Από την Ευρώπη, στην Αργεντινή

Από την Ευρώπη, στην Αργεντινή

bet365

Ο Ιταλός Ντανιέλε Ντε Ρόσι ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, που πήραν την απόφαση να αγωνιστούν στα γήπεδα της Αργεντινής.

Νόρκεπινγκ - Σεντ Πάτρικς με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Νταβίντ Τρεζεγκέ
Γεννήθηκε στη Γαλλία από Αργεντινούς γονείς, όμως πολύ γρήγορα η οικογένεια Τρεζεγκέ μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Νταβίντ. Μετά από τεράστια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Γάλλος επιθετικός αποφάσισε το 2011 να επιστρέψει στο μέρος που μεγάλωσε, υπογράφοντας στη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία μόλις είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Ο Τρεζεγκέ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, ενώ αγωνίστηκε και μία ακόμη χρονιά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το 2013, η Ρίβερ τον αποδέσμευσε και ο 36χρονος – τότε – φορ μετακόμισε στη Νιούελς Ολντ Μπόις, με την οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο.

Ντάνι Οσβάλντο
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, όμως η ιταλική καταγωγή του (Ιταλός μετανάστης ο παππούς του), του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ως κοινοτικός στην Ευρώπη και μάλιστα να φορέσει και τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας. Το Φεβρουάριο του 2015, ο Ιταλός – πλέον – επιθετικός επέστρεψε στη χώρα που έκανε τα πρώτα του βήματα, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς τον απέκτησε ως δανεικό από τη Σαουθάμπτον. Έξι μήνες μετά γύρισε και πάλι στην Ευρώπη για λογαριασμό της Πόρτο, όμως τον Ιανουάριο του 2016 φόρεσε εκ νέου τη φανέλα της Μπόκα. Μία διαμάχη με τον προπονητή, όχι μόνο τον έθεσε εκτός ομάδας, αλλά τον έκανε να σταματήσει και το ποδόσφαιρο.

Γκάμπριελ Παλέτα
Στο μυαλό των περισσότερων έχει μείνει ως Αργεντινός (γεννημένος στο Μπουένος Άιρες και με συμμετοχές στην U20), όμως ο Παλέτα ήταν διεθνής με την εθνική Ιταλίας και το 2014 αγωνίστηκε με τη «σκουάντρα ατζούρα» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τη σεζόν 2006-07 φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αργεντινή, για λογαριασμό της Μπόκα Τζούνιορς. Μετά από μια τριετία στο Μπουένος Άιρες, ο Παλέτα πήρε ξανά το δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Ιταλία.

Μάουρο Καμορανέζι
Μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή με «ρίζες» από την Αργεντινή, όμως ο συγκεκριμένος όχι μόνο θεωρείται Ιταλός, πλέον, αλλά ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές της «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006. Για μια δεκαετία διέπρεψε στα ιταλικά γήπεδα (2000-2010) με τη φανέλα της Βερόνα και της Γιουβέντους, ενώ μετά από μία σεζόν στη Στουτγκάρδη πήρε την απόφαση να κάνει το ταξίδι για την Αργεντινή. Το 2011 πήγε στη Λανούς και ένα χρόνο μετά υπέγραψε στη Ρασίνγκ Κλουμπ, στην οποία και έκλεισε την καριέρα του.

Χουάν Αντόνιο Πίτσι
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αργεντινή, όμως η ισπανική υπηκοότητα του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε Μουντιάλ και Euro με την εθνική Ισπανίας. Ο Πίτσι έκανε σπουδαία καριέρα στη La Liga, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, όμως τα περισσότερα χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής της Τενερίφης. Το 1998 επέστρεψε στην Αργεντινή, προκειμένου να αγωνιστεί στη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ μετά από ένα μικρό διάλειμμα στην Πόρτο, στη συνέχεια φόρεσε και τη φανέλα της Ροζάριο Σεντράλ.

 

Τελευταία Νέα