Από τη Χάβρη με αγάπη

Από τη Χάβρη με αγάπη

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποδοσφαιριστές, που έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της Χάβρης και στη συνέχεια αγωνίστηκαν σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Χάβρη, όμως αυτή τη στιγμή είναι ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Φερλάν Μεντί, ο οποίος μετά από μία εκπληκτική διετία στη Λυών, θα γίνει κάτοικος Μπερναμπέου από τη νέα σεζόν. Ο Γάλλος αριστερός μπακ είναι ένας από τους παίκτες, που έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στη Χάβρη και στη συνέχεια φόρεσαν τη φανέλα κάποιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Όπως οι πέντε παρακάτω...

Λασανά Ντιαρά
Η σπουδαία καριέρα του ξεκίνησε στη Χάβρη και μόλις μία σεζόν με την πρώτη ομάδα (2004-05) ήταν αρκετή για να κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Στο πρόσωπο του Ντιαρά, η Τσέλσι είδε τον αντικαταστάτη του Κλοντ Μακελελέ και το 2005 ο Ζοσέ Μουρίνιο τον πήρε στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ακολούθησαν Άρσεναλ και Πόρτσμουθ στην Αγγλία για το Γάλλο αμυντικό μέσο, ο οποίος το 2009 έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν, με τη φανέλα της οποίας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ντιμίτρι Παγιέ
Μόλις στα 12 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της Χάβρης, η οποία την ίδια περίοδο είχε αποκτήσει τους Σιναμά-Πονγκόλ και Ορό. Ο Παγιέ έμεινε για τέσσερα χρόνια στις μικρότερες ομάδες του συλλόγου, όμως παρά το νεαρό της ηλικίας του, δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, εξαιτίας του χαρακτήρα του. Αυτός ήταν ο λόγος της αποχώρησής του το 2003 και ενδεχομένως και ο λόγος που δεν έκανε ακόμη μεγαλύτερη καριέρα, από αυτή που πραγματοποίησε. Δύο χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Μαρσέιγ είναι η κορυφαία ομάδα που αγωνίστηκε (και αγωνίζεται ακόμα) εντός συνόρων.

Μπέντζαμιν Μεντί
«Προϊόν» των ακαδημιών της Χάβρης από την ηλικία των 13 ετών. Στα 17 του, το 2011, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, με την οποία είχε δύο γεμάτες σεζόν. Στη συνέχεια, ο Μεντί άνοιξε τα φτερά του, πηγαίνοντας σε Μαρσέιγ και Μονακό εντός συνόρων. Μία εκπληκτικά χρονιά με τους Μονεγάσκους ήταν αρκετή για να μπει στο στόχαστρο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος το 2017 τον πήρε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ριγιάντ Μαχρέζ
Μετά την ερασιτεχνική Κιμπέρ, η Χάβρη ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα στην καριέρα του Αλγερινού μέσου, που έχει γεννηθεί στη Γαλλία. Ο Μαχρέζ πήγε στη Χάβρη σε ηλικία 19 ετών, το 2010, γι’ αυτό και πολλές φορές αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Ωστόσο, ποτέ του δεν κατάφερε να παίξει στη Ligue 1, αφού το 2014 πήρε μεταγραφή για τη Λέστερ, από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι στα αγγλικά γήπεδα. Πρωτάθλημα με τις «αλεπούδες» το 2016 και δύο χρόνια αργότερα μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πολ Πογκμπά
Ο Γάλλος πρωταθλητής κόσμου μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο με τη Χάβρη, όμως εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Το 2007, σε ηλικία 13 ετών, εντάχθηκε στην ακαδημία του συλλόγου και σύντομα έγινε αρχηγός στην U-16. Πολύ γρήγορα, όμως, εντοπίστηκε από τα «ραντάρ» των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει δικό της το 2009, τον 16χρονο – τότε – Πολ Πογκμπά. Όλα τα υπόλοιπα, στη συνέχεια, είναι ιστορία. Γιουβέντους και ξανά Γιουνάιτεντ το 2016, έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα