Dare to Fabio Quagliarella!

Dare to Fabio Quagliarella!

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Dare to Fabio Quagliarella!

bet365

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα έχει κάνει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να μοιάζει μικρός και συνεχίζει να χαράζει το ονομά του στην ιστορία της Serie A πιάνοντας τον Μπόμπο Βιέρι.

Dare to Zlatan λέει το μότο του Σουηδού υπερπαίκτη που πέρασε πολλά χρόνια στην Ιταλία με Μίλαν, Γιουβέντους, Ιντερ. Ο Ibra πέτυχε εκπληκτικά γκολ με τη φανέλα και των τριών μεγάλων της Ιταλίας, πώρωσε τους τιφόζι, όμως όσοι παρακολουθούν στενά την Serie A, ξέρουν ότι ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα έχει βάλει τεμάχια που του επιτρέπουν να την πει στον Ζλάταν. Ο βετεράνος και γυρολόγος επιθετικός είναι γνωστός ως ο τύπος που βάζει μόνο γκολάρες και στο πρόσφατο ματς με την Κιέβο στο Marassi έβαλε ακόμα μια και ταυτόχρονα έγραψε ιστορία βρίσκοντας δίχτυα με την Σαμπντόρια σε 8 σερί ματς του Campionato. Ποιος ήταν ο τελευταίος Ιταλός που το είχε κάνει; Είπαμε, ο Βιέρι.

Στο τέλος του Γενάρη κλείνει τα 36, όμως μέσα στο γήπεδο δεν το παίρνεις χαμπάρι. Με work-ethic που θα ζήλευαν οι περισσότεροι, ο Don Fabio διατηρείται σε εκπληκτική κατάσταση και μαζί με το φονικό ένστικτο παραμένει φόβος και τρόμος για τις άμυνες και τους πορτιέρι. Από τη μέρα που η Κιέβο πήρε προπονητή τον Μίμο Ντι Κάρλο, είχε επιστρέψει στο mode του 'σπάω αρχ***α' σε κάθε αντίπαλο και ανάμεσα στις ομάδες που δεν κατάφεραν να την νικήσουν ήταν οι Νάπολι και Λάτσιο, όμως με την Σαμπ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο.

Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα από την ώρα που η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Στέφανο Σορεντίνο μέχρι να καταλάβει ο σχολιαστής πως ακριβώς μπήκε το γκολ. Ο Γκαστόν Ραμίρες εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουαλιαρέλα με ένα τρελό scorpion-kick τακουνάκι έκανε την αρχή για την πρώτη ήττα των Βερονέζων ύστερα από επτά αγώνες. «Αυτή η στιγμή μαγείας από τον Κουαλιαρέλα άλλαξε όλο το ματς» είπε μετά το ματς προπονητής της Κιέβο. Ηταν το 8ο διαδοχικό ματς στο οποίο παίζει και σκοράρει ο πρώην διεθνής άσος.

Το όλο στόρι ξεκίνησε στις 28 Οκτωβρίου στο San Siro με την Μίλαν και συνεχίστηκε κόντρα σε Τορίνο, Τζένοα, Μπολόνια, Λάτσιο, Πάρμα, Εμπολι. Ο Κουλιαρέλα έγινε ο πρώτος Ιταλός μετά τον Βιέρι το 2002 που σκοράρει σε 8 σερί ματς στην Serie A στην οποία φέτος έχει φτάσει ήδη τα 11 γκολ και έχει προλάβει να δώσει και 5 ασίστ. Το εκπληκτικό στην ιστορία είναι ότι η Κιέβο εξελίσσεται σε αγαπημένο του θύμα για να πετυχαίνει υπερτεμάχια καθώς παλαιότερα είχε σκοράρει σε βάρος των Βερονέζων με ανάποδο ψαλίδι σαν παίκτης της Γιουβέντους, ενώ τη σεζόν 2006-07 είχε βάλει το καλύτερο από τα 13 γκολ του με την Σαμπ σε βάρος τους με αδιανόητο βολέ λίγο πιο μπροστά από τη σέντρα.

Η γκολάρα και το ρεκόρ σημειώθηκαν μόλις μερικές μέρες αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Σαμπ μέχρι το 2020 γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος έχει βάλει τα 11 από τα 31 γκολ των Blucerchiati στην Serie A, στην οποία είναι ο Νο1 εν ενεργεία σκόρερ, με 135 τέρματα ύστερα από 416 εμφανίσεις. Σε αυτή την ηλικία είναι αυτό που οι Εγγλεζάδες λένε evergreen και αν συνεχίσει να σκοράρει με αυτό τον ρυθμό δεν αποκλείεται να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του που είναι η περσινή με 19 γκολ.

Στα 36 του ο Κουαλιαρέλα αποδεικνύεται πιο killer από ποτέ και εκτός από το ότι μπορεί να κάνει dare-to-Zlatan, δικαιώνει τους τιφόζι της Γιουβέντους για το 'ho visto Quagliarella' που είχαν βγάλει όταν έπαιζε στην ομάδα τους...

Ho visto Quagliarella!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης