Η Πόρτο έχει 0/4 μετά από ήττα με 2-0

Η Πόρτο έχει 0/4 μετά από ήττα με 2-0

Η Πόρτο έχει 0/4 μετά από ήττα με 2-0

bet365

Οι «δράκοι» έχουν ηττηθεί τέσσερις φορές με το συγκεκριμένο σκορ σε πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ φάσης των ευρωπαϊκών κυπέλλων και ποτέ δεν έχουν καταφέρει να κάνουν την ανατροπή στο γήπεδο τους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει όλες τις περιπτώσεις.

2015-16: Ντόρτμουντ – Πόρτο 2-0/1-0 (Γιουρόπα Λιγκ)
Προερχόμενη από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η πορτογαλική ομάδα είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε μία από τις πιο ισχυρές αντιπάλους στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2-0 υπέρ της Ντόρτμουντ, στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία (Πίστσεκ, Ρόις), αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Πόρτο, ενόψει του επαναληπτικού. Με ένα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ηττήθηκε με 1-0 στο Ντραγκάο και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

1985-86: Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-0/1-3 (Κύπελλο Πρωταθλητριών)
Τα γκολ των Αλόνσο και Σούστερ στην αναμέτρηση του Καμπ Νου έδιναν στους «μπλαουγκράνα» σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, η Πόρτο έφτασε μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή στον επαναληπτικό. Με τα δύο τέρματα του Χουαρί ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ο Στιβ Άρτσιμπαλντ σημείωσε το «χρυσό» γκολ της Μπαρτσελόνα, μειώνοντας το σκορ. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με το τρίτο τέρμα του Χουαρί, όμως η πρόκριση κατέληξε στους Καταλανούς, λόγω του εκτός έδρας γκολ.

1981-82: Σταντάρ Λιέγης – Πόρτο 2-0/2-2 (Κύπελλο Κυπελλούχων)
Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο δέχθηκαν οι «δράκοι» στο πρώτο ματς του Βελγίου και η υπόθεση-πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων έγινε εξαιρετικά δύσκολη. Μάλιστα, στον επαναληπτικό του Οπόρτο, η Σταντάρ Λιέγης προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, με την Πόρτο απλά να απαντά ισάριθμες φορές για το τελικό 2-2, που έδωσε στους Βέλγους το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

1975-76: Αμβούργο – Πόρτο 2-0/1-2 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)
Τρίτος γύρος της διοργάνωσης και όλα πήγαν στραβά για τους «δράκους» στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία. Αυτογκόλ (Μούρσα), κόκκινη κάρτα (Μέντες) και τέρμα στην εκπνοή (Φόλκερτ) για το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Η υπόθεση-πρόκριση δυσκόλεψε πολύ και ο επαναληπτικός έγινε τυπική διαδικασία, όταν το Αμβούργο προηγήθηκε (Ράιμαν) στο Ντας Άντας. Η Πόρτο, πλέον, χρειαζόταν τέσσερα τέρματα για να προκριθεί και κατάφερε να πετύχει μόλις τα δύο (Αουγκούστο, Κουμπίγιας), για το τελικό 2-1 που της έδωσε απλά μια νίκη γοήτρου.

 

Τελευταία Νέα