό που έχει πετύχει με τελειότητα είναι σε αυτό το «αυστηρό» περιβάλλον να βρει την ισορροπία. Και στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι παίκτες έχουν ελευθερία, έστω και αν πολλές φορές αυτό δεν φαίνεται, και έξω από αυτόν, όπου οι πλάκες δεν λείπουν και η εμπιστοσύνη χτίζει φιλίες. Τα βασικά, παραδοσιακά, ειλικρινά στοιχεία στο ποδόσφαιρο στην Μπέρνλι βρίσκονται στην καλύτερή τους μορφή.

 

Τελευταία Νέα