Χειμερινές μεταγραφές την ύστατη ώρα

Χειμερινές μεταγραφές την ύστατη ώρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που μετακινήθηκαν σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Φερνάντο Τόρες
Από το ξεκίνημα της σεζόν είχαν ήδη αρχίσει να διαρρέουν φήμες, περί πώλησης του Ισπανού επιθετικού, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η Λίβερπουλ το είχαν διαψεύσει. Στις 27 Ιανουαρίου 2011, η Τσέλσι έκανε την πρώτη απόπειρα απόκτησής του, όμως η Λίβερπουλ είπε «όχι» στα 40 εκατομμύρια λίρες, που προσέφερε η Τσέλσι. Οι «μπλε» ήταν αποφασισμένοι να κάνουν δικό τους τον Τόρες και επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών. Η διοίκηση των «κόκκινων» αποδέχθηκε την προσφορά και στις 31 Ιανουαρίου οριστικοποιήθηκε η μετακίνηση του Τόρες από το Άνφλιντ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Μια μεταγραφή, που ήταν τότε ρεκόρ για τα αγγλικά γήπεδα και η έκτη ακριβότερη στην – μέχρι τότε – ιστορία του ποδοσφαίρου.

Λουίς Σουάρες
Από την ώρα που είχε προκύψει το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Φερνάντο Τόρες, η Λίβερπουλ ήδη δούλευε... την επόμενη μέρα, ώστε να έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη στη γραμμή κρούσης. Κινήθηκε αστραπιαία και ήρθε σε συμφωνία με τον Άγιαξ για τον Λουίς Σουάρες. Αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του Τόρες στην Τσέλσι, η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λουίς Σουάρες. Το κόστος ήταν 23 εκατομμύρια λίρες, σε ένα ποσό που αποτελούσε μεταγραφικό ρεκόρ για τους «κόκκινους». Λίγες ώρες αργότερα, βέβαια, το συγκεκριμένο ρεκόρ έσπασε με την απόκτηση του Άντι Κάρολ. Περιττό να αναφερθεί ποιος προσέφερε περισσότερα στο σύλλογο...

Χαβιέ Μασεράνο
Η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2006 από την Κορίνθιανς στην Γουέστ Χαμ (πακέτο με τον Τέβες) είχε προκαλέσει πάταγο, αφού υπήρχε ενδιαφέρον από τη... μισή Ευρώπη. Ο Αργεντινός κατέληξε στα «σφυριά» εν μέσω... μυστηρίου, όμως οι «μνηστήρες» εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Στα μέσα Ιανουαρίου, η Λίβερπουλ κατέθεσε πρόταση για τον Μασεράνο, όμως η υπόθεση «κόλλησε» στη FIFA, καθώς δε γινόταν ο ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες μέσα σε μία σεζόν. Στις 31 Ιανουαρίου 2007, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία άναψε το πράσινο φως και ο παίκτης μετακόμισε στο Άνφιλντ. Λίγες ημέρες μετά έδωσε το «ΟΚ» και η Πρέμιερ Λιγκ, με τον Χαβιέ Μασεράνο να φοράει την κόκκινη φανέλα.

Ντέλε Άλι
Στη League One αγωνιζόταν ο Άγγλος μέσος μέχρι τη σεζόν 2014-15, φορώντας τη φανέλα της Μίλτον Κέινς Ντονς. Στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης σεζόν, ο Ντέλε Άλι ήταν πρωταγωνιστής στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το Λιγκ Καπ, σε έναν αγώνα που είχαν παρακολουθήσει σκάουτερ της Λίβερπουλ και της Μπάγερν. Ωστόσο, η Τότεναμ ήταν αυτή που κινήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και στην τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου – τότε – μέσου. Μέχρι το τέλος της σεζόν τον άφησε στην Μίλτον Κέινς Ντονς, ώστε να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και το καλοκαίρι τον έκανε κάτοικο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Άλβαρο Αρμπελόα
Το καλοκαίρι του 2006 ο Ισπανός αμυντικός πήγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, καθώς στη «βασίλισσα» δεν υπήρχε θέση στο ρόστερ. Στη Γαλικία έμεινε για έξι μήνες, καθώς οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ. Ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε το συμπατριώτη του στο Άνφιλντ και κατάφερε να τον πάρει στις 31 Ιανουαρίου 2007. Ο Ισπανός δεξιός μπακ μετακόμισε στην Αγγλία, όπου παρέμεινε για δυόμιση χρόνια, πριν επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Ρεάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα