Ο Τζέραρντ γράφει για την αξία του Χέντερσον

Ο Τζέραρντ γράφει για την αξία του Χέντερσον

Gazzetta team
Ο Τζέραρντ γράφει για την αξία του Χέντερσον

bet365

Ο μεγάλος αρχηγός αποθεώνει τον διάδοχό του. Ο Στίβεν Τζέραρντ εξηγεί πόσο πολύτιμος είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον για τη Λίβερπουλ και τις θυσίες που κάνει για την ομάδα στο παρασκήνιο.

Μετά τον θρίαμβο της Λίβερπουλ στον τελικό της Μαδρίτης ο Στίβεν Τζέραρντ αρθρογραφεί στους Times για το πόσο σημαντικός είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον σε αυτή την επιτυχία με την πένα του Paul Joyce

«Όταν ο Χέντερσον σήκωσε το τρόπαιο του Champions League το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν υπερηφάνεια. Περήφανος που η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και ακόμη πιο περήφανος για τον Τζόρνταν, επειδή ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει. Ξέρω τις θυσίες που έχει κάνει και την πίεση που έχει νιώσει. Αν έπρεπε να δείξω κάποιον επαγγελματία-πρότυπο στην κορυφή της λίστας θα ήταν ο Τζόρνταν.

Είναι άψογος στον τρόπο ζωής του. Πολλοί δεν βλέπουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, τη δουλειά που κάνει στο γυμναστήριο, τη διατροφή του. Είναι απλά πρότυπο. Είναι ανιδιοτελής. Δεν βγαίνει στο προσκήνιο επειδή φροντίζει όλους τους υπόλοιπους. Βάζει τον Χέντερσον στην τελευταία θέση.

Όλα αυτά είναι σημαντικά, αλλά πάνω από όλα είναι και παίκτης υψηλού επιπέδου. Μπορείς να τον εμπιστευτείς με την μπάλα, δεν σταματάει να τρέχει, έχει καλή πάσα και τους τελευταίους μήνες έχει φτάσει στο σημείο να βγάζει την Λίβερπουλ στην επίθεση, έχοντας φορμαριστεί στο καλύτερο σημείο της σεζόν. Αυτό είναι το κλειδί.

Δεν πρόκειται να αντέξεις στην Λίβερπουλ αν απλά είσαι καλό παιδί. Όταν αποκτήθηκε από την Σάντερλαντ για 18 εκατ. λίρες το 2011 υπήρχε μεγάλη προσοχή πάνω του, καθώς ήταν ακόμα παιδί. Έφευγε από την πόλη που μεγάλωσε για να έρθει σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ. Πάντα προσπαθούσα να είμαι κοντά του, καθώς ήταν μεγάλη η μεταγραφή.

Τα κατάφερε όλα, όμως, μόνος του. Αξίζει τα εύσημα για αυτό. Το να παίζεις στην Λίβερπουλ σημαίνει τεράστια πίεση και όταν είσαι αρχικός αυτό μεγεθύνεται. Όταν πήρα το περιβραχιόνιο από τον Χίπια το ένιωσα για τα καλά, καθώς λόγω της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου πρέπει να κατακτήσεις τρόπαια. Έτσι, όταν ο Τζόρνταν το πήρε από μένα το 2015 θα ένιωθε το ίδιο. Όλοι στο ποδόσφαιρο αμφισβητούνται. Ποτέ δεν θα είσαι τέλειος και ποτέ δεν θα τα βρεις εύκολα. Πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές είτε θα είσαι παίκτης είτε προπονητής.

Ο Τζόρνταν έχει δεχθεί κριτική αυτά τα χρόνια, όμως το διαχειρίζεται πολύ καλά. Πάντα το καλύτερο είναι να αφήνεις τις εμφανίσεις να μιλάνε για σένα. Αυτό έχει κάνει και αυτό θα κάνει και στη συνέχεια. Τον έχω δει να φτάνει πολύ κοντά στους τίτλους αυτά τα χρόνια και ήξερα πώς νιώθει. Το να τον βλέπω να κάνει το επόμενο βήμα ήταν απίθανο. Λάτρεψα κάθε λεπτό της βραδιάς του Σαββάτου.

Το τρόπαιο θα του αλλάξει τη ζωή. Θα αλλάξει τις ζωές όλων. Όλοι ήξεραν ποιος είναι ο Χέντερσον και οι υπόλοιποι παίκτες της Λίβερπουλ, αλλά τώρα με την κατάκτηση του Champions League θα τους μάθουν εκατομμύρια ακόμη. Είναι η διοργάνωση που βλέπει όλος ο πλανήτης. Θα το καταλάβει όταν όλοι θα θέλουν να του σφίξουν το χέρι και να του μιλήσουν για το βράδυ στην Μαδρίτη. Είναι μία εμπειρία ζωής.

Ελπίζω ότι αυτό θα αποδειχθεί καταλύτης για τη συνέχεια, ώστε να σηκώσει ακόμη περισσότερα τρόπαια. Ξέρω ότι αυτό είναι που θέλει, αυτό που θέλουν όλοι, ο προπονητής, οι οπαδοί. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχει έτοιμη την ομάδα για αυτό από τη στιγμή που θα επιστρέψουν όλοι από τις διακοπές για την προετοιμασία».

 

Τελευταία Νέα