Κόκκινοι... διάβολοι

Κόκκινοι... διάβολοι

bet365

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται στο Άνφιλντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πιο πρόσφατους ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Μάικλ Όουεν
Το παιδί-θαύμα της Λίβερπουλ, που πριν καν ενηλικιωθεί είχε τρελάνει κόσμο με τα επιτεύγματά του. Το 2001, μόλις στα 22 του, οδήγησε τους «κόκκινους» στην κατάκτηση του τρεμπλ (κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ, κύπελλο ΟΥΕΦΑ), ενώ την ίδια χρονιά ο ίδιος έγινε κάτοχος της Χρυσής Μπάλας. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε από τότε να τον κάνει τον επόμενο “galactico” και τα κατέφερε το 2004. Στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Όουεν έμεινε μόλις για να χρόνο, πριν επιστρέψει στην Αγγλία, για λογαριασμό της Νιούκαστλ. Οι σοβαροί τραυματισμοί του στο γόνατο δεν του επέτρεψαν ποτέ να αποδώσει όπως παλιά, με τις «καρακάξες» να τον αφήνουν ελεύθερο το 2009. Τότε, εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον απέκτησε με ελάχιστο κόστος, ως μια back up λύση. Ο Άγγλος επιθετικός έμεινε για τρία χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, κατακτώντας μία φορά την Πρέμιερ Λιγκ, που τόσο έλειπε από τη συλλογή του.

Πολ Ινς
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον πήρε από την Γουέστ Χαμ το 1989, με τον Άγγλο μέσο να είναι αναντικατάστατο μέλος της ομάδας που κατέκτησε την πρώτη Πρέμιερ Λιγκ, το 1993. Μετά από συνολικά 281 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πολ Ινς πήρε μεταγραφή για την Ίντερ το 1995. Ωστόσο, τα πράγματα στους «νερατζούρι» δεν εξελίχθηκαν όπως και ο ίδιος θα ήθελε, με την Λίβερπουλ, το 1997, να κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει και τελικά να τον κάνει δικό της. Στο Άνφιλντ έμεινε για δύο χρόνια και μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο, κάτι που τον καθιστά ως το μοναδικό ποδοσφαιριστή, που έγινε αρχηγός και στις δύο ομάδες. Σε ένα ματς Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ, τη σεζόν 1998-99, πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, κάτι που έκανε έξαλλους τους φίλους της πρώην ομάδας του.

Πίτερ Μπίρντσλεϊ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε το 1982 από τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, όμως ο ίδιος φόρεσε τη φανέλα των «μπέμπηδων» μόλις σε ένα παιχνίδι Λιγκ Καπ. Αφού αρχικά επέστρεψε στον Καναδά και στην πρώην ομάδα του, στη συνέχεια γύρισε στην Αγγλία, για λογαριασμό της Νιουκαστλ. Το 1987, η Λίβερπουλ δαπάνησε ένα ποσό-ρεκόρ για την εποχή (1,9 εκατ. λίρες) για να τον κάνει δικό της. Ο Πίτερ Μπίρνσλεϊ παρέμεινε στο Άνφιλντ για τέσσερα χρόνια και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία των «κόκκινων», το 1990.

Φιλ Τσίσναλ
Μέχρι και σήμερα παραμένει ο τελευταίος παίκτης που πήρε μεταγραφή από τη μία ομάδα στην άλλη. Πότε συνέβη αυτό; Πριν από περίπου μισό αιώνα. Ο Άγγλος φορ ξεκίνησε την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε για μία πενταετία, μέχρι τα 22 του. Το 1964, η Λίβερπουλ τον έκανε δικό της, δαπανώντας 25 χιλιάδες λίρες, ένα ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί από τη μία ομάδα στην άλλη για απόκτηση ποδοσφαιριστή. Με τους «κόκκινους» δεν έκανε σπουδαία πράγματα, αποχωρώντας τρία χρόνια μετά για την Σάουθεντ.

 

Τελευταία Νέα