Ιντερ: Πως η Γουάντα πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ικάρντι

Ιντερ: Πως η Γουάντα πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ικάρντι

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ιντερ: Πως η Γουάντα πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ικάρντι

bet365

Η Ιντερ αφαίρεσε την αρχηγία από τον Ικάρντι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την στάση της Γουάντα Νάρα τα τελευταία χρόνια και τους λόγους της καθαίρεσης.

Μια κατάσταση 'σε δουλειά να βρισκόμαστε' θα μπορούσε να πει κανείς ότι ζουν αυτά τα χρόνια οι Nerazzurri γύρω από τον παίκτη ο οποίος με 122 γκολ σε 208 ματς έχει το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος στην ιστορία του συλλόγου. Ομως αντί να είναι όλα λυμένα και να έχει στο μυαλό του μόνο το πως θα προσέξει το σώμα του και θα παίξει καλή μπάλα, κάθε λίγο και λιγάκι ο Αργεντινός φορ και η σύζυγος-μάνατζέρ του, Γουάντα Νάρα, έχουν ένα θέμα με Ιντερ, η οποία ύστερα από μια σειρά γεγονότων, αποφάσισε να του πάρει το περιβραχιόνιο του αργηγού και να το δώσει στον τερματοφύλακα, Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Πλέον, το club, έχοντας στη διοίκηση τον Μπέπε Μαρότα, είναι κόντρα στην ξανθιά τηλεπερσόνα και έχει στόχο να μην ασχοληθεί με τίποτα εξωαγωνιστικό, όπως φυσικά και την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Το σκηνικό ξεκινά τον Οκτώβριο του 2016. Παρά την της Νάπολι, που είχε ρευστό και έψαχνε τον αντικαταστάτη του Ιγουαΐν, ο Ικάρντι ανανεώνει με τους Nerazzurri μέχρι το 2021 και στο συμβόλαιο μπαίνει ρήτρα 110 εκατ. ευρώ για τα club εκτός Ιταλίας. Αντίθετα με τις περισσότερες περιπτώσεις, στις οποίες το θέμα θα έκλεινε ιδανικά με το πέσιμο των υπογραφών, σε αυτή του Αργεντινού, τότε ξεκίνησαν όλα. Μόλις δέκα μέρες αργότερα ο Μάουρο - σε ηλικία 23 ετών - κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του και σε ένα κεφάλαιο γράφει ότι θα φέρει κόσμο από την Αργεντινή για να «σκοτώσει» τους Ultras της Ιντερ οι οποίοι σε εκτός έδρας ματς με την Σασουόλο του πέταξαν πίσω τη φανέλα. «Εχεις τελειώσει» έγραφε το πανό που σήκωσε η Curva Nord και είχε απαιτήσει να του αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο. Εκεί η Γουάντα επιβεβαιώνει την επαφή της Νάπολι και υπογραμμίζει το limit-up του συζύγου της. «Εχει πάει από τα 214 εκατ. ευρώ στα 250».

Ο Ικάρντι επανατυπώνει το βιβλίο χωρίς το επίμαχο κεφάλαιο, ζητά συγγνώμη από τους τιφόζι και παρότι η Ιντερ τερματίζει στην 7η θέση, τα δικά του 24 γκολ φέρνουν την πολυπόθητη ηρεμία στο θέμα. Η Γουάντα θέλει να εκμεταλλευτεί το timing ενόψει του 2017-18. «Αρχηγός για πάντα; Αυτό είναι το όνειρό μας». Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ικάρντι κάνει τους πάντες να τα ξεχάσουν οτιδήποτε υπήρξε βάζοντας 10 γκολ στις 10 πρώτες αγωνιστικές, όμως και πάλι κόντρα σε αυτό που θα περίμεναν οι περισσότεροι, το κλίμα αρχίζει να χαλά ακριβώς σε αυτό το σημείο. Γιατί;

«Εχω δεχθεί τηλεφωνήματα, όμως δεν θα πω από ποιες ομάδες. Ο Μάουρο αξίζει 200 εκατ. ευρώ» λέει στα τέλη Νοεμβρίου η Γουάντα και δύο βδομάδες αργότερα βάζει για πρώτη φορά στο παιχνίδι την Ρεάλ Μαδρίτης. «Δεν ξέρω τίποτα για την Ρεάλ, όμως δεν θα πω ναι ή όχι. Αν ήταν στο χέρι του Μάουρο, θα έμενε για πάντα στην Ιντερ, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε». Η ξανθιά λίγο-απ-όλα εμφανίζεται ξανά στα τέλη Φεβρουαρίου αναφερόμενη στον τεχνικό διευθυντή της Ιντερ. «Ο Αουζίλιο ξέρει τι σκέφτομαι. Κάποιες μεγάλες ομάδες μας έχουν προσεγγίσει και έχουν δείξει ότι θέλουν τον Μάουρο. Οφείλω τουλάχιστον να ακούσω τι έχουν να πουν και να εκτιμήσω την κατάσταση».

