Ανατροπή με «κανονιές»

Ανατροπή με «κανονιές»

Ανατροπή με «κανονιές»

bet365

Η Άρσεναλ κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της 1-2 και να επικρατήσει της Άστον Βίλα με 3-2, με τον Δημοσθένη Γεωργακόπουλο να θυμάται πέντε παιχνίδια, στα οποία οι «κανονιέρηδες» έκαναν ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές, καθώς ήταν πίσω στο σκορ με τουλάχιστον δύο τέρματα.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-3 (Πρέμιερ Λιγκ 1999-2000)
«Κόκκινο» βάφτηκε το λονδρέζικο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως οι «μπλε» είχαν αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων (Φλο, Πετρέσκου). Η Τσέλσι υπολόγιζε χωρίς το Νουάνκο Κανού, ο οποίος στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης έφερε τα πάνω-κάτω στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Νιγηριανός επιθετικός έκανε χατ-τρικ, χαρίζοντας τη νίκη στην Άρσεναλ, με σκορ 2-3.

Μπόλτον – Άρσεναλ 2-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2007-08)
Ένα «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο έζησε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στο Ρίμποκ, στο παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής. Η Μπόλτον όχι μόνο είχε σκοράρει δύο φορές με τον Τέιλορ, αλλά είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Ντιαμπί. Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, η Άρσεναλ έφτασε στην ολική ανατροπή στην επανάληψη. Γκαλάς, Φαν Πέρσι και Σάμουελ (αυτογκόλ) έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και οι «κανονιέρηδες» απέδρασαν με το νικηφόρο 2-3.

Άρσεναλ –Τότεναμ 5-2 (Πρέμιερ Λιγκ 2011-12)
Οι «κανονιέρηδες» προέρχονταν από δύο ήττες-αποκλεισμούς σε Τσάμπιονς Λιγκ (Μίλαν 4-0) και κύπελλο Αγγλίας (Σάντερλαντ 2-0) και το πρωτάθλημα αποτελούσε «σωσίβιο» τη δεδομένη στιγμή. Το λονδρέζικο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής ήταν κρίσιμο για την είσοδο στην πρώτη τετράδα, με την Τότεναμ να γίνεται αφεντικό στο Εμιρέιτς, χάρις στα γκολ των Σαχά και Αντεμπαγιόρ. Η αντίδραση της Άρσεναλ ήταν άμεση και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχε ισοφαρίσει σε 2-2, με τα γκολ των Σανιά και Φαν Πέρσι. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη, με τον Γουόλκοτ να σημειώνει δύο γκολ και τον Ροζίτσκι άλλο ένα, για το εντυπωσιακό 5-2.

Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7 (Λιγκ Καπ 2012-13)
Αντιμέτωποι με το φάσμα ενός διασυρμού και ταυτόχρονα οδυνηρού αποκλεισμού βρέθηκαν οι «κανονιέρηδες», που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους στο παιχνίδι του τέταρτου γύρου του Λιγκ Καπ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το σκορ ήταν στο 4-0 (!) υπέρ της Ρέντιγνκ, με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι της Άρσεναλ να αποχωρήσουν από τις εξέδρες και να μη δουν από κοντά αυτό που επακολούθησε. Με ένα απίστευτο comeback, η ομάδα του Λονδίνου ισοφάρισε σε 4-4 στην εκπνοή της αναμέτρησης και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, η Άρσεναλ πέτυχε τρία ακόμη τέρματα και με το τελικό 5-7 ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της.

Άρσεναλ – Χαλ 3-2 (Κύπελλο Αγγλίας 2013-14)
Μία ανατροπή, που δεν έδωσε απλά τρεις βαθμούς ή μια πρόκριση σε επόμενη φάση, αλλά ένα τρόπαιο στην Άρσεναλ. Στον τελικό του FA Cup, η Χαλ αιφνιδίασε τους πάντες στο Γουέμπλεϊ, καθώς μόλις στο όγδοο λεπτό προηγήθηκε με 2-0 (Τσέστερ, Ντέιβις). Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να επιστρέψουν, μειώνοντας αρχικά με τον Καθόρλα και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια με τον Κοσιελνί. Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και χάρισε στην Άρσεναλ το τρόπαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα