Ο Λόρενς της… αμαρτίας!

Ο Λόρενς της… αμαρτίας!

bet365

Στην αγαπημένη του σειρά, ο πρωταγωνιστής γίνεται αστέρι του Hollywood, περνώντας από διάφορες περιπέτειες. Ακριβώς, όπως και ο Λίαμ Λόρενς. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη διπλή ζωή του Ιρλανδού άσου του ΠΑΟΚ.

Entourage!

Το πρώτο επεισόδιο μπορεί να ποικίλλει. Η Ιταλία λίγο μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου… Μια κυρία αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα της και να μεταναστεύσει στην Αγγλία. Μια κυρία που λίγα χρόνια μετά θα έφερνε στον κόσμο την μητέρα του Λίαμ Λόρενς. Αν τα χρήματα για τα… εξωτερικά γυρίσματα δεν αρκούν, μπορεί να ξεκινήσει από την Ιρλανδία. Ο Τζίμι Ντίγκινς, παππούς του Λίαμ, ο οποίος αποξενώθηκε από την οικογένεια, όμως θα έπαιζε το ρόλο του στη μετέπειτα εξέλιξη της ιστορίας. Κι αν πάλι, το σενάριο δεν πείσει, μπορούμε να μεταφερθούμε στην Αγγλία.

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 100%

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1981, στο Ρέντφορντ. Τότε, γεννήθηκε ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος μέχρι τα 24 του χρόνια ζούσε τους γονείς στο ίδιο σπίτι που μεγάλωσε. Ένα σπίτι που είχε πάντα πολύ ποδόσφαιρο και μέχρι την εφηβεία περισσότερες απογοητεύσεις, απ’ όσες ικανοποιήσεις. «Έβλεπα τον πατριό μου να παίζει ποδόσφαιρο από τα τέσσερα μου χρόνια. Πήγαινα και τον παρακολουθούσα κάθε εβδομάδα, χωρίς να χάσω αγώνα. Ήμουν από εκείνα τα παιδάκια που κλωτσούσαν τη μπάλα πίσω από το τέρμα στο δίκτυ. Ήξερα ότι αυτό θα κάνω στη ζωή μου».
Δεν θα το έκανε εύκολα, όμως. Όπως ο αγαπημένος του πρωταγωνιστής στο «Entourage» έπρεπε να περάσει από διάφορες διαδικασίες για να το καταφέρει. «Όταν έγινα αρκετά μεγάλος με έγραψε σε ομάδα. Έπαιζα στην Ρέντφορντ από τα εννέα μου χρόνια ως τα 14. Παράλληλα, έπαιζα και στη Νότιγχαμ Φόρεστ και πήγαινα από τη μια ομάδα στην άλλη. Στα 15 του χρόνια με άφησαν ελεύθερο από τη Νότιγχαμ, με απέρριψαν. Τότε, ήρθε ένας σκάουτερ από τη Μάνσφιλντ και με ρώτησε αν θα πάω να δοκιμαστώ. Πήγα, τυχαία το παιχνίδι ήταν με αντίπαλο τη Νότιγχαμ. Έπαιξα δεξί μπακ τότε και προφανώς τους άρεσα. Έτσι, κατάφερα να βρω κατευθείαν ομάδα».

Το ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να γίνεται συνείδηση. Ο Λίαμ Λόρενς θαύμαζε τον Πολ Γκασγκόιν και στην πορεία… χάζευε με ποδοσφαιριστές όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρονάλντο και ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Απίστευτα ταλέντα», θα πει και εμπνευσμένος από τις ιστορίες για τις ατελείωτες ώρες προπόνησης που έκαναν, θα προσπαθήσει και εκείνος να τους μιμηθεί. Έπρεπε να βρει τρόπο να… πιάσει την καλή, όπως ο Στέφεν Κέλι. «Όλοι θέλουν να ζήσουν τη ζωή του. Και νομίζω ότι αυτό πιστεύει και ο κόσμος για μένα. Έπρεπε να αποδεικνύω διαρκώς λάθος όσους με απέρριψαν. Έφτασα στην Premier League, μπήκα στην Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να αποδείξω ότι είμαι αρκετά καλός για να παίζω σε αυτό το επίπεδο».

Making it to the top!

Ο δρόμος από την τρίτη κατηγορία ως τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν μακρύς. Μοιάζει με αυτοκινητόδρομο γεμάτο εξόδους, που αν κάνεις το λάθος και χάσεις το δρόμο σου θα βρεθεί εντελώς εκτός πορείας. Στην αρχή, λάθη δεν υπήρχαν για τον Λίαμ. Μόνο ένας στόχος: Η διάκριση. «Είχα μια πολύ δυνατή οικογένεια πίσω μου. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Θα έβγαινα μία φορά κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες και πάλι θα μου γκρίνιαζαν. Πού πάω, τι ώρα θα γυρίσω, πού θα κοιμηθώ; Όταν έχεις μια τέτοια οικογένεια, σε βοηθάει να μην ξεφύγεις, να μείνεις στις ράγες». Και η αλήθεια είναι ότι έμεινε…

Στα πέντε χρόνια που έπαιξε για την Μάνσφιλντ μόλις μια φορά βγήκε εκτός ωραρίου, εθεάθη σε κλαμπ δύο μέρες πριν από επίσημο αγώνα και αποκλείστηκε από το προσεχές ματς. Η απολογία του συμπεριλάμβανε κι ένα μπλουζάκι «συγγνώμη» προς τους οπαδούς, με το οποίο εμφανίστηκε στο γήπεδο. Η επόμενη φορά που θα απασχολούσε για την εξωγηπεδική του ζωή ήταν πιο σοβαρή, αλλά δεν επιδεχόταν τιμωρίας. Το 2002 θα χάσει όλο το δεύτερο μισό της χρονιάς, όταν γυρνώντας από νυχτερινή διασκέδαση θα τρακάρει με το αυτοκίνητό του. «Ήμουν στα γενέθλια ενός φίλου μου και γύρω στις 2π.μ. επέστρεφα σπίτι μου. Πήρα μια στροφή πολύ γρήγορα και γλίστρησε το αυτοκίνητο. Χτύπησε σε έναν τοίχο και με γύρισε πίσω στο δρόμο. Η πόρτα διέλυσε το χέρι μου. Ήταν φρικτό. Ένιωθα ότι τα είχα καταστρέψει όλα».

Η καριέρα του δεν καταστράφηκε. Το χειρότερο που του συνέβη ήταν τα… υψηλά ασφάλιστρα που έπρεπε να πληρώνει για τα επόμενα χρόνια της ζωής του. «Εκεί τρώω όλα μου τα λεφτά. Καταραμένες ασφάλειες», λέει αστειευόμενος, αφού η καριέρα του θα έπαιρνε τέτοια εξέλιξη που ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν. Μια εξέλιξη που έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 10 Οκτωβρίου του 2009 κι αφού από τον Φεβρουάριο του 2006, ο Λίαμ Λόρενς είχε γίνει διεθνής με την Ιρλανδία. «Ήταν μια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ένα ματς μπροστά σε 80.000 χιλιάδες κόσμου απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, ήταν πέρα από τα όνειρα του αλητάκου από το Νότιγχαμ, που όταν ήταν έφηβος του είπαν πως δεν είναι αρκετά καλός».

Ενδιάμεση δράση!

Ανάμεσα στο πρώτο επεισόδιο της γνωριμίας και εκείνο της καταξίωσης του ήρωα, οι περιπέτειες ήταν πολλές. Ακριβώς, όπως του ήρωα στο «Entourage». Κάθε νέα πρόκληση θα συνδεόταν με μια τρελή στιγμής της ζωής του. Ο ήρεμος Λίαμ Λόρενς θα ζούσε μια μάλλον ετεροχρονισμένη εφηβεία… Η πρώτη μεταγραφή στην καριέρα του έγινε το 2004, όταν η Σάντερλαντ πλήρωσε περίπου 300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπαιξε στην πρώτη κατηγορία, έπαιξε στην Premier League, έπαιξε για ένα από τα είδωλά του. «Ήμουν οπαδός της Μάντσεστερ από τα οκτώ μου χρόνια. Και ο Ρόι Κιν ήταν ένας από τους παίκτες που πάντα θαύμαζα». Η σχέση του με τον Ιρλανδό τεχνικό και με τη Σάντερλαντ θα έληγε άδοξα.

Ο Λόρενς, 24 χρονών τότε, θα μπλεχτεί σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο. Εκείνος και δύο ακόμα συμπαίκτες του θα πρωταγωνιστούν σε βίντεο – που υπάρχει ακόμα στο διαδίκτυο – σε ερωτικές περιπτύξεις με ένα 16χρονο κορίτσι. «Είχα προβλήματα κι έκανα λάθη. Η ηλιθιότητα της νεαρής ηλικίας. Έχουν καταγραφεί όλα μου τα λάθη, έχω πληρώσει γι’ αυτά, αλλά το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να μην τα κάνεις ξανά. Προσπαθώ να τα αφήσω όλα πίσω μου», θα πει μετά από χρόνια, όμως το βίντεο θα σταθεί αφορμή για να φύγει από τη Σάντερλαντ, η οποία άμεσα καταδίκασε το γεγονός. Επισήμως, πάντως, δεν ήταν αυτό που τελείωσε την πορεία του Λίαμ στο «Στάδιο του Φωτός».