Αν και στο επόμενο 'χτύπημα' η Γουάντα τονίζει ότι το κλίμα ανάμεσα στις ίδια και στους διευθυντές της Ιντερ είναι εξαιρετικό ['κάθε φορά κάνουμε αστεία και γελάμε'], όταν το φινάλε της σεζόν, που βγάζει τους Nerazzurri στο Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια, πλησιάζει, προειδοποιεί. «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν τη ρήτρα του, η οποία, με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, δεν είναι υψηλή για έναν παίκτη σαν και αυτόν. Πολλά club πιέζουν».

Είναι πλέον καλοκαίρι και η ομάδα του Σπαλέτι βρίσκεται στο Champions League. Ο Αργεντινός hitman αποφασίζει να μείνει στο Meazza, όμως ούτε ανανέωση υπάρχει και η Γουάντα λάμπει δια της απουσίας της. Μέχρι να μπει ο Σεπτέμβρης του 2018. «Η Γιουβέντους ήθελε τον Ικάρντι, όμως ο πρώτος στόχος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μάουρο δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική». Με τη σεζόν που διανύουμε να έχει φτάσει στα τέλη Νοεμβρίου, οι δηλώσεις της συζύγου αρχίζουν ίσως να φτάνουν σε σημείο απειλής προς τους Nerazzurri. «Ο Ικάρντι δεν ζητάει τίποτα, πάντα ανανέωνε όταν το club του το προσέφερε. Εγώ προτιμώ το Μιλάνο από το Λονδίνο, την Μαδρίτη και το Παρίσι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είμαι προληπτική, δεν θα αποκαλύψω τι μου είπε ο Μάουρο».

Με 2.5 χρόνια συμβολαίου να απομένουν στον Αργεντινό, το επόμενο χτύπημα της Γουάντα κάνει μπαμ! «Εχουμε μεγάλη απόσταση με την Ιντερ. Αυτά που γράφονται τελευταία με ενοχλούν. Η Ιντερ ήθελε να δώσει τον Ικάρντι στην Γιουβέντους, ο Μάουρο ήταν εκείνος που είπε 'όχι' επειδή ήθελε να μείνει». Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Μέσο από την Αργεντινή βγάζει ότι η ατζέντης είπε στην Ιντερ ότι ο σύζυγός της δεν θα ανανεώσει και παρότι ο Μάουρο διαψεύδει ότι οι Nerazzurri του ζήτησαν να αλλάξει μάνατζερ, ξεκαθαρίζει ότι η Γουάντα «θα είναι πάντα εκείνη που θα χειρίζεται αυτά τα θέματα μέχρι το τέλος της καριέρας μου». H Gazzetta dello Sport γράφει ότι η Ιντερ έχει πλέον κουραστεί.

Αν και τον Ιανουάριο κάνει σαφές ότι ο Ικάρντι «θα ανανεώσει» και μάλιστα 'εγκρίνει' τον νέο CEO, Μπέπε Μαρότα, τον Φεβρουάριο ξεσπά λέγοντας ότι «το club δεν προστατεύει τον Μάουρο, κάποια άσχημα πράγματα βγαίνουν από μέσα». Δύο μέρες αργότερα, το περιβραχιόνιο αφαιρέθηκε από τον Αργεντινό και όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, η απόφαση που πήραν από κοινού club και Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν έχει να κάνει με τη μη ανανέωση του συμβολαίου.

Ο λόγος φαίνεται πως είναι η συμπεριφορά του Ικάρντι και ο τρόπος με τον οποίο έχει διαχειριστεί τον ρόλο του αρχηγού. Το Sky Italia λέει ότι ο Αργεντινός δεν είναι ο τύπος του capitano που 'βγαίνει μπροστά' στα αποδυτήρια και σπάνια μιλά για την κατάσταση και τη σχέση με την Γουάντα Νάρα, στην οποία αναφέρθηκε με post στο twitter η αδερφή του Ικάρντι, Ιβάνα. «Καημένε μου αδερφέ, γιατί συνεχίζεις να το επιτρέπεις όλο αυτό; Η Ιντερ δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές. Αν είχες ένα σοβαρό άτομο δίπλα σου, ένα άτομο που να σε νοιάζεται πραγματικά, αυτά δεν θα συνέβαιναν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης