Χρόνινχεν: Ένα «εργοστάσιο» αστέρων

Χρόνινχεν: Ένα «εργοστάσιο» αστέρων

bet365

Ο Λούντοβιτ Ρέις έκανε το μεγάλο άλμα, πηγαίνοντας από τη Χρόνινχεν στην Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που πέρασαν από την ολλανδική ομάδα στις αρχές της καριέρας τους.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μπαρτσελόνα - Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Άριεν Ρόμπεν
Ο Ολλανδός άσος έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Χρόνινχεν, ξεκινώντας το 1996, σε ηλικία 12 ετών. Μετά από τέσσερα χρόνια, πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης τη σεζόν 2000-01. Μετά από μία γεμάτη επόμενη χρονιά, ο Ρόμπεν έγινε στόχος των μεγάλων του ολλανδικού ποδοσφαίρου και το καλοκαίρι του 2002 πήρε μεταγραφή για την Αϊντχόφεν, έναντι 3,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Λουίς Σουάρες
Η πρώτη φορά που πέρασε τα σύνορα της Ουρουγουάης, ανοίγοντας τα φτερά του για τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ήταν το 2006. Ο 19χρονος – τότε – επιθετικός είχε τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του, καθώς δεν ήταν γνώστης καν της αγγλικής γλώσσας. Το πρώτο διάστημα βρέθηκε στη δεύτερη ομάδα, ώστε να προσαρμοστεί στο ολλανδικό στυλ παιχνιδιού και στη συνέχεια έγινε βασικός μέλος της, βοηθώντας τη να τερματίσει στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Μπήκε στα «ραντάρ» του Άγιαξ και το καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στο Άμστερνταμ, μετά από μόλις μία σεζόν στη Χρόνινχεν.

Ντούσαν Τάντιτς
Η φήμη του πέρασε τα σερβικά σύνορα τη σεζόν 2009-10, με τη Βοϊβοντίνα να λέει «ναι» στην πρόταση της Χρόνινχεν το καλοκαίρι του 2010. Η πρώτη σεζόν του Τάντιτς στη νέα του ομάδα ήταν ονειρεμένη, καθώς σε ηλικία 23 ετών είχε τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ασίστ στην Ευρώπη (22), πίσω μόνο από τον Οζίλ (26) και τον Μέσι (25). Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και στη δεύτερη χρονιά του με τη Χρόνινχεν ο Σέρβος και πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν 2011-12, η Τβέντε ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ντάλεϊ Μπλιντ
«Προϊόν» των ακαδημιών του Άγιαξ, που το 2008, σε ηλικία 18 ετών, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ο Μπλιντ είχε λίγες συμμετοχές και τον Ιανουάριο του 2010, ο «Αίαντας» αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό, ώστε να ψηθεί, παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του. Ο Ολλανδός αμυντικός αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10 στη Χρόνινχεν, κυρίως ως δεξί μπακ και παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει για μεταγραφή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, τελικά το καλοκαίρι του 2010 ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στον Άγιαξ.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ
Στην Μπρέντα, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, δεν πίστεψαν ποτέ στο ταλέντο του, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Χρόνινχεν το 2010, μετά από εισήγηση του Ρόναλντ Κούμαν. Ξεκίνησε αρχικά στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου και το Μάιο του 2011 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη, σε ηλικία 20 ετών. Στη συνέχεια αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας (ο ίδιος έχει δηλώσει πως έφτασε κοντά στο θάνατο), όμως αυτό δεν τον εμπόδισε σιγά σιγά να εξελιχθεί σε ηγέτη στην άμυνα της ομάδας. Οι μεγάλοι του ολλανδικού ποδοσφαίρου ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του (κυρίως ο Άγιαξ), όμως τελικά ο Φαν Ντάικ πήρε μεταγραφή για τη Σέλτικ το καλοκαίρι του 2013.

 

Τελευταία Νέα