«Δεν είμαστε κοντά με Σάλπιγγίδη»

«Δεν είμαστε κοντά με Σάλπιγγίδη»

«Δεν είμαστε κοντά με Σάλπιγγίδη»

bet365

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας μίλησε στους μετόχους της ομάδας στην ανοιχτεί συνέλευση που έγινε στο «Παλατάκι». Ο Βρύζας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την παραμονή του «Σαλπι», αλλά και για τις πωλήσεις παικτών.


Ο Ζήσης Βρύζας μπροστά σε 300-400 μετόχους της ομάδας μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, ενώ δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους
«Υπάρχουν σοβαρά και σημαντικά θέματα. Θέλω 15.000 κόσμο να μπορεί να είναι παρών και να συμμετέχει. Αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη. Θα γίνουν κι άλλες. Προτείνω να γίνει το Σεπτέμβρη. Θέλω να ακούω όλες τις απόψεις. Θα ήθελα να εκθέσω τα βασικά σημεία που τρέχουν. Θα ξεκινήσω από το διοικητικό κομμάτι και θα μιλήσει ο κ. Σακελλάρης».

Ο Στέλιος Σακελλάρης (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ) τόνισε: «Η έναρξη και ύπαρξη λειτουργικών δραστηριοτήτων θα έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Αυτό είναι το διοικητικό, το λογιστήριο, το νομικό... Ο προϊστάμενος λογιστηρίου θα γίνει ο Καγιούδης Γιάννης. Ξεκινήσαμε και την διευθέτηση προσωπικού. Όλα τα άτομα θέλουμε να ξέρουν ρόλο τους. Στο λογιστήριο θα επαναξιολογηθούν τα τέσσερα άτομα που υπήρχαν και έχουν περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να δοθεί σημασία στην επιμόρφωση του προσωπικού. Έχει τελειώσει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.
Φέτος ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος από μόνος του. Θα βλέπουμε τις τυχόν αποκλίσεις και τα έξοδα, αλλά και στα έσοδα που δεν έχουν προβλεφτεί. Στην ΠΑΕ και στο λογιστήριο θα υπάρχουν πλέον διαδικασίες. Υπάρχει δίαυλος του λογιστηρίου με άλλα τμήματα. Σκοπός μας είναι να υπάρχει τρίμηνη αναφορά ελεγμένη από τον ορκωτό λογιστή».

Τον λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος της ΠΑΕ όπου μίλησε για αλλαγές που συντελούνται στο σωματείο. Επίσης αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά της ομάδας

«Μέσα από τα λόγια του κ. Σακελάρη καταλάβατε ότι ήδη έγιναν αλλαγές. Θα κάνω ότι μπορώ να αλλάξουν και συμπεριφορές. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με απόλυτη διαφάνεια. Στόχος είναι να υπάρχει ξεκάθαρη σχέση διοίκησης με όλα τα στελέχη. Ξεκινώντας με την ομάδα σας ενημερώνω ότι παρά το ότι υπήρχε μεγάλο κόστος αλλάξαμε τον προπονητή. Έχω μεγάλη γνώση σε αυτό το κομμάτι. Έκρινα ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή. Προχωράμε με νέα παιδιά στην ομάδα, κάτι που έγινε εδώ και πέντε χρόνια. Από σπίτι σε σπίτι πηγαίναμε γι« αυτά τα παιδιά. Με προπονητές που επιμορφώνονται στο εξωτερικό και με τουρνουά που συμμετέχουν οι ομάδες. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να δώσουμε προσοχή. Γι αυτό τον λόγο έγιναν και οι 40 ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Στην πρώτη ομάδα προωθήθηκαν αρκετά παιδιά. Υπάρχει μαγιά με τους μεγαλύτερους και πιστεύω ότι θα είμαστε το δυνατό ανταγωνιστικότεροι παρά την δύσκολη συγκυρία».

Για τα θέματα αδειοδότησης και ΟΥΕΦΑ: «Είπα ότι έγιναν λάθη από εμάς. Από εκεί και πέρα η αλλαγή φόρου από το 20 στο 45% έφερε εμπόδια. Να έχετε υπόψη σε συμβόλαιο 100 χιλιάδων ο φόρος είναι 73 χιλιάρικα γιατί υπολογίζεται επί των μεικτών. Την ίδια στιγμή εντάθηκαν οι έλεγχοι της ΟΥΕΦΑ που θα μας επέτρεπαν να έχουμε ληξιπρόθεσμα χρέη. Όλα αυτά ήρθαν μαζεμένα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν ακολουθήσαμε όσα είπαμε στην ΟΥΕΦΑ γι’ αυτό και τιμωρηθήκαμε. Γι αυτό και οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί. Γι αυτό και μας άλλαξαν τον τρόπο ελέγχου και μας ελέγχουν για τις ημερομηνίες εκείνων των ημερών. Τον Ιούνιο για τον Ιούνιο. Έχουμε ρεαλιστικό πλάνο αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο και οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη».

Για το θέμα Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης είναι υποψήφιος επενδυτής,. Σήμερα κατατέθηκαν και πάλι στοιχεία. Δεν μπορώ να πω περισσότερα παρά μόνο το ότι η απόφαση μετατέθηκε στις 2 Αυγούστου.Η επιλογή επενδυτή ήταν η πιο αξιόπιστη. Στόχος διοίκησης πρωτοδικείου αυτός ήταν να βρει αξιόπιστο επενδυτή».

Για τα θέματα SuperLeague – ΕΠΟ: «Ο ΠΑΟΚ έχει φωνή και συμμετέχει στις επιτροπές. Έχουν εικόνα όλοι ποιος είναι ο χαρακτήρας μας. Εδώ είμαστε για να προτείνετε και εσείς και να παίρνουμε μαζί κάποιες αποφάσεις».

Για τη νέα ΤΟΥΜΠΑ ΕΠΕ: «Η προηγούμενη είναι σε εκκαθάριση. Με ενδιαφέρει τι γίνεται με την καινούρια. Δημιουργείται νέα εταιρεία με εμένα και τον κ. Σαράτση διαχειριστές. Προτείνω να μπουν άλλοι δύο. Ένας μικρομέτοχος και ένας του ΑΣ. Θέλω να υπάρχει διαφάνεια για να μην λέει κανείς τίποτα και να λειτουργούμε με σωστές διαδικασίες».

Για την Μεσήμβρια: «Αυτή την στιγμή έχουμε έναν χώρο όπου υπάρχουν θέματα με νερό που έπρεπε να προβλεφθούν. Απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε κάποια έργα και να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για την ομάδα».

Για τις πωλήσεις: «Κανείς δεν θέλει να χάνονται παίκτες. Εγώ πρώτος θέλω μία δυνατή ομάδα. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιες οι ανάγκες μας. Αν δεν ήταν ανάγκη μεγάλη δεν θα πωλούσαμε παίκτη. Θα είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα αν δεν πωλούνταν, αλλά και γενικά σε όλη την λειτουργία της ομάδας. Γι αυτό λόγο πήραμε την απόφαση. Είναι μία συμφωνία που δεν αδικεί τον ΠΑΟΚ. Πλήρωσαν την ρήτρα. Κάποιοι έλεγαν να κάνουμε άλλο συμβόλαιο για να τον κρατήσεις. Θα έπρεπε όμως να του εξασφαλίσουμε την ζωή του, όπως η άλλη ομάδα. Αν είχαμε την άνεση ίσως και να το κάναμε. Είμαστε όμως σε δύσκολη θέση και γι αυτό έγινε ότι έγινε».

Για τον Μαλεζά: «Για τον Μαλεζά του κάναμε πρόταση να μείνει με περισσότερα λεφτά από την άλλη ομάδα. Είναι δώ από 19 μέχρι και τώρα στα 27. Είναι σπουδαίο για μία ομάδα να κρατάει τέτοιους παίκτες. Εκείνος το σκέφτεται και θα μιλήσουμε μαζί του. Θα μάθετε τι θα συμβεί από εμάς. Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε. Τώρα όμως που τελειώνει το συμβόλαιό του δεν υπάρχει άλλη λύση,. Ή να τον πουλήσουμε ή να τον ανανεώσουμε».

Η υπόθεση Σαλπιγγίδη: «Για τον Σαλπιγγίδη είναι ξεκάθαρο ότι του κάναμε πρόταση να μειώσει το συμβόλαιο ή παραχώρηση σε άλλη ομάδα. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώρια να πάρουμε και κάποια λεφτά πίσω. Του είπαμε αν μείνει με 6,4 μπάτζετ εκατομμύρια δεν μπορούμε να σηκώσουμε το συμβόλαιό του. Δεν είμαστε κοντά για να συμφωνήσουμε. Εγώ κοιτάω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Του προτείναμε τα λεφτά που θα έπαιρνε σε δύο χρόνια να τα πάρει σε τρία».

Για τους τζαμπατζήδες: «Υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από μένα δεν θέλω να μπαίνει κανένας χωρίς εισιτήριο. Υπάρχουν 600-700 προσκλήσεις για χορηγούς ή μέσα ενημέρωσης, που υπάρχουν λόγω συμβάσεων. Το έχω ορίσει με τον υπεύθυνο ασφαλείας, μέσα σε τέσσερις αγώνες να ξέρουμε τι συμβαίνει και για ποιο λόγο δίνονται προσκλήσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει δίχως γιατί έχει πληρώσει».
Για τα διαρκείας: «Φέτος υπολογίζουμε να έχουμε 1,7 εκ. ευρώ από διαρκείας και πέρσι είχαμε 3,6 εκ. ευρώ. Αυτός είναι και ένας λόγος που είχαμε δυσκολίες με τους διακανονισμούς».


Ρωτήθηκε εκ’ νέου για τον Σαββίδη: «Το τι θα κάνει επενδυτής δεν το ξέρουμε, θέλουμε να ελέγξουμε όσο μπορούμε την φερεγγυότητά τους. Σε ό,τι αφορά στη δική μου συμμετοχή, του ξεκαθάρισα με ενδιαφέρει να δώσουμε την ομάδα σε άνθρωπο και ας κάνει ό,τι θέλει με μένα. Ο κ. Σαββίδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα, αυτό όμως δεν είναι αυτοσκοπός.
Επικοινώνησα με τον κ. Σαββίδη εξηγώντας όλα τα δεδομένα για την πώληση Σταφυλίδη και τον ρώτησα αν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Μπορεί να έχει κάποια δεδομένα για την επένδυσή του, μπορεί να θεωρούσε ότι χαλούσε το πλάνο και γι' αυτό πιστεύω ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί άλλη λύση. Πολύ δύσκολο να λύναμε όλα τα θέματα και να δίναμε στο παιδί νέο συμβόλαιο με τα δεδομένα που ζητούσε».

Για τους ελέγχους στα οικονομικά της ΠΑΕ: «Δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Το σπίτι μας είναι έτοιμο να πέσει να μας πλακώσει. Μην αρχίσουμε με νούμερα και αύριο τα συζητά όλη η Ελλάδα. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και στο εξής. Εμείς πιστεύουμε θα έχουμε θετικό ισολογισμό αυτή τη σεζόν. Παρόλο που είμαστε 5 εκ. ευρώ σε έσοδα. Δεν θα έχουμε άνοιγμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα