Όταν ξύπνησε, ήταν αργά!
Η κακή μέρα –όπως άλλωστε και η καλή- από το πρωί φαίνεται. Αυτό ακριβώς συνέβη την Κυριακή στην Τούμπα. Το κακό φάνηκε από την αρχή. Πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρξαν ενδείξεις ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ.
Ο αιφνίδιος τραυματισμός του Γλύκου στην προθέρμανση ανάγκασε τον Μπόλονι να τον αντικαταστήσει με τον Κρέσιτς (που λόγω απραξίας άργησε χαρακτηριστικά να βρει ρυθμό στο παιχνίδι) την ώρα που αγωνιωδώς οι επιτελείς του Δικεφάλου αναζητούσαν στις κερκίδες του γηπέδου τον Χαλκιά (ήταν εκτός αποστολής) για να καθίσει ως δεύτερος –όπως κι έγινε- γκολκίπερ στον πάγκο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Ολυμπιακού αποφασισμένους να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους. Και πέτυχαν το στόχο τους ίσως πιο εύκολα απ΄ όσο περίμεναν. Με τους Μιραλάς και Τζιμπούρ σε εξαιρετική κατάσταση, τους Ιμπαγάσα Μοδέστο, Αμπντουν να μοιάζουν με… 6 παίκτες στο κέντρο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γρήγορα δυο γκολ «σκοτώνοντας» την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ.
Μεταξύ των δυο ερυθρόλευκων γκολ καταγράφεται και ο τραυματισμός του Κατσικά που έδωσε τη θέση του στον Μπαλάφα γεγονός που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την λειτουργία της αμυντικής γραμμής που έτσι κι αλλιώς ήταν προβληματική από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Η μηχανή του ΠΑΟΚ παρά τα απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα έστω και αργά πήρε μπρος. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μετά το γκολ του Μιραλάς. Η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται βαριά στην Τούμπα και το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση –πείτε το κι αυτοσυντήρηση- των παικτών του Μπόλονι. Με άξονες τους Γκαρσία και Λαζάρ ο Δικέφαλος προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και μετέφερε το ενδιαφέρον στην περιοχή του Ολυμπιακού.
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, οι παίκτες του κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μέγιερι. Τόσο ο Σαλπιγγίδης όσο και Αθανασιάδης όπως επίσης και ο Γεωργιάδης ήταν καλά μπλοκαρισμένοι από τους ερυθρόλευκους που με έξυπνη τακτική και πάθος που περίσσευε έδειξαν ότι δεν είχαν καμία διάθεση να θέσουν υπό αμφισβήτηση το προβάδισμα τους στο σκορ αντιλαμβανόμενοι ότι ήταν αρκετό για να τους προσφέρει την πολυπόθητη νίκη στην Τούμπα.
Πριν τη λήξη του ημιχρόνου –απίστευτο κι όμως αληθινό- ο Μπόλονι αναγκάστηκε να αντικαταστήσει μετά τον Κατσικά και τον Αθανασιάδη γεγονός που επιβεβαίωσε ότι η τύχη δεν ήταν με τους ασπρόμαυρους.
Ίσως αν το σουτ του Γκαρσία λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου κατέληγε στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού και όχι στη συμβολή των δοκών το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη. Με τα ίσως και τα αν όμως δεν «γυρίζουν» τα παιχνίδια.
Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τη διάθεση –όσο άντεχαν τα πόδια των παικτών του- να πιέσει τον αντίπαλο του αλλά δεν διέθετε τα απαραίτητα όπλα για να αλλάξει τους συσχετισμούς στον αγώνα. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο για τον Μπόλονι σε αντίθεση με το ατέλειωτο οπλοστάσιο που διέθετε στον πάγκο του ο Βαλβέρδε δεν άφηνε περιθώρια για ανατροπές.
Το παιχνίδι θεωρητικά τελείωσε όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λαζάρ. Η αλήθεια είναι ότι είχε τελειώσει νωρίτερα καθώς ο Δικέφαλος από το 70΄ έδειχνε ότι υπέκυπτε στο μοιραίο μη μπορώντας να κάνει αλλιώς.
Υ. Γ. 1 Η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ που θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί αποδεκατισμένος στα επόμενα παιχνίδια. Θα έχουμε χρόνο μέσα στην εβδομάδα να συζητήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι.
Υ. Γ. 2 Οι μεγάλες ομάδες όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουν οφείλουν να βρίσκουν λύσεις και να τα ξεπερνούν. Αυτό ακριβώς θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ.
Υ. Γ. 3 Τα λάθη του ΠΑΟΚ διευκόλυναν το Γιάχο να κάνει τη… δουλειά του. Κακώς δεν απέβαλε τον Αμπντουν με δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν σταμάτησε τη μπάλα με τα χέρια ενώ σαφώς και είναι πέναλτι η ανατροπή του Σαλπιγγίδη στην περιοχή του Ολυμπιακού. Λεπτομέρειες; Ίσως.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
