Διπλή «σφαλιάρα» στη βασίλισσα

Διπλή «σφαλιάρα» στη βασίλισσα

bet365

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπέταξε για δεύτερη φορά την Ρεάλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες, που την ίδια σεζόν έχουν νικήσει δύο φορές τους Μαδριλένους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άγιαξ (1995-96)
Τη σεζόν που τα τρομερά «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ απέκλεισαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό, νωρίτερα είχαν κάνει... πλάκα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρεμιέρα των ομίλων, ο Άγιαξ είχε νικήσει με 1-0 στο Άμστερνταμ (Όφερμαρς), ενώ στην 5η αγωνιστική είχε κάνει ένα άνετο πέρασμα από το Μπερναμπέου. Επικράτησε με 2-0 (Λιτμάνεν, Κλάιφερτ) και «καπάρωσε» την πρωτιά στον όμιλο. Παρά τις δύο ήττες από τον «Αίαντα», η Ρεάλ προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Μπάγερν Μονάχου (1999-2000)
Εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο φάσεις ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη δεύτερη. Τα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν αυτά της 3ης και της 4ης αγωνιστικής, με την Μπάγερν να παίρνει δύο εντυπωσιακές νίκες. Αρχικά με 2-4 μέσα στο Μπερναμπέου (Μοριέντες, Ραούλ – Σολ, Έφενμπεργκ, Φινκ, Πάουλο Σέρτζιο) και στη συνέχεια με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου (Σολ, Έλμπερ, Ζίγκλερ 2 – Ελγκέρα). Μπορεί οι Βαυαροί να έκαναν το «νταμπλ» στον όμιλο, όμως οι δύο ομάδες συναντήθηκαν εκ νέου στα ημιτελικά, όπου η «βασίλισσα» πήρε την πρόκριση και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Γιουβέντους (2008-09)
Στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από το σκάνδαλο Calciopolis και τον υποβιβασμό στη Serie B, η «Μεγάλη Κυρία» εμφανίστηκε σαν να μην είχε περάσει μια μέρα στη φάση των ομίλων. Μπορεί στα παιχνίδια με Ζενίτ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ να είχε απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, όμως κόντρα στην Ρεάλ επικράτησε δύο φορές. Αρχικά, με 2-1 στο Τορίνο (Ντελ Πιέρο, Αμάουρι – Φαν Νιστελρόι) και στη συνέχεια με 0-2 στην Μαδρίτη, χάρις στα δύο γκολ του Ντελ Πιέρο. Αυτές οι δύο νίκες χάρισαν στην Γιουβέντους την πρωτιά στον όμιλο, παρά το γεγονός πως στα υπόλοιπα δικά της ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει το 4/4.

 

Τελευταία Νέα