Μία σεζόν, μία ομάδα

Μία σεζόν, μία ομάδα

bet365

Μπαρτσελόνα και Άγιαξ και παραμένουν στο κυνήγι του φετινού τρεμπλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις ομάδες, που έχουν καταφέρει σε μία σεζόν να κατακτήσουν πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ/κύπελλο πρωταθλητριών.

100% Επιστροφή* χρημάτων Ίντερ - Ρόμα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σέλτικ (1966-67)
Η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ. Για την ακρίβεια, η Σέλτικ δεν πανηγύρισε μόνο πρωτάθλημα, κύπελλο και κύπελλο πρωταθλητριών, αλλά είχε ξεκινήσει τη συλλογή τίτλων με το Λιγκ Καπ Σκωτίας και το κύπελλο Γλασκώβης. Στις 6 Απριλίου 1967 σήκωσε το κύπελλο Σκωτίας, νικώντας στον τελικό την Αμπερντίν με 2-0, ενώ δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έφυγε με το 2-2 από την έδρα της Ρέιντζερς, φτάνοντας και μαθηματικά στην κατάκτηση του τίτλου. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στη Λισαβόνα, στις 25 Μαΐου 1967, όταν αντιμετώπισε την Ίντερ στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Σέλτικ επικράτησε με 2-1 και έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τους παίκτες της να παίρνουν τότε το παρατσούκλι «τα λιοντάρια της Λισαβόνας».

Άγιαξ (1971-72)
Στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70 ο «Αίαντας» κυριάρχησε σε Ολλανδία και Ευρώπη και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει η δεύτερη ομάδα, μετά τη Σέλτικ, που θα έφτανε στο τρεμπλ. Το 1970-71 δεν τα κατάφερε, καθώς έχασε το πρωτάθλημα από τη Φέγενορντ (νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών). Ωστόσο, την αμέσως επόμενη σεζόν, ο Άγιαξ κατέκτησε όλους τους τίτλους εντός και εκτός συνόρων, παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Στέφθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας, με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, έκανε δικό του το κύπελλο, νικώντας στον τελικό την Ντεν Χααγκ, ενώ στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών επικράτησε της Ίντερ με 2-0, χάρις σε δύο τέρματα του Γιόχαν Κρόιφ. Την επόμενη σεζόν, έφτασε ξανά μια ανάσα από το τρεμπλ, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα Ολλανδίας και κύπελλο πρωταθλητριών, όχι όμως και το εγχώριο κύπελλο.

Αϊντχόφεν (1987-88)
Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είχε εξασφαλίσει τον τίτλο, πετυχαίνοντας συνολικά 117 τέρματα. Στο κύπελλο Ολλανδίας, η PSV σήκωσε το τρόπαιο, νικώντας στον τελικό τη Ρόντα με 3-2, με την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της να ολοκληρώνεται με την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών. Μάλιστα, η Αϊντχόφεν έφτασε σε αυτή την τεράστια επιτυχία, με έναν... ανορθόδοξο τρόπο. Κι αυτό γιατί σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό δεν κέρδισε ούτε ένα ματς! Πρόκριση με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Μπορντό (προημιτελικά) και Ρεάλ Μαδρίτης (ημιτελικά), ενώ στον τελικό η PSV επικράτησε της Μπενφίκα στα πέναλτι, μετά τη λευκή ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1998-99)
Η πρώτη και μοναδική αγγλική ομάδα μέχρι σήμερα που έχει φτάσει στο τρεμπλ. Η συγκεκριμένη σεζόν ήταν «τρελή» για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αφού από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάιο μέτρησε 33 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, αυτό το αήττητο το διατήρησε πολλές φορές στο τέλος των αγώνων, με σπουδαίες ανατροπές. Οι πιο αξιοσημείωτες ήταν απέναντι στη Λίβερπουλ στο κύπελλο Αγγλίας, απέναντι στην Τότεναμ στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, απέναντι στη Γιουβέντους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά στο μεγάλο τελικό κόντρα στην Μπάγερν. Τα δύο γκολ από τους Σέριγχαμ και Σόλσκιερ στις καθυστερήσεις έδωσαν στη Γιουνάιτεντ τη νίκη με 2-1. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά από την Άρσεναλ και η κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας, με το 2-0 επί της Νιουκάστλ στον τελικό.

Μπαρτσελόνα (2008-09)
Η εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να πορευτεί χωρίς τα βαριά ονόματα των Ροναλντίνιο και Ντέκο, «χτίζοντας» μια ομάδα γύρω από τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ο πρώτος τίτλος της σεζόν ήταν το κύπελλο Ισπανίας, μετά τη νίκη με 4-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό. Λίγες ημέρες μετά ακολούθησε το εκκωφαντικό 6-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, που σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο Ολίμπικο της Ρώμης, όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, εκείνη τη χρονιά, οι «μπλαουγκράνα» δεν έμειναν μόνο στα τρεμπλ, αλλά έφτασαν συνολικά στα έξι τρόπαια (ισπανικό σούπερ καπ, ευρωπαϊκό σούπερ καπ, παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων).

Ίντερ (2009-10)
Ένα χρόνο μετά τον Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν η σειρά του άσπονδου φίλου του, Ζοσέ Μουρίνιο, να κατακτήσει όλους τους τίτλους σε μία σεζόν. Μάλιστα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, με το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων να μένει στην ιστορία, για τον τρόπο που οι «νερατζούρι» υπερασπίστηκαν το σκορ πρόκρισης. Στον τελικό, ο Ντιέγκο Μιλίτο καθάρισε για την ιταλική ομάδα, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο 2-0 επί της Μπάγερν. Εντός συνόρων, η μεγάλη αντίπαλος της Ίντερ εκείνη τη σεζόν ήταν η Ρόμα. Οι «νερατζούρι» τερμάτισαν δύο πόντους πιο πάνω από τους «τζιαλορόσι» στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο νίκησαν με 1-0 στον τελικό. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε από το Μιλάνο, με προορισμό τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Μπάγερν Μονάχου (2012-13)
Στα μέσα της σεζόν, οι Βαυαροί ανακοίνωσαν πως από το επόμενο καλοκαίρι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτό όχι μόνο δεν πτόησε τον Γιουπ Χάινκες, αλλά ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε κάτι, που ο αντικαταστάτης του δεν μπόρεσε να το κάνει ποτέ με την Μπάγερν. Να φτάσει στο τρεμπλ. Η κούρσα του πρωταθλήματος είχε κριθεί πολύ νωρίς, αφού οι Βαυαροί είχαν μόλις μία ήττα και τερμάτισαν με 25 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια ήταν η αντίπαλος της Μπάγερν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Χάινκες να επικρατεί με 2-1, χάρις σε ένα τέρμα του Ρόμπεν στο φινάλε. Το τρεμπλ ολοκληρώθηκε με τη νίκη στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου, απέναντι στη Στουτγκάρδη, με σκορ 3-2.

Μπαρτσελόνα (2014-15)
Η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει στο τρεμπλ δύο φορές και φέτος στοχεύει στην τρίτη. Όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε «σαρώσει» στην πρώτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, έτσι και ο Λουίς Ενρίκε κατάφερε να κατακτήσει όλους τους τίτλους στην παρθενική του χρονιά στο Καμπ Νου. Η τριπλέτα “MSN” πετούσε φωτιές όλη τη σεζόν, αφού Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ σημείωσαν συνολικά 122 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή σε Ισπανία και Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα, η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην προτελευταία αγωνιστική, χάρισε στους «μπλαουγκράνα» τον τίτλο, ενώ στον τελικό του Copa Del Rey «θύμα» τους ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1). Η ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, με τη νίκη με 3-1 επί της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάβι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

 

Τελευταία Νέα