Μνημόνιο και επιβίωση!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Μνημόνιο και επιβίωση!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος αφήνει για λίγο τον ΠΑΟΚ και γράφει για την Ελλάδα του μνημονίου και την καθημερινή μάχη για την επιβίωση που θα δίνουν όλοι οι Ελληνες.

Βράδυ Πέμπτης και προσπαθώ να αναπτύξω στο μυαλό μου ένα δυο θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ για να γράψω στη συνέχεια στο blog. Δεν μου «βγαίνει» τίποτε. Έχω μπλοκάρει. Δε μπορώ να συγκεντρωθώ στον Βρύζα, τον Μπόλονι, τον Γκαρσία ή τον Αθανασιάδη.

Η λέξη μνημόνιο –ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που μπήκε στη ζωή μας- δεν μου επιτρέπει να συγκεντρώσω την σκέψη μου στο αντικείμενο μου. Το μυαλό μου είναι «καρφωμένο» σε όσα αποφασίστηκαν για όλους εμάς χωρίς εμάς. Αποφάσισα να γράψω σκόρπιες σκέψεις και προβληματισμούς.

Βλέπω ειδήσεις, διαβάζω εφημερίδες και site για να διαμορφώσω άποψη. Θέλω να ξέρω τι μας περιμένει. Θέλω να καταλάβω μέχρι ποιου σημείου θα φθάσουν οι θυσίες του Έλληνα πολίτη για να αποπληρωθεί αυτό το ρημάδι το δάνειο που τόσο πολλοί θέλουν να μας δώσουν οι τροικανοί και οι συνέταιροι τους.

Τελικά ξέρετε τι κατάλαβα; Ότι άδικα και μάταια προσπαθώ να βγάλω άκρη. Στην ουσία κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς προβλέπει το μνημόνιο και θα ποια θα είναι η κατάσταση στη χώρα μετά από ένα χρόνο. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι δεν έχουν ολοκληρωμένη άποψη ακόμα και οι πολιτικοί αρχηγοί –ο Θεός να τους κάνει- που συμφώνησαν να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας προς ικανοποίηση και τέρψη της Μέρκελ, του Σαρκοζί και των υπολοίπων που ετοιμάζουν οικονομική εισβολή στη χώρα για να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο της.

Τον δικό μας πλούτο δηλαδή. Γιατί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει σε όλους εμάς. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες που όμως δεν θα τον χαρούν ποτέ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Φρόντισαν βλέπετε οι πολιτικοί μας «ηγέτες» να τον ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Αναρωτιέμαι αν όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η σωτηρία της πατρίδας εξαρτάται από τη σύναψη νέου δανείου μπορούν να ζήσουν με 440 ευρώ. Αν θα μπορούσαν δηλαδή να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εισπράττοντας αυτό το ποσό κάθε μήνα.

Είμαι σίγουρος ότι όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποβλακώσουν τον Έλληνα για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωση που του ετοιμάζουν έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους. Δεν περιμένουν να ζήσουν με τους μισθούς πείνας που προβλέπει το μνημόνιο για όλους τους υπόλοιπους.

Αναρωτιέμαι επίσης αν υπάρχει άλλη λύση. Αν μπορούμε δηλαδή να αρνηθούμε το νέο δάνειο και να αναζητήσουμε άλλους τρόπους για να σωθεί η χώρα, να σωθούν οι περιουσίες μας και να διατηρήσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Δεν είμαι όμως αρμόδιος να δώσω απάντηση. Απαντήσεις σ΄ αυτό το ερώτημα υποτίθεται ότι έπρεπε να δώσουν όσοι μας κυβερνούν. Όσοι ψηφίσαμε εμείς για να κυβερνούν. Αυτή στο κάτω - κάτω της γραφής δεν είναι η υποχρέωση τους; Να προτείνουν λύσεις και να φροντίζουν για την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων;

Αντ΄ αυτού βιαστικά –όσοι μας κυβερνούν- συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν να μας ξεπουλήσουν αναγκάζοντας μας να δίνουμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια –ένας Θεός ξέρει πόσα- μάχη για την επιβίωση. Γιατί αυτή θα είναι πλέον η καθημερινότητα μας. Μάχη για την επιβίωση.

Έχετε αντίθετη άποψη;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.