Πρωταθλήτριες χειμώνα που δεν κατέκτησαν τον τίτλο

Πρωταθλήτριες χειμώνα που δεν κατέκτησαν τον τίτλο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις ομάδες από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, όμως δεν κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες.

Νόριτς (1992-93)
Τρεις βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Μπλάκμπερν και πέντε βαθμούς πάνω από την τρίτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τα «καναρίνια» μετά την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής (τότε η Πρέμιερ Λιγκ είχε 22 ομάδες). Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, η Νόριτς μάζεψε μόλις δύο βαθμούς, με αποτέλεσμα να πέσει στην τρίτη θέση, όπου ήταν και η τελική της κατάταξη στο πρωτάθλημα. Την πρώτη Πρέμιερ Λιγκ κατέκτησε με άνεση η Γιουνάιτεντ, τερματίζοντας 12 (!) βαθμούς πάνω από τη Νόριτς.

Νιουκάστλ (1995-96)
Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν οι «καρακάξες», που στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονταν στο +10 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο συνεχόμενες ήττες της Νιουκάστλ στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου έβαλαν για τα καλά στο κόλπο του τίτλου τους «μπέμπηδες», ενώ δύο ακόμη σερί ήττες των πρωτοπόρων από Άρσεναλ (32η αγων.) και Λίβερπουλ (33η αγων.) έβαλαν την ομάδα του Φέργκιουσον σε θέση οδηγού στην κούρσα του πρωταθλήματος, κρατώντας την πρωτιά μέχρι το τέλος και τη Νιούκαστλ να τερματίζει δεύτερη.

Άρσεναλ (1996-97)
Αν και ήταν μαζί με την Λίβερπουλ στους 36 βαθμούς, η Άρσεναλ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, καθώς υπερίσχυε στην ισοβαθμία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ήταν πίσω δύο πόντους, όμως πολύ γρήγορα έκανε την ανατροπή, μετά τις απώλειες βαθμών των «κανονιέρηδων» από Άστον Βίλα και Σάντερλαντ. Από την 23η αγωνιστική κι έπειτα, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν στην κορυφή και δεν έπεσαν ποτέ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997-98)
Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε η Άρσεναλ την Γιουνάιτεντ ένα χρόνο μετά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα και μάλιστα ήταν στο +10 από τους «κανονιέρηδες», που ήταν στην έκτη θέση (!) πίσω από Μπλάκμπερν, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Λιντς. Σε τέσσερα παιχνίδια (23η έως 26η αγωνιστική) η ομάδα του Φέργκιουσον πήρε μόλις δύο βαθμούς, με την Άρσεναλ να πλησιάζει επικίνδυνα και στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 30η αγωνιστική να παίρνει κεφάλι, καθώς επικράτησε με 1-0 μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Το φινάλε βρήκε την Άρσεναλ πρωταθλήτρια και την Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση.

Τσέλσι (1998-99)
Οι «μπλε» μοιράζονταν την πρώτη θέση μαζί με την Άστον Βίλα, όμως υπερίσχυαν στην ισοβαθμία, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ακολουθεί δύο πόντους πίσω. Μια ήττα της Τσέλσι από την Άρσεναλ την 23η αγωνιστική έδωσε την ευκαιρία στους «μπέμπηδες» να πάρουν κεφάλι. Στη συνέχεια η κούρσα του τίτλου έγινε υπόθεση για δύο (Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ), με την ομάδα του Φέργκιουσον να στέφεται πρωταθλήτρια (ήταν η χρονιά του τρεμπλ) και την Τσέλσι να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Νιουκάστλ (2001-02)
Για μία ακόμη φορά οι «καρακάξες» ήταν πρωταθλήτριες χειμώνα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως έμειναν μακριά από τον τίτλο. Στη 19η αγωνιστική βρίσκονταν τρεις βαθμούς πάνω από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, όμως το φινάλε τις βρήκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και 16 πόντους μακριά από την κορυφή. Πρωταθλήτρια Αγγλίας στέφθηκε η Άρσεναλ, ενώ η Νιουκάστλ μέτρησε πέντε ήττες και πέντε ισοπαλίες στο δεύτερο γύρο, κατρακυλώντας στη βαθμολογία.

Άρσεναλ (2002-03)
Δύο πόντους πάνω από την Τσέλσι και τέσσερις πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η Άρσεναλ στο τέλος του πρώτου γύρου. Οι «μπλε» έμειναν πίσω στο κυνήγι του τίτλου, αντίθετα με την ομάδα του Φέργκιουσον που ακολουθούσε κατά πόδας και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Μετά το μεταξύ τους 2-2 στην 35η αγωνιστική, η Άρσεναλ έφερε ισοπαλία με την Μπόλτον και ηττήθηκε από την Λιντς. Έτσι, έπεσε από την κορυφή και ο τίτλος κατέληξε στην Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2003-04)
Το «γαϊτανάκι» των δύο αντιπάλων συνεχίστηκε ξανά, για δεύτερη σερί χρονιά. Η ομάδα του Φέργκιουσον είχε ισχνό προβάδισμα ενός πόντου από την Άρσεναλ, μετά τη 19η αγωνιστική, όμως στο δεύτερο γύρο κατέγραψε απογοητευτική πορεία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε έξι ήττες στο δεύτερο μισό, αντίθετα με τους «κανονιέρηδες», που ήταν σαρωτικοί και κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα, μένοντας στην ιστορία ως “invincibles”.

Λίβερπουλ (2008-09)
Δέκα χρόνια πριν το φετινό άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, η Λίβερπουλ ήταν ξανά στην πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Μόνο που τότε είχε διαφορά μόλις ενός πόντου από Τσέλσι και Γιουνάιτεντ, χάνοντας την πρωτοπορία σχεδόν με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Αν και πάλεψαν μέχρι τέλους, οι «κόκκινοι» δεν μπόρεσαν ποτέ να βρεθούν ξανά στην κορυφή, χάνοντας τον τίτλο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Άρσεναλ (2013-14)
Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη 19η αγωνιστική, όμως πολύ γρήγορα υποχώρησαν και ο τίτλος εξελίχθηκε σε υπόθεση για τρεις. Λίβερπουλ, Σίτι και Τσέλσι. Πρώτη το νήμα έκοψε η Μάντσεστερ Σίτι, εκμεταλλευόμενη τη νίκη της Τσέλσι επί της Λίβερπουλ, μέσα στο Άνφιλντ. Η Άρσεναλ, τουλάχιστον, τερμάτισε τέταρτη, κερδίζοντας μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα