Κλάους έχεις, μην μασάς!

Φώτης Καρακούσης
Κλάους έχεις, μην μασάς!

bet365

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, καρδιοχτύπησε, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη επί του Πανθρακικού. Το έκανε γιατί είχε τον Κλάους. Ο νεαρός επιθετικός με μια γκολάρα στο 57' έκανε το 1-0, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του που πλέον σκέφτεται την ρεβάνς με την Ραπίντ.

Όταν έχεις έναν παίκτη να βάζει την μπάλα στα δίχτυα, ακόμα και άσχημα να παίξεις, θα έχεις ελπίδες και για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς έχει βρει τον δεινό σκόρερ που έψαχνε στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο Κλάους δείχνει ασταμάτητος, καθώς έχει σκοράρει πέντε φορές σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια.

Τελευταίο αυτό κόντρα στον Πανθρακικό, με το οποίο οδήγησε την ομάδα του σε μια αγχωτική νίκη στην πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα. Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, δυσκολεύτηκε πραγματικά κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής, αλλά στο πρωτάθλημα σημασία έχουν οι βαθμοί. Αυτοί κατακτήθηκαν ελέω Κλάους και πλέον όλοι μπορούν να σκεφτούν χωρίς απογοήτευση που θα υπήρξε από μια πιθανή απώλεια, την μεγάλη ρεβάνς με την Ραπίντ στην Αυστρία.

Για την ακρίβεια όπως φάνηκε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, από σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ τους Αυστριακούς είχαν περισσότερο στο μυαλό τους, παρά τους αντιπάλους τους. Αυτό θα μπορούσαν να το πληρώσουν, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ένας Δώνης που από την άλλη βλέπει με μεγάλη χαρά την ομάδα του να κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα στα επίσημα παιχνίδια, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα σε Μπνέι Γιεχούντα (εντός και εκτός), Ραπίντ Βιέννης (εντός) και Πανθρακικό (εντός). Ένα σίγουρα πολύ καλό ξεκίνημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα που υπήρξαν και το καλοκαίρι και την αγωνία κυρίως για το οικονομικό κομμάτι.

Επειδή όμως στον αγώνα δεν έπαιζε μόνος του ο ΠΑΟΚ, αλλά υπήρξε και ο Πανθρακικός. Η ομάδα Σάββα Παντελίδη μπορεί να έχασε αλλά σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Πίεση όσο έπρεπε, κράτησε μακριά από την άμυνα τους παίκτες των γηπεδούχων και θα μπορούσε ειδικά στο πρώτο μέρος να είχε πετύχει κάποιο τέρμα. Δεν το έκανε, δέχθηκε στην επανάληψη και έχασε το ματς, μένοντας μόνο με τις εντυπώσεις.

Το γνωστό μηδέν στο πρώτο μέρος...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και σε αυτό το ματς την μικρή παράδοση που έχει δημιουργήσει και που τον θέλει να μην σκοράρει στο πρώτο μέρος. Έμεινε στο μηδέν, αλλά δεν δέχθηκε κιόλας, κάτι που είχε κάνει στα δύο προηγούμενα με Μπνέι και Ραπίντ στην Θεσσαλονίκη.

Ο «δικέφαλος του βορρά» μπήκε με το μυαλό όπως αναφέραμε να είναι στην Ραπίντ, με συνέπεια οι Θρακιώτες να βγουν μπροστά και να πιέσουν. Μια πίεση που για τους παίκτες του Παντελίδη θα μπορούσε να είχε καρποφορήσει στο 11', αν ο πρώην παίκτης της ομάδας Ρομπέρ, δεν είχε διώξει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Σαρακατσάνου.

Η απάντηση στις ευκαιρίες για τους γηπεδούχους ήρθε στο 26' με τον Μουναφό να διώχνει με την σειρά του στην γραμμή την κεφαλιά του Κατσικά. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 1-0.

Λόρενς, Αθανασιάδης και τρίποντο...

Στην επανάληψη υπήρξε μια επανάληψη του αγώνα με την Ραπίντ, όσον αφορά τα δύο πρόσωπα. Ο Λόρενς που μπήκε αλλαγή έδειξε δραστήριος, έκανε την ασίστ, ο Αθανασιάδης την εκμεταλλεύτηκε και τέλος ο αγώνας. Όλα αυτά έγιναν στο 56'. Ο Κάτσε σέντραρε, ο Βρετανός κατέβασε εξαιρετικά με το κεφάλι προς τον Κλάους που με... κεραυνό έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος, οι γηπεδούχοι γύρισαν στην άμυνα και περίμεναν να τελειώσει το ματς, έχοντας στο μυαλό τους την Ραπίντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Man of the match: Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι παίκτης του αγώνα, εκτός από τον Αθανασιάδη. Ο νεαρός επιθετικός έχει βγάλει το όπλο του και πυροβολεί σε κάθε ματς, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον ΠΑΟΚ στις νίκες. Και το θέμα είναι πως ο μικρός δεν βάζει απλά γκολ, αλλά γκολάρες, όπως το σημερινό ή αυτό με την Ραπίντ στη Τούμπα.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΠΑΟΚ θα μπορούσε αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι να ήταν ο αδύναμος κρίκος. Το γκολ δεν μπήκε, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να αφήνεις τον Πανθρακικό να σου κάνει τόσες φάσεις μέσα στο σπίτι σου.

Στο ύψος του: Εδώ θα βάλουμε έναν παίκτη από κάθε ομάδα. Για τους γηπεδούχους τον Λόρενς που χωρίς να την κουράζει, δείχνει πως πραγματικά ξέρει την άτιμη την μπάλα. Δύο συμμετοχές, δύο ασίστ και δύο νίκες με την βοήθεια του και ακόμα δεν ξέρει καλά-καλά τα ονόματα των συμπαικτών του. Από τους φιλοξενούμενους μπαίνει ο Λαδάκης που πραγματικά ήταν παντού και αν ο Πανθρακικός είχε ισοφαρίσει θα έμπαινε άνετα στην θέση του πολυτιμότερου όποιος και να είχε κάνει το 1-1.

Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρξε στο ματς. Ο Αντίλοβιτς θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα στο γκολ του Κλάους, αλλά το σουτ του πιτσιρικά ήταν τόσο δυνατό που δεν του έδωσε περιθώρια να κάνει αυτό που θα ήθελε.

Το στραγάλι: Πολύ καλός ο Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών. Απέφυγε το λάθος σε ένα ματς βέβαια που του πήγε, μιας και δεν υπήρξε και καμία σημαντική φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Με το μυαλό να είναι στη ρεβάνς κόντρα στην Ραπίντ στην Αυστρία, ο ΠΑΟΚ ναι μεν ήθελε το τρίποντο στην πρεμιέρα, αλλά να μην κουραστεί κιόλας. Το κατάφερε αν και δυσκολεύτηκε λόγω Αθανασιάδη, με τον Πανθρακικό να μένει με την χαρά της καλής εμφάνισης. Από την στιγμή που και τα νέα με τον τραυματισμό του Σαλπιγγίδη δείχνουν να είναι καλά, τότε όλα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι μια χαρά.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο, Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα