«Έχασαν τα αποδυτήρια» και έχασαν τη δουλειά τους

«Έχασαν τα αποδυτήρια» και έχασαν τη δουλειά τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις προπονητών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την τεχνική ηγεσία των ομάδων τους, μετά την κόντρα που είχαν με τους ποδοσφαιριστές τους.

Μπράιαν Κλαφ
Το καλοκαίρι του 1974 αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία της Λιντς τον Ντον Ρέβι, για τον οποίο είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για τον τρόπο που μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τα «παγώνια». Ο Μπράιαν Κλαφ είχε χαρακτηρίσει «βρώμικο» το παιχνίδι της Λιντς και στην πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα είπε στους παίκτες να πετάξουν τα μετάλλια τους, καθώς δεν τα είχαν κερδίσει δίκαια, σύμφωνα με τον ίδιο. Μπίλι Μπρέμνερ, Νόρμαν Χάντερ, Τζόνι Τζάιλς και τα υπόλοιπα αστέρια της ομάδας δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι το νέο τους προπονητή και η ρήξη δεν άργησε να έρθει. Μετά από μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, οι παίκτες συναντήθηκαν με τη διοίκηση και απαίτησαν την απομάκρυνση του Κλαφ. Όπερ και εγένετο, έπειτα από μόλις 44 ημέρες του Άγγλου στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ρουντ Γκούλιτ
Το καλοκαίρι του 1998 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ και στην πρώτη του χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Η επόμενη σεζόν ξεκίνησε... με το αριστερό για τον Ολλανδό, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τον αρχηγό Ρόμπ Λι. Μάλιστα, ο Γκούλιτ πήρε από τον Λι το Νο7 στη φανέλα και το έδωσε στο νεοαποκτηθέντα, Κίρον Ντάιερ. Εκεί, όμως, που ράγισε το γυαλί για τα καλά, ήταν όταν τα έβαλε με τον ηγέτη της ομάδας, Άλαν Σίρερ. Θέλοντας να δείξει ποιος κάνει το κουμάντο στα αποδυτήρια, ο Ρουντ Γκούλιτ αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Άγγλο επιθετικό σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Σάντερλαντ. Οι «καρακάξες» ηττήθηκαν με 2-1 και ο Ολλανδός τεχνικός απομακρύνθηκε μετά από τρεις ημέρες. Και όχι λόγω του αρνητικού αποτελέσματος...

Ραϊμόν Ντομενέκ
Πιθανότατα ποτέ κανείς προπονητής δεν είχε «χάσει» τόσο πολύ τα αποδυτήρια, όσο ο Γάλλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Μετά την ισοπαλία με την Ουρουγουάη στην πρεμιέρα, έγινε ένας τεράστιος καβγάς ανάμεσα στον Ντομενέκ και το Νικολά Ανελκά, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τεθεί εκτός ομάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε επεισόδιο ανάμεσα στον αρχηγό της ομάδας, Πατρίς Εβρά, με ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Γάλλοι διεθνείς να προχωρήσουν σε μία άτυπη «απεργία», αρνούμενοι να προπονηθούν. Μετά από παρέμβαση της ομοσπονδίας, οι παίκτες επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους, όμως το... τρένο για την ομάδα και τον προπονητή είχε πια χαθεί. Η Γαλλία αποκλείστηκε και ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.

Κάρλο Αντσελότι
Το 2016 αντικατέστησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπάγερν και μπορεί στην πρώτη του χρονιά να κατέκτησε το πρωτάθλημα, όμως η αποτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε προκαλέσει γκρίνια στο Μόναχο. Στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, η βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τον Ιταλό τεχνικό, όμως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν απλά η αφορμή. Αιτία του διαζυγίου ήταν το γεγονός πως οι «παλιοσειρές» της ομάδας δεν επιθυμούσαν πλέον την παρουσία του στον πάγκο. Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι και Μίλερ είχαν εκφραστεί εναντίον του Αντσελότι, εξαιτίας των επιλογών του στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα η διοίκηση των Βαυαρών να δείξει στον Ιταλό την πόρτα της εξόδου.

Ζοσέ Μουρίνιο
Και που δεν έχει πάει ο Πορτογάλος τεχνικός και δεν έχει φύγει, εξαιτίας των κακών σχέσεων του με τα αστέρια της ομάδας. Η αρχή έγινε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ο Μουρίνιο είχε κάκιστες σχέσεις με το «τοτέμ» του συλλόγου Ίκερ Κασίγιας, ενώ είχε έρθει σε ρήξη δημόσια και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην επιστροφή του στην Τσέλσι, ο Special One επιτέθηκε φραστικά στη φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας, Εύα Καρνέιρο, μέσα στα αποδυτήρια, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία των ποδοσφαιριστών. Μεγάλα αστέρια, όπως ο Αζάρ, βγήκαν αρκετές φορές από την ενδεκάδα, με τη διοίκηση των «μπλε» να απομακρύνει τον Μουρίνιο. Τελευταίο παράδειγμα, η κόντρα του με τον Πολ Πογκμπά και τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκτός από τις κακές σχέσεις με τα αστέρια, κοινός παρανομαστής στις απολύσεις του Πορτογάλου ήταν και η κάκιστη πορεία των ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα