Καριέρα με την τρίτη!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Καριέρα με την τρίτη!

bet365

Η πρώτη του απόπειρα τελείωσε γρήγορα. Η δεύτερη πριν καν αρχίσει... Η τρίτη αποδεικνύεται φαρμακερή για τον Γιάννη Σιδεράκη, που βρήκε εκείνο που πάντα ονειρευόταν. Μια καριέρα!

Το... ρηχό λιμάνι!

Ένα παιδί που μετράει τα άστρα και κάθε παιδί που ονειρεύεται να βρεθεί εκεί. Ο Γιάννης Σιδεράκης ξεκίνησε στα μέρη όπου ως πιτσιρικάς έκανε τα πιο μεγάλα όνειρα. Εκεί που έβλεπε τα πρόσωπα εκείνων που είχε αφίσα στο δωμάτιό του, εκεί όπου χρειάζεται καρδιά, πίστη, επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρεις. Ακόμα, όμως, κι αν την είχε ο ίδιος, δεν την έχει ο Ολυμπιακός, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί. Ο 24χρονος γκολκίπερ (γεννημένος στις 16/11/1987) ξεκίνησε την καριέρα από τις ακαδημίες των ερυθρολεύκων, όμως το τέλος του ήρθε ελάχιστους μήνες μετά την ευκαιρία που του δόθηκε να ονειρευτεί την αρχή.

Το καλοκαίρι του 2005 ο Γιάννης Σιδεράκης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, υπό τις οδηγίες του Τροντ Σόλιντ. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Έρβινς Λέμενς που αποκτήθηκε εκείνο το καλοκαίρι, ο Κλέοπας Γιάννου που είχε την προτεραιότητα, ο Θόδωρος Ντουγέρογλου, ο οποίος με τη σειρά του έχασε το όνειρο και ο 18χρονος τότε γκολκίπερ συμπλήρωναν μια εξάδα... υπεραρίθμων για τη θέση στον άσο! Ο Σιδεράκης ήταν ο μικρότερος και ο πρώτος που θα... έσβηνε από τον χάρτη του Ολυμπιακού.
«Στον Ολυμπιακό ξεκίνησα, έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Εγώ κοιτάω να κάνω όσο καλύτερα τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο», είχε πει πρόσφατα για τα χρόνια στο λιμάνι, που ξεκίνησαν με όνειρα και τελείωσαν απότομα.

Το... μισό φεγγάρι!

Όταν είσαι 18 είναι πολλές οι φορές που δεν καταλαβαίνεις. Δεν ξέρεις γιατί τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται, δεν καταλαβαίνεις πότε τελείωσαν και ποιος σου τα έκλεψε. Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα μιας συνηθισμένης καριέρας αντί εκείνης που στο μυαλό σου είχες κάνει κόμικ. Η συνέχεια για τον Γιάννη Σιδεράκη είχε περιπλάνηση, υπομονή, αλλά κάτι σπουδαίο για τη θέση του. Συμμετοχές, εμπειρίες, παραστάσεις, έστω κι αν ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου την επόμενη σεζόν αποδείκνυε πως μάλλον το όνομα δεν του ταίριαζε και από τα 20 του χρόνια, ο Σιδεράκης αρχίζει να αποκτά συμμετοχές.

Η πρώτη του ομάδα θα είναι η ΑΕ Ιωαννίνων και το πρώτο του πρωτάθλημα εκείνο της Γ’ Εθνικής. Στις 23 Σεπτεμβρίου κάνει το ντεμπούτο του και μετά από οκτώ παιχνίδια με φανέλα βασικού, παίρνει... προαγωγή και μετάθεση. Στο Χαϊδάρι θα προβιβαστεί στη Β’ Εθνική, όμως θα έχει μόλις μια συμμετοχή, την 1η Ιουνίου του 2008, κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Ο Μανώλης Θωμόπουλος και ο Τζάστιν Χάμπερ που ανέβασαν το επίπεδο του ανταγωνισμού στη θέση, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στον Γιάννη για να πάρει συμμετοχές.

Μια κατηγορία χαμηλότερα και μια σεζόν αργότερα, ο Σιδεράκης θα ανέτρεπε τα προγνωστικά. Θα άφηνε τον έμπειρο... ανταγωνιστή του στον πάγκο και θα ήταν ο βασικός γκολκίπερ του Χαϊδαρίου στη Γ’ Εθνική. Ο προπονητής που τον εμπιστεύτηκε και του χάρισε την ευκαιρία να παίξει βασικός ήταν ο Απόστολος Μάντζιος. Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του 43χρονου τεχνικού, θα αποχωρούσε και ο Σιδεράκης σε μια επιστροφή στο μηδέν. Στον Απόλλωνα που βρέθηκε για το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10 δεν θα πάρει ούτε μια συμμετοχή και η καριέρα του και πάλι έμοιαζε να μπαίνει σε τέλμα.

