Η Ντόρτμουντ δεν... τρέμει

Η Ντόρτμουντ δεν... τρέμει

Gazzetta team
Η Ντόρτμουντ δεν... τρέμει

bet365

Η Ντόρτμουντ υποχρέωσε την Λειψία στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στη σεζόν και διατήρησε τη διαφορά των 6 βαθμών από την Μπάγερν.

Μετά τη νίκη της Μπάγερν η πίεση ήταν τεράστια για την Ντόρτμουντ. Ο Ρόις έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή με πρόβλημα στον αστράγαλο, οι κεντρικοί αμυντικοί των Βεστφαλών ήταν όλοι πλην ενός (Ντιαλό) τραυματίες, όμως η Μπορούσια κατάφερε ό,τι κανένας άλλος φέτος στην Bundesliga: κέρδισε την Λειψία στην έδρα της.

«Αυτή τη στιγμή τρέχουμε τον δικό μας αγώνα», τόνισε ο ευτυχής Μίχαελ Τσορκ. «Δεν καθορίζουμε την πορεία μας μέσω της Μπάγερν», ξεκαθάρισε ο τεχνικός διευθυντής της Ντόρτμουντ. «Δεν αρχίσαμε να τρέμουμε». Ο φόβος της κατάρρευσης πάντα ελλοχεύει σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όταν λείπεις τόσα χρόνια από την κορυφή και ψάχνεις τη σταθερότητα μέσω αλλεπάλληλων αλλαγών προπονητών η ανασφάλεια είναι υπαρκτή.

Τέτοια παιχνίδια, όμως, και τέτοιες «άσχημες» νίκες είναι εκείνες που στο τέλος θα κάνουν τη διαφορά. Ειδικά όταν έρχονται με τον Βάιγκλ στο κέντρο της άμυνας, τον Γκέτσε στην κορυφή της επίθεσης και τον Φίλιπ στον ρόλο του Ρόις. «Φυσικά και παρακολουθήσαμε το παιχνίδι της Μπάγερν», τόνισε ο Λουσιέν Φαβρ. «Βλέπουμε, όμως, πάντα και άλλα παιχνίδια. Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία: κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Ο Ελβετός τεχνικός έχει καταφέρει να κάνει θαύματα, όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να ευχαριστεί τρία πράγματα: τον Μπούρκι, την τύχη και τον Βίτσελ. Η σειρά δεν είναι καθόλου τυχαία. «Φωτιά», χαρακτήρισε ο Φαβρ την τελευταία φάση της αναμέτρησης, όταν η Λειψία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπούρκι είδε την μπάλα να περνάει άουτ και το πανηγύρισε με μία κραυγή για να διώξει την πίεση.

Ο Ελβετός τερματοφύλακας είναι φέτος από τους κυριότερους λόγους που η Μπορούσια βρίσκεται στην κορυφή και στο +6 από την Μπάγερν. «Ο Βάιγκλ κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε ότι θα τα βγάλω όλα», αποκάλυψε ο Μπούρκι, που φώναζε συνεχώς στους συμπαίκτες του, καθοδηγώντας τους. Η μεγάλη διαφορά των Βεστφαλών φέτος είναι ότι βρήκαν ηγέτες σε όλες τις γραμμές. Εκεί που προέκυψε κενό εμπειρίας στην άμυνα, βγήκε μπροστά ο Μπούρκι, που με τους Βίτσελ και Ρόις μπορούν να «τραβήξουν» τους υπόλοιπους.

«Απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ντόρτμουντ πρέπει να σκοράρεις», μουρμούρισε ο Ραλφ Ράγκνικ. Ο τεχνικός της Λειψίας έμεινε με το στόμα ανοιχτό με κάποιες από τις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του. «Είναι κρίμα που δεν το καταφέραμε». Η Μπορούσια, όμως, ξεπερνάει ένα-ένα όλα τα μεγάλα εμπόδια στο δρόμο για τον πρώτο τίτλο μετά το 2012. Άλλωστε, μόνο εκείνη τη σεζόν είχε περισσότερους πόντους σε αυτό το σημείο της σεζόν (46 αντί 45)...

 

Τελευταία Νέα