Το check in του Ιβαν!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Το check in του Ιβαν!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη και τα νέα δεδομένα στον ΠΑΟΚ που θα φέρουν λειτουργικές εξελίξεις και δραστικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στο μικροσκόπιο του Ιβαν Σαββίδη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα όλοι όσοι εργάζονται ή συνεργάζονται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν σκοπεύει να «χαρίσει κάστανα» σε κανέναν. Έχει καταστήσει σαφές σε όλους ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει ως ανώνυμη εταιρία με ιδιοκτήτη που στην χειρότερη περίπτωση δεν θέλει να χάνει χρήματα.

Έδωσε σε όλους ανεξαιρέτως περιθώριο ενός μήνα (από την ημέρα που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα κάνει ταμείο. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και των στελεχών που σήμερα απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Εξαιρούνται από την αξιολόγηση τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και οι ποδοσφαιριστές. Ο Σαββίδης από την παλαιότερη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος και ο χρόνος αξιολόγησης του προπονητή των συνεργατών του και των παικτών μια ομάδας. Θεωρήστε δεδομένο ότι μελλοντικά για κάθε απόφαση που θα αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα θα έχει προσωπική άποψη που πιθανότατα θα καθορίζει και τις εξελίξεις.

Η απόσταση που χωρίζει την Θεσσαλονίκη και το Ροστοφ που είναι η έδρα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων δεν θα αποτελέσει πρόβλήμα. Ο Σαββίδης έχει αποφασίσει να πραγματοποιεί συχνά το ταξίδι όχι μόνο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ αλλά και γιατί είναι δεδομένο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσει επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και μάλιστα αρκετά σημαντικές.

Παράλληλα έχει αναθέσει στους Αντον Καντάρεφ και Μαρία Γκοντσάρεβα (έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα γραφεία της Τούμπας) να γίνουν μέρος της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ προκειμένου να αποκτήσουν γνώση και άποψη προκειμένου να τον ενημερώνουν για όλα όσα αφορούν την ομάδα. Πρόκειται για δυο στελέχη που επί σειρά ετών συνεργάζονται με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο Σαββίδης δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτε στην τύχη. Στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του στην Τούμπα (την προηγούμενη εβδομάδα) έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι στις υπηρεσίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μείνουν όσοι το αξίζουν και όσοι μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα και την φιλοσοφία που θα επιβάλει ο ίδιος.

Αν χρειαστεί να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές και να αλλάξει το σκηνικό όπως αυτό είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν θα διστάσει να το κάνει. Δεν θα υπολογίσει τις συνέπειες που ενδεχομένως θα έχουν τέτοιου είδους κινήσεις. Είναι ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θέλει να το νιώσουν όλοι αυτό. Μέσα κι έξω από την Τούμπα.

Υ. Γ. 1 Μέσα στις προθέσεις του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι να αναθέσει σε ποδοσφαιράνθρωπο το ρόλο του συμβούλου του σε θέματα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα. Ο Σαββίδης θέλει δίπλα του μια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου για να ανταλλάσσει απόψεις. Επιχειρώντας να περιγράψω τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θέλει δίπλα του ο Ιβαν, θα πω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και πιθανότατα δεν θα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Ίσως δεν θα κατοικεί στην Ελλάδα. Κρατήστε το αυτό που σας γράφω. Να το θυμάστε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.