Θρασύς και στόχος!

Το καλοκαίρι του 2010 θα δοκιμάσει την τύχη του στον Πανιώνιο. Θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό, θα παλέψει για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, ωστόσο θα αποτύχει. «Εκτός από τον Μάχο ήταν και ο Μπέλιτς στην ομάδα, είχε έρθει και ο Παναγόπουλος και ήταν κάπως δύσκολο. Γενικότερα στις ομάδες που έχω επιλέξει ήθελα πάντα να παίζω, δεν ήθελα, δηλαδή, να κάθομαι και να λέω απλά ότι ανήκω στην τάδε ομάδα και αυτός είναι πάντα ο στόχος μου».

Θα καταλήξει στον Θρασύβουλο και για πρώτη φορά θα παίξει βασικός στην Β’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του θα γίνουν θέμα συζήτησης σε τέτοιο βαθμό που θα αναγκάζουν τον Τόνι Σαβέφσκι να κάνει συχνά βόλτες από το γήπεδο στη Φυλή. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει τον Γενάρη του 2011 να τον αποκτήσει και η ιστορία του γίνεται θέμα. «Ήξερα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ εδώ και καιρό. Πρόσφατα, μίλησε και ο μάνατζερ μου με άνθρωπο της ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος που, αν όλα πάνε καλά, θα αγωνιστώ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα, είναι τιμή για εμένα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσπαθώ και να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών αυτών που με επέλεξαν», είχε πει στην αρχή, όμως η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ο Γιάννης Σιδεράκης έμοιαζε να χάνει και τη δεύτερη ευκαιρία του.

«Είχα συμβόλαιο με τον Θρασύβουλο και ήταν τα πράγματα λίγο δύσκολα. Υπήρχε τον Δεκέμβριο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, δεν προχώρησε, όμως, το θέμα γιατί είχα συμβόλαιο. Είχαν ενδιαφερθεί και κάποιες άλλες ομάδες». Με 26 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ο Σιδεράκης θα συνέχισε να ζει μια αξιοπρεπή καριέρα παρά να κάθεται στο απωθημένο ενός ανεκπλήρωτου ονείρου. Μέχρι που θα ερχόταν η τρίτη φορά...

Βόλτα στην πλατεία!

Τα δεδομένα δεν ήταν πολύ διαφορετικά από το 2010, ωστόσο το όνομά του ήταν σημειωμένο από το προηγούμενο καλοκαίρι και αυτή τη φορά όλοι ήταν πιο σίγουροι. «Ήταν καλύτερο πιστεύω που ήρθα φέτος στον Πανιώνιο, γιατί είχα πέρυσι μία γεμάτη σεζόν στον Θρασύβουλο και αυτό είναι καλό». Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο Γιάννης Σιδεράκης θα υπέγραφε στον Πανιώνιο για τέσσερα χρόνια. Ο Γιούργκεν Μάχο, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν εκεί το καλοκαίρι, όμως το ένστικτο πήρε μια διαφορετική απόφαση. Πήρε το ρίσκο...

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον Πανιώνιο. Είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι έκανα πολύ καλή δουλειά την χρονιά που μας πέρασε στον Θρασύβουλο και θεωρώ πως με αυτή την μεταγραφή ανταμείβονται οι κόποι μου. Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να καταφέρω να πετύχω», θα δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του και θα περιμένει να ζήσει την πρόκληση της υψηλότερης κατηγορίας.

Η υπομονή δεν ανταμείβεται πάντα. Μετά το κρύο ντους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου έπαιξε βασικός κόντρα στον Εργοτέλη, ο 24χρονος έπρεπε να περιμένει. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν το ανηπέρβλητο εμπόδιο και η εμπειρία του κρατούσε τον ενθουσιασμό του Σιδεράκη μακριά από τη βασική ενδεκάδα. Θα επέστρεφε κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ των πρασίνων που έφερε την ανατροπή στο σκορ. Περίπου 15 λεπτά πριν την είσοδό του, ο Σεμπαστιάν Λέτο είχε σκοράρει με πέναλτι και ο Σιδεράκης τον έβλεπε από τον πάγκο... Ίσως γι’ αυτό ήξερε τι έπρεπε να κάνει την επόμενη φορά.

 

Τελευταία Νέα