Ο Mr. «χρυσή αλλαγή»

Ο Mr. «χρυσή αλλαγή»

Ο Mr. «χρυσή αλλαγή»

bet365

Ως ποδοσφαιριστής πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και τώρα επιστρέφει στο ίδιο μέρος για να δώσει λύση, ως υπηρεσιακός προπονητής. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παιχνίδια, που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπήκε ως αλλαγή και στα τελευταία λεπτά έδωσε τη νίκη στους «μπέμπηδες».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 2-1 (7/1/2007)
Κάθε άλλο παρά υποτίμησε το παιχνίδι για τον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας η Γιουνάιτεντ, καθώς παρατάχθηκε κανονικά με Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Γκιγκς και Φέρντιναντ. Ωστόσο, οι «χωριάτες» αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, κρατώντας μέχρι τέλους την ισοπαλία (Λάρσον, Μπάρος). Στο 78’, ο Φέργκιουσον πέρασε στο παιχνίδι τον Σόλσκιερ και δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά. Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε το 2-1 στις καθυστερήσεις και χάρισε στους «μπέμπηδες» την πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 3-0 (23/10/2001)
Για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων, οι «κόκκινοι διάβολοι» τα είχαν βρει σκούρα στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στην ελληνική ομάδα. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε αποκρούσει πέναλτι του Φαν Νιστελρόι, με τον Φέργκιουσον να αποφασίζει να ρίξει στη μάχη τον Σόλσκιερ, στο 73’. Ο Νορβηγός δεν άργησε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τη Γιουνάιτεντ, σκοράροντας έξι λεπτά αργότερα, για το 1-0. Από ‘κει και πέρα οι γηπεδούχοι «λύθηκαν», φτάνοντας στο τελικό 3-0, με δύο γκολ στο φινάλε από τους Γκιγκς και Φαν Νιστελρόι.

Μπορντό – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (7/3/2000)
Για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ακόμη εκτός έδρας γκέλα (είχε ηττηθεί νωρίτερα από την Φιορεντίνα). Η Μπορντό προηγήθηκε νωρίς με τον Παβόν, όμως γρήγορα ο Κιν έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Βλέποντας το παιχνίδι να πηγαίνει προς την ισοπαλία, στο 83’ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σόλσκιερ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα σκόραρε, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 1-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 2-1 (26/5/1999)
Το γκολ της ζωής του! Το γκολ που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά της Γιουνάιτεντ και την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από 31 χρόνια. Ο τελικός με το πιο συγκλονιστικό φινάλε στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ είχε για πρωταγωνιστές τις δύο αλλαγές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Τέντι Σέριγχαμ ήταν αυτός που στο 91’ ισοφάρισε το τέρμα του Μπάσλερ από το 6ο λεπτό, ενώ ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε το 2-1 στο 93’ (είχε μπει στο ματς στο 81’), ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή και χαρίζοντας το τρόπαιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1 (24/1/1999)
Στην πορεία προς το τρεμπλ εκείνης της σεζόν, ο Σόλσκιερ δεν ολοκλήρωσε ανατροπή στις καθυστερήσεις μόνο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στον 4ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί πολύ νωρίς στο Ολντ Τράφορντ με το γκολ του Όουεν και κρατούσε τη νίκη-πρόκριση μέχρι το φινάλε. Ο Φέργκιουσον πέρασε στο 81’ τον Νορβηγό φορ στο παιχνίδι και αφού ο Γιορκ ισοφάρισε σε 1-1 στο 88’, στις καθυστερήσεις ο Σόλσκιερ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα