Ο CR7 και οι άλλοι

Ο CR7 και οι άλλοι

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κλείνει τα 34 του χρόνια και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα ακόμη ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που έχουν γενέθλια στις 5 Φεβρουαρίου.

Σβεν-Γκόραν Έρικσον
Ο κοσμογυρισμένος Σουηδός προπονητής (τελευταίος του σταθμός μέχρι πρόσφατα η εθνική Φιλιππίνων) γεννήθηκε πριν από 71 χρόνια στην πόλη Βάρμλαντ της δυτικής Σουηδίας. Παρά το γεγονός πως λείπει αρκετά χρόνια από την πατρίδα του, εκεί τον αποκαλούν ακόμη με το παρατσούκλι «Σβένις», το οποίο του κόλλησε από μικρή ηλικία, καθώς έτσι τον αποκαλούσε ο μικρότερος αδερφός του.

Γκιόργκι Χάτζι
Ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων», όπως ήταν το παρατσούκλι του, κλείνει τα 54 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1965, στην πόλη Σάτσελε της Κονστάντσα και εξελίχθηκε στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών για τη Ρουμανία. Ανήκει στην κατηγορία των παικτών, που φόρεσαν τη φανέλα και της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, ενώ το 1994 οδήγησε τη χώρα του μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ
Ο σημερινός προπονητής της Φέγενορντ και άλλοτε αριστερός μπακ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα γεννήθηκε στο Ρότερνταμ, στις 5 Φεβρουαρίου 1973, από Ολλανδό πατέρα και μητέρα από την Ινδονησία. Από την ηλικία των έξι ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε μία ερασιτεχνική ομάδα και ένα χρόνο μετά μετακινήθηκε στις ακαδημίες της Φέγενορντ, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ροντρίγκο Παλάσιο
Αν και κλείνει τα 37 του χρόνια, ο Αργεντινός επιθετικός εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα της Μπολόνια. Ο Παλάσιο είναι γιος του μεγάλου θρύλου της Ολίμπο Μπαϊα, Χοσέ Ραμόν Παλάσιο και όχι μόνο βάδισε στα χνάρια του πατέρα του, αλλά τον ξεπέρασε κατά πολύ.

Κάρλος Τέβες
Το καλοκαίρι επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς για να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του, αφού έκλεισε αισίως τα 35 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1984 και το επίθετό του εξελίχθηκε σε... σίριαλ. Πήρε αρχικά το «Μαρτίνεζ» από τη μητέρα του, όμως αργότερα τον υιοθέτησε η θεία του. Εκείνη ήταν παντρεμένη με κάποιον «Τέβες», με αποτέλεσμα και ο Κάρλος να ονομαστεί έτσι.

Βεντράν Τσόρλουκα
Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Κροατίας (αποσύρθηκε το καλοκαίρι μετά το Μουντιάλ) και νυν άσος της Λοκομοτίβ Μόσχας γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια, όχι στην Κροατία, αλλά στη Βοσνία. Λόγω του πολέμου, το 1992, η οικογένειά του μετακόμισε στο Ζάγκρεμπ, με τον Τσόρλουκα να ξεκινά να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ντιναμό. Οι γονείς του μένουν ακόμη στο Ζάγκρεμπ, με τον πατέρα του να είναι και μάνατζέρ του.

Νεϊμάρ
Στα 27 του, πλέον, αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (222 εκατομμύρια ευρώ). Ο Νεϊμάρ γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και το όνομά του το πήρε από τον πατέρα του, το Νεϊμάρ Σίλβα τον πρεσβύτερο. Πρώην ποδοσφαιριστής εκείνος, αποτέλεσε μέντορα για το γιο του. «Ο πατέρας μου ήταν στο πλευρό μου πάντα και ακόμα και σήμερα φροντίζει για όλα. Τα οικονομικά μου, την οικογένειά μου», έχει δηλώσει ο Νεϊμάρ. Και φυσικά αποτελεί και το μάνατζέρ του.

Στέφαν Ντε Φράι
Ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ και διεθνής με την εθνική Ολλανδίας γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 στο Ούντερκερκ (νότια Ολλανδία). Ο Ντε Φράι είχε στο DNA του το ποδόσφαιρο, αφού και ο πατέρας του αγωνιζόταν σε μία τοπική ομάδα, ενώ και τα αδέρφια του είχαν ξεκινήσει μαζί του σε μικρή ηλικία. Τελικά, μόνο ο Στέφαν (ο μικρότερος γιος της οικογένειας) έκανε σπουδαία καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αντνάν Γιανουζάι
Το 1992, κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Κοσοβάροι γονείς του μετανάστευσαν στο Βέλγιο και τρία χρόνια μετά, στις 5 Φεβρουαρίου 1995, γεννήθηκε ο Αντνάν. Ο ίδιος επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στις «ρίζες» του, προκειμένου να γνωρίσει την υπόλοιπη οικογένειά του και ενώ μέχρι τότε είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Άντερλεχτ. Θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον αγωνίζεται στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ είναι διεθνής με την εθνική Βελγίου.

Πάτρικ Ρόμπερτς
Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Χιρόνα, έχει ένα λόγο παραπάνω να γιορτάζει στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Πέρα από το γεγονός πως γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1997, ακριβώς 17 χρόνια μετά, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Φούλαμ, με τον ίδιο τότε να χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονός ως «ένα από τα καλύτερα συναισθήματα της ζωής μου».

 

Τελευταία Νέα