Επιστροφή στο... μηδέν

Επιστροφή στο... μηδέν

Gazzetta team
Επιστροφή στο... μηδέν

bet365

Ο Νίκο Κόβατς παραμένει στον πάγκο της Μπάγερν, αλλά κανένας δεν ξέρει μέχρι πότε. Ο Κροάτης συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσης.

«Τώρα, βλέπω τον Κόβατς που παλεύει και που είναι διατεθειμένος να αλλάξει κάποια πράγματα. Μου αρέσει αυτό». Ο Ρουμενίγκε ήταν ο μοναδικός από το κέντρο αποφάσεων της Μπάγερν που δεν είχε εκφράσει την απόλυτη στήριξή του τον προπονητή της Μπάγερν. Τώρα, το έκανε και αυτός πριν λίγες ημέρες στην ετήσια συνέλευση των μελών των Βαυαρών.

Βέβαια, είναι κάπως οξύμωρο ότι αυτές οι αλλαγές στην ουσία είναι... μη αλλαγές, καθώς ο Κόβατς απλά αποφάσισε να κόψει το ροτέισον από εδώ και πέρα, που δεν δούλευε για την ομάδα του και μέχρι ένα σημείο ενοχλούσε τους παίκτες. Η Μπάγερν, όμως, φέτος είναι γεμάτη αντιθέσεις και παράδοξα. Σε αυτή τη συνέλευση τα μέλη έδειξαν στον Χένες και στον Μπόατενγκ ποιους θεωρούν πραγματικά υπεύθυνους για τη φετινή εικόνα της ομάδας.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ρόμα – Ιντερ και σούπερ αποδόσεις στην Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Και δεν είναι ο Κόβατς, αλλά η διοίκηση και οι παίκτες. Άλλωστε, η ιεραρχία στην Μπάγερν έχει αλλάξει και δεν λειτουργεί όπως πρέπει εδώ και καιρό. Η απευθείας γραμμή που έχει η διοίκηση με τους παίκτες, οι οποίοι πολλές φορές της απευθύνονται στην πλάτη του κάθε προπονητή, δεν είναι κάτι υγιές. Η τελευταία εβδομάδα πήγε καλά για τον Κόβατς, που προς το παρόν έχει αποφύγει το ενδεχόμενο απόλυσης.

Στην περίφημη συνέντευξη τύπου των Χένες, Ρουμενίγκε και Σαλιχάμιτζιτς, στην οποία κατηγορήθηκαν όλοι εκτός ομάδας για το χάλι της Μπάγερν, ο πρώτος είχε πει ότι θα υπερασπιστεί τον Κόβατς «μέχρι τέλους». Μετά την ισοπαλία με 3-3 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ πριν λίγες ημέρες αυτή η ατάκα άλλαξε στο «πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε». Ο Σαλιχάμιτζιτς από την άλλη μετά το νίκη επί της Μπενφίκα στο Champions League είπε ότι ο Κόβατς θα είναι στον πάγκο και για το ματς με την Βέρντερ στην Βρέμη.

«Τι θα γίνει αν η Μπάγερν χάσει;», ήταν η επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων. «Θα κερδίσουμε», απάντησε ο Βόσνιος και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η κατάσταση στον πάγκο της Μπάγερν είναι πολύ δύσκολη. Η νίκη όντως ήρθε, όμως κανένας στο Μόναχο δεν μπορεί να πει ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί. Οι δύο τελευταίες νίκες δεν ήρθαν με τόσο πειστικό τρόπο για να αλλάξουν την ατμόσφαιρα.

Αυτή η εβδομάδα αποδείχθηκε πολύ καλή για τον Κόβατς, που συνεχίζει να επιβιώνει, όμως γνωρίζει ότι μέχρι τη χειμερινή διακοπή θα έρθουν πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια σε Champions League και Bundesliga. Ο Κροάτης έφτασε στο σημείο να παίζει το κεφάλι του και να δίνει αγώνα επιβίωσης. Και αν μείνει στη θέση του και κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Το θέμα είναι ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει, τότε πέρα από το ότι η Μπάγερν θα έχει προπονητή με ημερομηνία λήξης δεν θα βρεθεί κανένας, ώστε να γίνει η ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Οι Βαυαροί θα πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι από το μηδέν. Και δυστυχώς, εδώ και καιρό μόνο που κάνουν είναι να επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης...

 

Τελευταία Νέα