«Ποτέ δεν μου είπε ο Ρόι Κιν κάτι για το βίντεο, ποτέ δεν το ανέφερε. Είχαμε μια έντονη διαφωνία στο γήπεδο και μετά πήγαμε στο γραφείο του και είχαμε ακόμα εντονότερη διαφωνία, παραλίγο να πιαστούμε στα χέρια. Την επόμενη μέρα, έφυγα». Θα είχε, όμως, και δεύτερη ευκαιρία… «Ήμουν σε ένα ξενοδοχείο στο Δουβλίνο με την Εθνική ομάδα και υποτίθεται πως όλα ήταν έτοιμα. Υπήρχα, όμως, κάποιες λεπτομέρειες στο συμβόλαιο που δεν μ’ άρεσαν και δεν ήθελα να υπογράψω. Ο μάνατζέρ μου και επόμενος προπονητής μου με έπεισαν ότι η σωστή κίνηση για μένα κι έτσι την έκανα».

Στη Στόουκ Σίτι, όπου μετακόμισε αρχικά με δανεισμό και αργότερα με ελεύθερη μεταγραφή, θα έκανε εκπληκτικά πράγματα. Αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν το 2007-08 και μετά σκόνταψε… Κυριολεκτικά! Ένα βράδυ σηκώθηκε για να πιει νερό και ο Μαξ (σ.σ. το Λαμπραντόρ του) ήταν στις σκάλες. Ο Λίαμ δεν τον είδε, σκόνταψε και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στους συνδέσμους, χάνοντας τη σεζόν. «Δεν είδα στο σκυλί που ήταν ξαπλωμένο στις σκάλες. Προσπάθησα να μην πέσω, γύρισα στον αστράγαλό μου κι έπεσα από τις σκάλες. Ο σκύλος μου δεν έπαθε τίποτα. Θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει, αλλά είναι σώος και ακέραιος».

Επόμενη στάση και επόμενη περιπέτεια, το Πόρτσμουθ. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών του 2010 και παρότι είχε ανανεώσει με την Στόουκ ως το 2013, ο Λίαμ Λόρενς μετακόμισε στο Πόρτσμουθ. Η μεταγραφή του θεωρήθηκε εκπρόθεσμη κατά 12 λεπτά και συνεπώς άκυρη, οπότε χρειάστηκε να μετακομίσει ως δανεικός για ένα χρόνο και μετά με ελεύθερη μεταγραφή. Στο «Fratton Park», τα πράγματα δεν θα του έρθουν όπως τα περίμενε. Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα του συλλόγου θα έχουν ως αποτέλεσμα να παίζει απλήρωτος για μήνες, μέχρι και να μην μπορεί να μάθει το μέγεθος ενός μυϊκού του τραυματισμού, επειδή η ομάδα δεν είχε λεφτά για ακτινογραφία.

Παράλληλα, θα έρθει στην επικαιρότητα ακόμα ένα επεισόδιο εκτός γηπέδων. Σε μια νυχτερινή έξοδο σε παμπ της περιοχής, ο άσος του ΠΑΟΚ θα κουτουλήσει έναν οπαδό της Σαουθάμπτον σε επεισόδιο που θα έχουν και θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο λόγος, ωστόσο, που δεν θα μείνει ούτε στην Πόρτσμουθ θα είναι ο οικονομικός. Τον Ιανουάριο του 2012 έπαιξε στην Κάρντιφ πριν το καλοκαίρι έρθει να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ.

Παράλληλο σύμπαν…

Κάθε επεισόδιο μπορεί να τελειώνει με τον ίδιο τρόπο. Παράλληλα με τον τίτλο του κακού παιδιού που κάνει ξέφρενη ζωή, ο Λίαμ Λόρενς δηλώνει οικογενειάρχης. Με τη Μπέκι είναι μαζί από τα 15 τους χρόνια, αφού οι οικογένειές τους έκαναν παρέα κι εκείνοι ερωτεύτηκαν. Έχουν δύο παιδιά, τον Τόμας και τον Κίαν και τους αρέσει η ήρεμη ζωή. Κινέζικο φαγητό, ταινίες και καμιά βόλτα. «Ξέρω ότι ακούγεται βαρετό, αλλά δεν βγαίνουμε και πολύ. Η πιο έντονη μέρα μας θα είναι αν έχει ωραίο καιρό να κατέβουμε στην παραλία με τα παιδιά και να μαζέψουμε κοχύλια».

Ο Λίαμ το λέει και το πιστεύει! Ανεξάρτητα από τις φήμες, οι οποίες ξεκίνησαν ως δηλώσεις του συμπαίκτη του Στέφεν Χαντ, ότι έχει ωραιοπάθεια και νιώθει σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ… Ανεξάρτητα από την αποκάλυψη του ίδιου συμπαίκτη του, ότι μετά από ένα τρελό ταξίδι στο Λας Βέγκας, ο Λόρενς ήταν από εκείνους που επέστρεψαν με μερικά κακόγουστα τατουάζ. Ίσως, τελικά, εκτός από την αγαπημένη του σειρά, να έχει σχέση και με την αγαπημένη του ταινία. Scarface…

 

Τελευταία Νέα