Η Μονακό επιστρέφει στο... παρελθόν

Η Μονακό επιστρέφει στο... παρελθόν

Gazzetta team
Η Μονακό επιστρέφει στο... παρελθόν

bet365

Ο Ζαρντίμ επέστρεψε στον πάγκο της Μονακό στη θέση του Ανρί, ο οποίος πρωτίστως πλήρωσε τα λάθη της διοίκησης.

Ο Τιερί Ανρί άντεξε μόλις 3,5 μήνες στο τιμόνι της Μονακό. Η διοίκηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, όμως στην ουσία τα δικά της λάθη έχουν φέρει το σύλλογο στο χείλος της καταστροφής. Ο Ζαρντίμ είχε εκφράσει εδώ και μήνες τον προβληματισμό του για τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου και το διαζύγιο ήταν κατά κάποιο τρόπο διαγεγραμμένο.

Όταν ο Πορτογάλος αποχώρησε ο Ανρί ήταν ο εκλεκτός. Είχε παίξει στην Μονακό, σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση στην Αγγλία ως αναλυτής του Sky Sports έδειχνε ότι έχει το όραμα και τις γνώσεις να πετύχει, ενώ και η περίοδός του ως βοηθός του Μαρτίνεθ στον πάγκο του Βελγίου κρίθηκε επιτυχημένη. Η επιλογή ήταν σαφής: κανένας δεν θα έχανε από αυτή τη συμφωνία.

Βέβαια, κανένας δεν μπορούσε να περιμένει και αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Ζαρντίμ άφησε την ομάδα στην προτελευταία θέση, όπου την ξαναβρίσκει μετά τη θητεία του Ανρί. Σαν να μην έφτανε αυτό ο τελευταίος την άφησε και εκτός Κυπέλλο (αλλά στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ). Από την πρώτη στιγμή ο Ανρί είχε πει ότι αυτό το ρόστερ δεν έχει τους παίκτες που θα του επιτρέψουν να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει.

Η διοίκηση παραδέχθηκε μόνο μετά την απόλυσή του ότι βρίσκεται σε πορεία διόρθωσης της μεταγραφικής πολιτικής και όντως τον στήριξε με έμπειρους παίκτες, που ο ίδιος είχε ζητήσει. Ο Ανρί, όμως, έφτασε στο σημείο να έρθει σε ρήξη με πολλούς από τους παίκτες της πρώτης ομάδας και η σχέση τους έδειχνε τελειωμένη. Έπαιξε και αυτό ρόλο στην απόφαση για την απόλυσή του.

Τώρα, ο σύλλογος προσπαθεί να φέρει πίσω και τον Λουίς Κάμπος, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην Λιλ, αλλά την περίοδο 2013-16 ήταν πίσω από την άκρως επιτυχημένη μεταγραφική πολιτική των Μονεγάσκων. Έφυγε, στη θέση του ήρθε ο Εμενάλο από την Τσέλσι, όμως αυτή η σχέση μέχρι δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Είμαι έτοιμος να αναλάβω την προσωπική ευθύνη για την... πρόωρη απόλυση του Ζαρντίμ», τόνισε ο πρόεδρος Βασίλιεβ.

Ο Ρώσος ευχαρίστησε τον Ανρί για την προσφορά του, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Μονακό δεν είχε το χρόνο που χρειαζόταν ο Γάλλος τεχνικός και ότι το περασμένο καλοκαίρι οι παίκτες που πουλήθηκαν για πολλά εκατομμύρια ευρώ δεν αντικαταστάθηκαν. Τώρα, θα ακολουθήσουν «σημαντικές επενδύσεις» μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. Το ταλέντο είναι πλούσιο στο Μόντε Κάρλο, όμως χρειάζεται και η εμπειρία. Και η Μονακό το καταλαβαίνει με τον δύσκολο τρόπο.

Η σωτηρία δεν απέχει πολλούς βαθμούς και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στη σεζόν για να σώσει κάτι η Μονακό. Υπάρχει και το Λιγκ Καπ, προκειμένου να έρθει η Ευρώπη. Η προτεραιότητα, όμως, αυτή τη στιγμή είναι άλλη: να επανέλθει ο σύλλογος στο σωστό μονοπάτι. Και η διοίκηση πήρε την απόφαση ότι αυτό θα γίνει μόνο με την... επιστροφή στο παρελθόν, όπως δείχνουν και οι επιλογές των Ζαρντίμ και Κάμπος. Το αν αυτή είναι η σωστή επιλογή θα πρέπει να περιμένουμε να το μάθουμε.

 

Τελευταία Νέα