Ποιος έχασε στο ΠΑΟ - ΑΕΚ

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ποιος έχασε στο ΠΑΟ - ΑΕΚ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για όσα μπορούν να περιμένουν ΠΑΟ και ΑΕΚ από τον εαυτό τους μετά το ντέρμπι.

Στην σημερινή εποχή, έτσι όπως ζουν, με τις εκπτώσεις που είτε αναγκαία είτε λόγω επιλογής κάνουν, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ κατάφεραν να βγουν ικανοποιημένοι από το τερέν του ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι επειδή πήραν τους βαθμούς και πέτυχαν την πρώτη νίκη σε αυτό το γκαζόν στη διάρκεια του τρέχοντος πρωταθλήματος. Οι Κιτρινόμαυροι επειδή κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κάθετη, έως και ελεύθερη πτώση της απόδοσης του ΠΑΟ στο β' ημίχρονο και να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι πάλεψαν να πετύχουν γκολ. Και κάπως έτσι μια γηπεδούχος ομάδα που εξαφανίστηκε από το τερέν στο β' και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της και μια φιλοξενούμενη που κατάφερε να κάνει αξιόλογη φάση στο 90+ βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο με σχετική ικανοποίηση. Ετσι έχουν αναγκαστεί να ζουν στο 2012 ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Στο ποδοσφαιρικό μέρος αυτής της συζήτησης, ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος επειδή εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα, το α' ημίχρονο, στου οποίου τη διάρκεια κατάφερε να δημιουργήσει τη μια στιγμή και να την εκμεταλλευτεί, χάρη στην πολύ καλή μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου και το πολύ καλό τελείωμα του Τοτσέ. Η ΑΕΚ βγήκε ηττημένη επειδή ο Κουτρουμπής είχε πολύ κακή αντίδραση στη φάση του γκολ, αλλά κυρίως επειδή δεν ήταν και δεν είναι μαθημένη να δημιουργεί. Θα ήταν βεβαίως υπερβολικό έως και παράλογο να απαιτεί κανείς από τον Εβαλντ Λίνεν να έχει προλάβει να της διδάξει της ΑΕΚ το δύσκολο, δηλαδή τη δημιουργία. Είναι όμως τόσο φτωχή στη δημιουργία η ΑΕΚ που αυτός ο Παναθηναϊκός, του β' ημιχρόνου, με τόσο κακή απόδοση κατάφερε να μη λαχταρήσει παρά μόνο στο τελευταίο σουτ του ντέρμπι, από τον Κουτρουμπή, όταν αντέδρασε έξοχα ο Καρνέζης.

Τι να ζητά και τι να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον εαυτό του στο μέλλον; Με όσα δείχνει δεν ψήνει για πολλά. Μετά όμως από μια νίκη ο Φερέιρα ξαναπαίρνει την ευκαιρία να δουλέψει με καλύτερη ψυχολογία. Κι αυτό είναι ένα κάποιο όφελος, μαζί με την παραπάνω εμπειρία που βάζουν στο σακούλι όσα νέα παιδιά του έπαιξαν σε ένα ντέρμπι.

Τι να ζητά και τι να περιμένει η ΑΕΚ από το μέλλον της; Ο Λίνεν έχει δείξει ήδη την ικανότητά του να σουλουπώσει την ΑΕΚ, να της μάθει να αμύνεται σωστά και να συμπεριφέρεται σαν σύνολο κι όχι σαν ερασιτεχνική ενδεκάδα. Δυστυχώς γι' αυτόν, ο Γερμανός πρέπει να πατήσει γκάζι και να κάνει μαγικά σε δημιουργία και εκτέλεση. Διότι όσα έκανε η ΑΕΚ προτού εκείνος την αναλάβει, την έχουν φέρει σε τόσο δύσκολη θέση βαθμολογικά που δεν αρκεί να μη χάνει για να γλιτώσει τις περιπέτειές της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.