Τα… «αστεία» και ο προφήτης

Τα… «αστεία» και ο προφήτης

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την απογοήτευση και τον προβληματισμό που επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την «καυτή» Τούμπα που έχει γίνει... «φιλόξενη» για κάθε αντίπαλο.

Μοιάζει με… πρωταπριλιάτικο αλλά δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει ΚΑΙ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα αυξάνοντας τις δόσεις απογοήτευσης που απλόχερα μοιράζει στους φιλάθλους του τους τελευταίους μήνες.

Ο Δικέφαλος αγνοεί τη νίκη στην Τούμπα από τις 21 Ιανουαρίου όταν και είχε κερδίσει τον Πανιώνιο. Από τότε μετρά μόνο ήττες και μια ισοπαλία (με τον Αρη) γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό τόσο στη διοίκηση όσο και στους οπαδούς της ομάδας που προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Πώς να εξηγήσει κάποιος ακολουθώντας την οδό της λογικής, το γεγονός ότι η ομάδα του Μπόλονι έχασε φέτος 18(!) – καλά διαβάσατε- βαθμούς στην Τούμπα ενώ έχει κερδίσει μακριά από την Θεσσαλονίκη –μεταξύ άλλων ομάδων- την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό.

Το παράδοξο και στην περίπτωση του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι ο ΠΑΟΚ αν και μέτριος μπορούσε να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση. Ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς από τον αντίπαλο του που κατάφερε με δυο φάσεις να πετύχει δυο γκολ και να κερδίσει το παιχνίδι.

 

Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν από το γκολ του Βίλα στο 6΄ που προήλθε από την κακή επιλογή του Χαλκιά στην επέμβαση μετά το σουτ του Ζαμπρέλα. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά η επιπολαιότητα και η έλλειψη σοβαρότητας των παικτών του στην τελική προσπάθεια δεν του επέτρεψε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο.

Η προσπάθεια για ισοφάριση συνεχίστηκε –χωρίς μεγάλη θέρμη είναι αλήθεια- και στο β΄ ημίχρονο αλλά μια λάθος εκτίμηση του Τσιρίλο έδωσε το δικαίωμα στους Ηπειρώτες να σκοράρουν για δεύτερη φορά να σφραγίσουν τη νίκη τους στην Τούμπα κι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η απουσία παικτών όπως ο Γκαρσία, ο Μαλεζάς και ο Φωτάκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Αποδείχθηκε –κι ας κατηγορηθώ ότι κρίνω εκ των υστέρων- ότι δεν ήταν σοφή απόφαση να εκτίσουν και οι τρεις την ποινή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν ικανοί παίκτες να τους αντικαταστήσουν.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί και σ΄ αυτό το παιχνίδι να είχε τον έλεγχο και την υπεροχή αλλά του έλειπαν ουσιαστικά στοιχεία όπως η τελική πάσα και η σωστή εκτέλεση (και άλλα πολλά που δεν απαριθμώ για να μη χάσω το μέτρημα) με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ακούω διάφορα περί ψυχολογίας τα οποία σαφώς και δεν μπορώ να υιοθετήσω. Ακούω και διαβάζω ότι έχουν ψυχολογικό πρόβλημα οι παίκτες όταν εμφανίζονται στην Τούμπα και απελευθερώνονται όταν απομακρύνονται από την Θεσσαλονίκη. Τα θεωρώ αστεία. Ποιο είναι δηλαδή το πρόβλημα τους; Ποιους τους ενοχλεί; Ποιος τους πιέζει; Η ομάδα χάνει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο στην Τούμπα και ο κόσμος στις κερκίδες τραγουδά και χορεύει λες και δεν συμβαίνει τίποτε.

Ας αφήσουν ΟΛΟΙ αυτά τα αστεία περί κακής ψυχολογίας στην άκρη, ας σοβαρευτούν δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ όχι μόνο στα πλει οφ αλλά και στους αγώνες πρωταθλήματος που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου.

Υ. Γ. 1 Ο Γκαρσία με τις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο αποδείχθηκε προφήτης. Σκοπεύω την Τρίτη να αναλύσω τις δηλώσεις του ουρουγουανού που έχει το θάρρος να λεει αλήθειες αδιαφορώντας για το κόστος.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.