Ικάρντι, ένα μικρό Φαινόμενο

Ικάρντι, ένα μικρό Φαινόμενο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ικάρντι, ένα μικρό Φαινόμενο

bet365

Ο Μάουρο Ικάρντι πήρε το βραβείο του κορυφαίου της Serie A και στην 6η του σεζόν στην Ιντερ κατάφερε να πιάσει μέσο όρο σκοραρίσματος που παραπέμπει σε Φαινόμενο.

Καθαρό φορ. Ενας τύπος παίκτη που φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο σπάνιος να τον βρεις στην αγορά στις μέρες μας. Το πιο δύσκολο, βασικά, για τις ομάδες είναι όχι να βρουν το ρευστό για να αφοράσουν φορ αλλά απλά το να βρουν φορ. Η Ιντερ δεν είναι ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες, καθώς από το 2013 έχει στο ρόστερ της τον Μάουρο Ικάρντι. Στους Nerazzurri, τα τελευταία χρόνια τη θέση αυτή είχαν παίκτες-πραγματικά αστέρια, ανάμεσα στους οποίους ίσως ο κορυφαίος φορ που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι. Ο Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο Ντα Λίμα, πιο γνωστός ίσως ως 'Το Φαινόμενο'.

Υστερα από το πέρασμα επιθετικών όπως Ερνάν Κρέσπο, Χούλιο Κρους, Σαμουέλ Ετό, από το 2013 στο Meazza κάτοχος της φανέλας με τον αριθμό 9 είναι ο Μάουρο Ικάρντι. Ο άνθρωπος που τράβηξε τα βλέμματα πολλές φορές με την εκτός γραμμών συμπεριφορά, όμως και που πλέον είναι ο capitano και ένας killer με πολύ άγριο ένστικτο. Αν όλα είναι καλά με την υγεία του, είναι απλά θέμα χρόνου να φτάσει τα 123 γκολ με τους Nerazzurri [έχει 118] και να ξεπεράσει τον legend του club αλλά και της Serie A, Κριστιάν Βιέρι.

Οπως έχει πει πρόσφατα ίσως ο κορυφαίος που φόρεσε ποτέ γάντια, ο Τζίτζι Μπουφόν, πολλά πράγματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο τα οποία μπορείς να τα διδαχθείς, όμως το ένστικτο του σκόρερ είναι κάτι το οποίο το έχεις μέσα σου. Ακόμα και αν ο Μάουρο Ικάρντι ήθελε να πάψει να το έχει, θα μπορούσε ακόμα κι έτσι να βάζει γκολ κατά λάθος και το club και οι τιφόζι πρέπει να νιώθουν τρέλα που τον έχουν και που δεν κάνει νερά κάθε τρεις και λίγο για να φύγει - ενώ βάσει της ποιότητάς του θα μπορούσε να το κάνει.

Αν και φέτος του πήρε μερικά ματς για να βρει δίχτυα, μάλλον το έκανε γιατί το καλό πράγμα αργεί. Με το τέρμα που σημείωσε σε βάρος της Ρόμα στο Olimpico, ο Μαουρίτο έπιασε τη συχνότητα σκοραρίσματος που είχε το Φαινόμενο. Καμία ιεροσυλία, οι αριθμοί μιλούν. Στα 118 γκολ είναι ο Αργεντινός ύστερα από 198 αγώνες με την Ιντερ, στα 59 σταμάτησε ο Βραζιλιάνος μύθος, έπειτα από 99 παιχνίδια.

Ικάρντι και Φαινόμενο έχουν μέσο όρο γκολ ανα παιχνίδι 0.60, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο πρώην άσος της Σαμπ έχει ήδη αφήσει πίσω στη σχετική κατηγορία τεράστιους παίκτες της Ιντερ όπως οι Ντιέγο Μιλίτο (0.44), Σαμουέλ Ετό (0.52) και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (0.56). Μοναδικός που είναι πάνω από τον Αργεντινό είναι εκείνος που έχει ακριβώς από πάνω του και στα γκολ, ο Μπόμπο Βιέρι με μέσο όρο 0.65 ανά ματς.

Αν και σε κάποιες φορές το μέλλον του Ικάρντι φάνηκε να είναι αβέβαιο στην Ιντερ, η Ιντερ πλέον ξέρεις ότι ο Μαουρίτο είναι το παρών και μέλλον της. Οπως είπε και στην βραύβευση ως καλύτερος παίκτης της Serie A για τη σεζόν 2017-18. «Οταν η μπάλα έρχεται, πρέπει να είναι έτοιμος». Και μέχρι στιγμής, δείχνει ότι για το γκολ, έχει γεννηθεί έτοιμος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης