Οι «αγαπημένες» του Καρίμ

Οι «αγαπημένες» του Καρίμ

Οι «αγαπημένες» του Καρίμ

bet365

Ο Μπενζεμά είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που έχει σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται απέναντι σε ποιες από αυτές έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γρανάδα (10)
Πρόκειται για την καλύτερη «πελάτισσα» του Γάλλου επιθετικού. Στα έξι συνεχόμενα χρόνια, που η Γρανάδα βρισκόταν στην πρώτη κατηγορία, από το 2011 έως το 2017, ο Μπενζεμά αγωνίστηκε και στα δώδεκα παιχνίδια εναντίον της. Σημείωσε συνολικά δέκα τέρματα, ενώ δύο φορές έκανε «ντομπλέτα». Την πρώτη στο 5-1 της σεζόν 2011-12 και τη δεύτερη στο 9-1 της σεζόν 2014-15.

Ράγιο Βαγεκάνο (8)
Απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα ο Μπενζεμά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό τερμάτων σε σχέση με τους αγώνες που την έχει αντιμετωπίσει. Κι αυτό γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια που ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται στη Μαδρίτη, η Ράγιο Βαγεκάνο μόλις στα έξι βρίσκεται στη La Liga. Ο Μπενζεμά έχει παίξει εννέα φορές εναντίον της στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει οκτώ γκολ. Τη σεζόν 2015-16 είχε κάνει χατ-τρικ στο 10-2 (!) υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ φέτος ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο 1-0 του Μπερναμπέου.

Μάλαγα (8)
Μόνο φέτος δεν αντιμετώπισε ο Μπενζεμά τη Μάλαγα, μετά τον υποβιβασμό της τελευταίας στη δεύτερη κατηγορία. Στις εννιά προηγούμενες σεζόν, ο Γάλλος επιθετικός αγωνίστηκε 15 φορές εναντίον της στη La Liga, σημειώνοντας οκτώ τέρματα. Κάθε φορά από ένα, εκτός από τη σεζόν 2010-11, που βρήκε δίχτυα δύο φορές στο εντυπωσιακό 7-0, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Χετάφε (8)
Μόνο μία σεζόν (2016-17) απουσίασε την τελευταία δεκαετία από τα «μεγάλα σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου η Χετάφε. Ο Καρίμ Μπενζεμά παραμένει πιστός στο σκοράρισμα εναντίον της, αφού σε 15 παιχνίδια έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα οκτώ φορές. Σε δύο τεσσάρες της Ρεάλ (4-2 το 2011-12, 4-1 το 2015-16), ο ίδιος έχει πρωταγωνιστήσει, πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε αγώνα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (8)
Διανύοντας τη δέκατη σεζόν του στο Μπερναμπέου, ο Καρίμ Μπενζεμά έχει απουσιάσει μόλις από ένα παιχνίδι απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, αυτό στο Σαν Μαμές τη σεζόν 2010-11. Συνολικά, έχει πετύχει οκτώ τέρματα απέναντι στους Βάσκους, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν σημειωθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ωστόσο, τα δύο πιο σημαντικά ήρθαν στο εκτός έδρας 1-2 της Ρεάλ επί της Αθλέτικ, τη σεζόν 2015-16, όταν ο Γάλλος πέτυχε και τα δύο γκολ των Μαδριλένων.

 

Τελευταία Νέα